Deja, noro neužteko – po įtemptos kovos sostinės ekipa antradienį namie 81:87 nusileido D grupės lyderiams Kazanės „Unics“ kepšininkams. Pats krepšininkas pagrindine pralaimėjimo priežastimi įvardijo nesėkmingai įgyvendintas žaidimo detales.

„Kovojome lygiai beveik visas rungtynes, tačiau manau, kad mes leidome jiems laimėti. Gynyboje kelis kartus nesilaikėme trenerio nurodymų, kuriuos gavome per paskutines porą dienų.

Dėl smulkių detalių paleidome juos ir jie susikrovė 6-8 taškų persvarą, kurios nepanaikinome. Mūsų komanda yra pajėgi, tačiau turime būti labiau susikoncentravę. Tai padės išlikti rungtynėse iki pačios pabaigos“, – nusivylęs skaudžia nesėkme aiškino kroatas.

Sudėtis yra kokybiška, turime gerus vaikinus, bet aikštėje turime būti kaip robotai. Jei atkreipsime dėmesį į detales ir išpildysime jas, turime šansą būti žymiai geresni.
Rokas Stipčevičius

Pats gynėjas per 24 minutes aikštėje pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 8 naudingumo balus. Šie skaičiai neatspindi naudos, kurią krepšininkas suteikė „Ryto“ klubui tik išėjęs į aikštę.

R. Stipčevičius prarado tik vieną kamuolį, nors atliko nemažai drąsių perdavimų, galėjusių virsti taškais. Deja, komandos draugams nesisekė pataikyti į krepšį po kroato perdavimų. Ekipos naujoko žaidimą gyrė ir sostinės klubo strategas Dainius Adomaitis.

„Apie R. Stipčevičių galiu kalbėti tik gerai, jam būnant aikštėje žaidimo kontrolė – geresnė. Patiko ir tai, kaip jis telkia komandą. Visada gerai turėti tokių žmonių. „Klijais“ pirmiausia turėtų būti vietiniai žaidėjai, lietuviai, bet gerai, kad ir užsienietis prisijungia“, – naujajam auklėtiniui gerų žodžių negailėjo specialistas.

Nors kroatas aikštėje atrodė solidžiai, tačiau pataikė tik 2 iš 6 dvitaškių ir 1 iš 4 tolimų metimų. Dauguma jų buvo iš patogių situacijų, tačiau vis pritrūkdavo tikslumo. Paklaustas apie gynėjo agresyvumą ir metimų skaičių, D. Adomaitis prasto R. Stipčevičiaus taiklumo nesureikšmino.

„Agresyvūs jo metimai buvo gerai. Mes privalėjome prieš jų gynybą tokiose situacijose mesti ir pataikyti. Gaila, kad Rokas nesveikuoja ir negalėjo žaisti visu šimtu procentu. Jam atvykus į Vilnių buvo padaryti kraujo tyrimai ir teko iškart gerti antibiotikus“, – aiškino treneris.

Pats R. Stipčevičius nepanoro gilintis į savo pasirodymą, o mieliau kalbėjo apie komandos žaidimą ir potencialą, kurį tikisi pasiekti.

„Sudėtis yra kokybiška, turime gerus vaikinus, bet aikštėje turime būti kaip robotai. Jei atkreipsime dėmesį į detales ir išpildysime jas, turime šansą būti žymiai geresni. Reikia spausti metikus, išnaudoti bonuso situacijas, pražangas, atsižvelgti į taktinius pakeitimus. Jei kažką kuri 35–37 minutes ir vieną minutę atsipalaiduoji, įvyksta lūžis. Tai pataisysime“, – tobulintinus aspektus vardino įžaidėjas.

Kroatas – ne paskutinis planuojamas „Ryto“ pirkinys šį sezoną. Vis dėlto, prieš nuspręsdami, į ką klubui verta dairytis toliau, trenerių štabas planuoja stebėti, kaip R. Stipčevičiui seksis įsilieti į komandą, ir koks naujokas tiktų šalia jo.

„Šį sezoną mes gyvename nuo problemų iki kitų problemų, – turėdamas galvoje du jau atleistus legionierius ir traumuotus gynėjus Chrisą Kramerį bei Margirį Normantą, kurie rungtynėse pasirodė su specialiais įtvarais-batais, kalbėjo D. Adomaitis. – Nesame ta komanda, kuri gali pasirašyti sutartį su žaidėju, kurio iškart norime. Rokas dabar papildė komandą, norime pažiūrėti, kaip jis atrodys, ką su juo turime ir ko mums reikia ieškoti dabar“.

Kitas Europos taurės rungtynes Vilniaus „Rytas“ žais trečiadienį, lapkričio 21 dieną, Frankfurte prie Maino su vietos „Skyliners“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)