Tiesa, Šaras nesileidžia į platesnius komentaras ir tikina, kad didžiausią dėmesį skiria savo ekipai, o ne varžovų daržui.

– Ką galėtumėte pasakyti apie Barselonos komandą?, – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Kaip ir kiekvienais metais Barselona surinko labai gerą komandą. Aišku, šiais metais treneris dirba nuo pat pradžių, taip kad geriau įsisavina sistemą, o sistema gana paprasta.

Žaidėjai priverčiami sunkiai dirbti ir talento toje komandoje niekada netrūkdavo. Ir šiais metais netrūksta. Aiškiai dominuoja kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Tai yra pagrindinis akcentas rytoj ir pagrindinis dalykas, su kuriuo turime susitvarkyti. Paskui jau yra daug detalių, kaip gintis prieš kiekvieną žaidėją, kaip neleisti jiems kažkuriuo momentu eiti į jų stipriąsias puses. Varžovas tikrai rimtas. Kaip ir kiekvienais metais jie turi įspūdingą komandą.

– „Barcelona“ ekipoje žaidžia Kevinas Pangosas. Koks jo vaidmuo ekipoje?

– Nėra lengva ateiti į naują komandą ir iš karto pradėti dominuoti. Ir šiai dienai jis kažkiek banguoja, bet daugumoje situacijų mes jau matome tą Keviną, kurį matėme pernai. Manau, su kiekviena savaite jo vaidmuo vis didės ir jis parodys tą žaidimą, kurį jis čia demonstravo pernai. Jam Barselonoje bus sukurtos visos sąlygos tą daryti.

Tikrai mes niekada neturėjome fantastinių santykių, bet aš neturiu su juo problemų, mes normaliai bendraujame. Visą laiką remiuosi filosofija, kad žiūrėti į savo lizdą ir stengiuosi tam koncentruotis. Jei jam nepatinka LKL lygis, tai mes stengsimės jį kelti, kad tik jam būtų geriau.
Šarūnas Jasikevičius

– „Barcelona“ iškovojo keturias pergales iš eilės. Ar tai gerėjantis klubo žaidimas ar lengvesnis tvarkaraštis?

– Nežinau. Nelabai man svarbus jų tvarkaraštis. Tai tikrai gera komanda, su geru, patyrusiu treneriu ir aukščiausio lygio žaidėjais. Daug metų jie pretenduoja į aukščiausius rezultatus. Kartais sekasi, kartais – ne. Tikrai stiprus varžovas.

– Svetislavas Pešičius minėjo, kad „Žalgiriui“ lengviau, nes LKL čempionatas silpnesnis nei Ispanijos lyga.

– Tegul šneka. Tai jo nuomonė. Pasakysiu, kad LKL yra daugybė geresnių komandų nei „Fuenlabrada“. Visą laiką reikia žiūrėti į save, aš taip galvoju.

– Kokie jūsų santykiai su S. Pešičiumi, nes tai jau ne pirmas toks komentaras?

– Oi, tikrai mes niekada neturėjome fantastinių santykių, bet aš neturiu su juo problemų, mes normaliai bendraujame. Visą laiką remiuosi filosofija, kad žiūrėti į savo lizdą ir stengiuosi tam koncentruotis. Jei jam nepatinka LKL lygis, tai mes stengsimės jį kelti, kad tik jam būtų geriau.

– Ar nenustebino S. Pešičiaus kiek anksčiau išsakyta frazė, kad „jei Jasikevičius bus Barselonoje, tai tik trečias asistentas“.

– Reikia suprasti kontekstą ir kaip tai vyksta. Tai buvo viduje rūbinėje. Kas sakoma viduje rūbinės, aš neturiu problemų. Aš galbūt irgi pasakau dalykų, kad motyvuočiau. Didžiausia problema ne tai, ką jis sako, o kad tai išeina iš rūbinės.

Tikrai nenorėčiau, kad tokie dalykai būtų „Žalgiryje“. Mes esame šeima ir visas problemas sprendžiame viduje.

Aš jau Ispanijos spaudai sakiau, kad dėl jokių pareiškimų neturiu problemų – kiekvienas turi savo nuomonę. Jeigu žurnalistai klausia nuomonės, tai reikia paskui ir parašyti.

– Kokios pagrindinės S. Pešičiaus gynybos taisyklės?

– Gynyboje yra sunkus darbas, o jis priverčia komandą sunkiai dirbti. Yra atletiškų žaidėjų ir jų vienas iš privalumų yra centimetrai. Jei pradeda su Victoru Claveru trečioje pozicijoje, jie su Ante Tomičiumi labai aukšti, tai prisideda prie atšokusių kamuolių, ir rankų ilgis yra didelis. Yra tikrai ilga, didelė komanda.

Prieš ją žaisti labai sunku, reikia žaisti labai mobiliai, judinti žaidėjus ir kamuolį, kad jie nespėtų išnaudoti savo ūgio persvaros. Jie bando spausti žaidėjus dažniausiai kaire ranka. Reikia neleisti jiems to daryti. Tai elitinė komanda.

– Kaip gynybą keičia Adamo Hangos sugrįžimas?

– Jis puikiai besiginantis krepšininkas. Juk vienu metu buvo pripažintas geriausiu Eurolygoje. Tai dar vienas koziris. Reikia žaisti labai intensyviai, kovoti kaip ir visą laiką. Manau, jie irgi matė mūsų rungtynes ir į tai reaguoja.

– Kokia Pauliaus Jankūno ir Nate'o Wolterso sveikata?

– Trečiadienį jie jau treniravosi. Praėjo treniruotė, šiandien jie vėl treniruosis ir turėtų žaisti. Dėl P. Jankūno nenoriu lįsti į medikų pusę. Kiek žinau, tiria, kažką surado, bet labai daug protingų medicininių frazių, tačiau nenoriu perteikti, kad nebūtų problemų.

– Ar K. Pangoso žinios gali padėti „Barcelonai“?

– K. Pangosas gali pakenkti labai daug. Žinote, pabrėžiu, kad mes šnekame apie Eurolygos antrojo penketo geriausią žaidėją ir apskritai apie vieną geriausių įžaidėjų. Be abejo, tai yra faktorius. Jis žino mūsų sistemą, bet daug trenerių dirba ir mes puikiai žinome jų sistemą po tiek analizavimo. Jie supranta mūsų sistemą. Kitas klausimas, kaip viską perteiksi žaidėjams ir kaip jie sužais. Daugiau mažiau ateidami į rungtynes mes žinome kiekvienos komandas sistemas, idėjas ir ką jie nori pasiekti.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)