Būtent mūšis Ispanijoje – vienintelis pralaimėtas „Eurocup“ turnyre ir C grupėje pirmaujanti „Asvel“ per pastarasias penkerias savaites iškovojo tik pergales ir beveik užsitikrino vietą Top-16 etape.

Prie Prancūzijos ekipos pergalių solidžiai prisideda ir Mantas Kalnietis, kuris per mačą vidutiniškai pelno po 13,5 taško, yra trečias pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (po 6,8 perdavimo per mačą) bei septintas turnyre pagal tritaškių pataikymą (14/25, 56 proc.).

Klube buvo keturi lietuviai – aš, Simas Jasaitis, mūsų generalinis direktorius bei fizinio parengimo treneris. Tai buvo svarbi pergalė klubui, nes pirmąkart iškovojo šansą žaisti Eurolygoje.
Mantas Kalnietis

2013 m. su Krasnodaro „Kuban“ klubu Europos taurę iškovojęs M. Kalnietis nesvajoja apie pavasarį ar lemiamas kovas, o žvelgia į artimiausias rungtynes. „Jei mes pradėsime svajoti, ką galime pasiekti pavasarį ar artimiausioje ateityje, mums gali blogai baigtis“, – teigė „Eurocup“ svetainei, su kuria gynėjas pasidalino mintimis apie šį sezoną ir karjeros stotelę Prancūzijoje.

– „Valencia“ – vienintelė komanda, kuriai nusileidote šį sezoną. Ar prieš mačą tai buvo papildoma motyvacija?

– Mes per daug apie tai negalvojome. Tik norėjome apsaugoti savo namų aikštę ir tai buvo geras šansas mums žaisti prieš komandą, kuri buvo Eurolygoje ir laimėjo Europos taurę tris kartus.

Tai gerai žinoma komanda Senajame Žemyne. Įveikti tokį klubą kaip „Valencia“ – iššūkis ir galimybė augti mūsų ekipai.

– Nepaisant traumuotų žaidėjų ir naujų veidų ekipoje, jūs pasiekėte penkias pergales iš eilės. Kur slypi sėkmingo žaidimo paslaptis?

– Mes labai anksti pradėjome pasirengimą naujam sezonui, dar rugpjūčio pradžioje. Turėjome laiko susipažinti, kurti komandą ir suprasti, ko iš mūsų nori treneris. Esu laimingas dėl to, kaip mes dirbame, ypač mūsų talentingu jaunimu.

Mes neturime daug patirties, bet tuo pat metu judame į priekį.

– Jums 32-eji ir žaidžiate, ko gero, galbūt geriausią savo krepšinį. Kiek dėl to nuopelnų priklauso treneriui Zvezdanui Mitrovičiui?

– Sakyčiau, viskas po truputį leidžia taip žaisti. Po praėjusio sezono ieškojau komandos, kuri manimi tikėtų ir leistų man daug žaisti. Treneris ir komandos draugai tikrai tiki manimi, todėl jaučiuosi patogiai, be to, kaip komanda esame ištroškę pergalių.

...turiu pasakyti, kad prieš sezoną jis buvo čia ir galėjai Tony sutikti kiekvieną dieną. Jis tikrai rūpinasi tuo, ką daro.
Mantas Kalnietis

– 2013 m. laimėjote Europos taurę su Krasnodaro „Lokomotiv“. Ką pamenate iš to sezono ir finalo su Bilbao „Basket“?

– Visų pirma, turėjome labai talentingą komandą su daug žinomų žaidėjų Europoje. Išlikę geri prisiminimai iš to sezono, nes kai kažką laimi, visada yrą ką prisiminti.

Man buvo malonu ten žaisti. Klube buvo keturi lietuviai – aš, Simas Jasaitis, mūsų generalinis direktorius ir fizinio parengimo treneris.

Tai buvo svarbi pergalė klubui, nes pirmąkart iškovojo šansą žaisti Eurolygoje. Turėjome gerus žaidėjus, buvome susižaidę. Treneris Pašutinas leido mums rungtyniauti be spaudimo ir mes žaidėme išties gerai.

– Kitos dvejos rungtynės – išvykoje prieš Trento ir Ankaros ekipas. Ar yra pavojus, kad atsipalaiduosite, nes juk jau esate viena koja Top-16 etape?

– Būtent turime toliau dirbti ir judėti pirmyn. Nesame labai patyrusi komanda, bet tuo pačiu nemanome, kad viskas yra nuostabu, nes laimėjome 5 rungtynes iš eilės. Žinome, kad galime nugalėti bet ką, bet tik jei būsime susikoncentravę. Negalime galvoti, kad viskas bus lengva, kitu atveju galime skaudžiai nudegti.

Yra svarbu, kad jau beveik esame kitame etape, tačiau turime siekti geriausio rezultato prieš Top-16 kovas.

– Daug komandų šį sezoną puikiai žaidžia. Ar tai galėtų būti geriausias Europos taurės sezonas istorijoje?

– Nežinau, sunku pasakyti, bet yra daug gerų ekipų: „Valencia“, „Unicaja“, UNIKS, „Zenit“, „Lokomotiv“, ALBA...Visos jos yra puikios ir yra daugiau.

Tai bus labai atkaklus, konkurencingas ir įdomus sezonas. Europos taurė yra tik stipresnė nuo to laiko, kai Eurolygoje sumažėjo komandų. Tiesiog nėra laiko atsipalaiduoti!

– ASVEL prezidentas – NBA žvaigždė Tony Parkeris. Ar jis domisi komandos reikalais sezono metu?

– Jis tikrai susidomėjęs ir seka komandos naujienas, kalba su kai kuriais vaikinais. Pavyzdžiui, po pergalės prieš „Valencia“ jis atsiuntė mums žinutę ir pasveikino. Taip pat turiu pasakyti, kad prieš sezoną jis buvo čia ir galėjai Tony sutikti kiekvieną dieną. Jis tikrai rūpinasi tuo, ką daro.

– Jūs ir Simas Jasaitis buvote paskutiniai lietuviai laimėję Europos taurę. Būtų smagu laimėti ir vėl?

– Kiekvieną titulą iškovoti yra labai gerai, o Europos taurė yra svarbus turnyras. Dabar būdamas 32-ejų galiu pasakyti, kad prisimenu svarbiausias pergales, atnešusias titulus. Žinoma, kad būtų nuostabu, bet nenoriu per daug prisisvajoti. Turime galvoti apie kitas rungtynes Italijoje, Trente.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)