„Mūsų didžiausias noras – kontroliuoti rungtynių tempą. Žaidžiant su tokia patyrusia komanda tai yra vienas pagrindinių faktorių. Kazanėje jie bus baudė už kiekvieną klaidą. Minimalus klaidų kiekis bus svarbiausias dalykas, – kalbėjo treneris. – Kitas akcentas – gynyba pirmoje varžovų atakos stadijoje. „Uniks“ puola arba labai greitai, arba labai kantriai, paskutinėmis atakai skirto laiko sekundėmis.“

Prieš mėnesį Tatarstane „Rytas“ atkakliai priešinosi šeimininkams didžiąją rungtynių dalį, tačiau iki pabaigos intrigos neišsaugojo ir nusileido 73:86.

D. Adomaitis norėtų, kad namuose vilniečiai nebeliptų ant tų pačių grėblių kaip Kazanėje – bent jau tų, kurių galima išvengti. Pavyzdžiui, „Ryto“ gynybą tąsyk nusiaubė Maksimas Šeleketa, sumetęs 15 taškų. Tai buvo 31-erių ruso karjeros rekordas Europos taurės varžybose. Tiesa, vėliau puolėjas patyrė traumą ir į aikštę dar negrįžo.

„Kartojame, kurie „Uniks“ žaidėjai yra metikai, o kuriuos dengiant galima rizikuoti. Jokiu būdu negalima to daryti prieš M. Šeleketą, kuris yra vienas geriausių snaiperių komandoje, negalima leisti jam įmesti keturis tritaškius. Turime gintis taip, kad tuos keturis tritaškius mestų Kostas Kaimakoglou“, – gynybos planą braižė D. Adomaitis.

„Rytas“ Kazanėje taip pat turėjo netikėtą pirmąjį smuikininką – rezultatyviausiai žaidė 17 taškų surinkęs Deividas Sirvydis.

Pakartoti tokį benefisą Vilniuje 18-mečiui bus sudėtinga ne tik dėl, kaip galima manyti, didesnio varžovų dėmesio ginantis. Pastarosiomis dienomis krepšininką kamavo virusas, buvo pakilusi temperatūra.

Rungtynes praleis ilgam iš rikiuotės dėl traumų iškritę Chrisas Krameris ir Margiris Normantas.

„Uniks“ (5 pergalės/1 pralaimėjimas) pirmoji iš D grupės komandų užsitikrino vietą kitame etape. „Rytas“ (3/3) kol kas laikosi ketvirtoje pozicijoje, kuri atneštų paskutinį kelialapį į TOP-16 varžybas.

Dvikova sostinės „Siemens“ arenoje vyks antradienį, nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)