Klaipėdietis šeštadienio išvykos rungtynėse su Prienų „Skycop“ per 34 minutes pelnė 18 taškų (5/7 dvit.), atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, tokiu būdu sukaupdamas net 30 naudingumo balų.

Toks žaidėjo pasirodymas leido sostinės atstovams triumfuoti 81:71. Puolėjas buvo ne tik naudingas, bet ir svarbus lemiamu momentu – ketvirtojo kėlinio viduryje pataikė svarbų tritaškį, o vėliau įtvirtino pergalę perėmęs kamuolį ir pabaigęs ataką dėjimu.

Tai buvo geriausios A. Butkevičiaus rungtynės atstovaujant „Ryto“ komandai. Ankstesnis jo naudingumo rekordas – 20 balų praėjusių metų gruodį žaidžiant su Utenos „Juventus“.

Praėjusį sezoną A. Butkevičius dukart iš eilės tapo naudingiausiu savaitės žaidėju – pelnė 34 ir 28 naudingumo balus dvi savaites paeiliui 2017-ųjų spalį, bet tą kartą dar atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“.

Be A. Butkevičiaus, į simbolinį savaitės naudingiausiųjų penketuką pateko Lorenzo Williamsas (Klaipėdos „Neptūnas“), Jamaras Wilsonas (Panevėžio „Lietkabelis“), Justinas Wattsas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Antanas Udras (Šiaulių „Šiauliai“).

Į savaitės penketuką pretendavo tik aštuonių komandų žaidėjai: Alytaus „Dzūkija“ ir Kauno „Žalgiris“ 10-ojo turo rungtynes žais šį vakarą.

Uostamiesčio komandos įžaidėjas L. Williamsas šeštadienį surinko 18 taškų (4/4 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Tokie rodikliai jam garantavo 27 naudingumo balus ir padėjo klaipėdiečiams išvykoje įveikti Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus 83:69.

Per pastarąsias trejas rungtynes L. Williamsas vidutiniškai rinko po 26,3 naudingumo balo.

Kitas penketuko gynėjų grandies narys – „Lietkabelio“ atstovas J. Wilsonas. Jis šeštadienio rungtynėse Šiauliuose, kurios prieš šeimininkus buvo laimėtos 88:83, pasižymėjo 17 taškų ir 7 atkovotais kamuoliais.

J. Wilsonas taip išprovokavo 8 varžovų pražangas, o visa tai padėjo surinkti 28 naudingumo balus – tai buvo geriausios L. Wilsono sezono rungtynės.

Įspūdingai su Pasvaliu atsisveikino J. Wattsas. Paskutinėse savo rungtynėse šiemet Lietuvoje amerikietis įmetė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Tai buvo naudingiausios J. Wattso rungtynės Lietuvoje, kuriose surinkti 28 naudingumo balai leido namuose 90:71 parblokšti Utenos „Juventus“. Pirmadienį J. Wattsas išvyksta į FIBA Čempionų lygoje žaidžiantį Šveicarijos Fribūro klubą.

Savo atstovą penketuke turi ir šiauliečiai – juo tapo solidžias rungtynes su „Lietkabeliu“ sužaidęs vidurio puolėjas Antanas Udras. Aukštaūgis pasižymėjo 20 taškų (6/6 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. A. Udras sužaidė geriausias rungtynes elitinėje Lietuvos lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)