Buvusio Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto mama gimė 1927 m. gruodžio 26 d. Balbieriškyje. 1947 m. baigusi Kauno ,,Aušros“ mergaičių gimnaziją aktyviai pradėjo žaisti krepšinį, nuo 1946 m. iki 1959 m. buvo Lietuvos Respublikos moterų rinktinės žaidėja.

Rinktinėje ji sužaidė 67 rungtynes ir pelnė 510 taškų.

O. Bartkevičiūtė Butautienė dešimt kartų tapo Lietuvos čempione, už aukštus sportinius laimėjimus jai buvo suteiktas SSSR sporto meistro vardas.

Baigusi žaidėjos karjerą, ji ugdė tokius žaidėjus kaip Šarūnas Marčiulionis, R. Butautas, Rimvydas Samulėnas.

Už ilgalaikį ir aukštos kvalifikacijos trenerio ir pedagoginį darbą jai buvo suteiktas ne tik Lietuvos, bet ir tuometės Sovietų Sąjungos nusipelniusios trenerės vardas.

Ona Bartkevičiūtė Butautienė

Urna su velionės palaikais pašarvota Kaune, Jurgio Matulaičio parapijos laidojimo namuose. Lankymas lapkričio 16 d. nuo 17 val., o urna bus išlydima lapkričio 17 d. 14 val. į Eigulių kapines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)