„Atvažiavus į Podgoricą svarbiausia pasiimti tašką, kuris bus labai svarbus sezono pabaigoje. Manau, ne visi iš čia bus išleisti su pergale. Bet savo žaidimu patenkinti neturėtume būti. Labai prastai vykdėme planą. Šitie žaidėjai yra žymiai geresni nei šiandien parodė, žymiai protingesni. Šįkart jie pametė galvas. Mūsų žaidimo kreivė turi kilti greičiau“, – mačą apžvelgė Š. Jasikevičius.

Lengvai ir saldžiai „Žalgiriui“ Podgoricoje ėjosi tik pusę pirmo kėlinio, kol pakrikusią „Budučnost“ gynybą skrodė Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas. Vėliau iš jų estafetę perėmė dar vienas aukštaūgis – Antanas Kavaliauskas.

Bet išvadas padarę šeimininkai smarkiai numušė bendrą kauniečių rezultatyvumą. O puldama „Budučnost“ įdarbino Aleno Omičiaus centimetrus – 216 cm ūgio slovėnas ir gausiai rinko taškus, ir buvo aktyvus kovodamas dėl atšokusių kamuolių.

Iki pertraukos abi komandos geriau gynėsi nei puolė ir kartu tepelnė 66 taškus (33:33).

Vis dėlto lygiaverčio atsarginių suolo neturintys juodkalniečiai, kurių gretose dar traumą antrame kėlinyje patyrė Aleksa Iličius, neįstengė visas 40 minučių laikyti „Žalgirio“ surakinto.

Per trečią kėlinį Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sumetė 24 taškus ir atitrūko 57:48, o paskutinė žaidimo atkarpą jokių esmingesnių permainų nebeatnešė.

Tiesa, nuostolių neišvengė ir kauniečiai. Trečiame ketvirtyje sužaidęs vos keliolika sekundžių ant suolo grįžo ir daugiau aikštėje nebepasirodė P. Jankūnas. Kapitonas skundžiasi klubo skausmais, kurie jį kamuoja jau kelias savaites.

„Jam neatsitiko nieko baisaus, manau, prireikus jis būtų žaidęs rungtynių pabaigoje. Kaip suprantu, jam kartais spazmuoja raumuo, bet jis greitai atsigauna ir gali vėl žaisti. Aš ne medikas, daugiau negaliu pasakyti. Tai nėra kažkas rimto, bet visu šimtu procentų Paulius niekada negali žaisti, faktas, kad trauma jį stabdo“, – aukštaūgio sveikatos būklę komentavo Š. Jasikevičius.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Budučnost“ sužaidė nerezultatyviausias Eurolygos sezono rungtynes, o kartu abi ekipos surinko 132 taškus – tai pat pat mažiausias skaičius šiame sezone, tiesa, užfiksuotas nebe pirmą kartą.

Nepaisant to, daugiau pylos auklėtiniams Š. Jasikevičius davė ne dėl veiksmų puolime. Jo žodžiais, ne „Žalgirio“ nuopelnas, kad šeimininkai sukrapštė vos 60 taškų.

„Tas skaičius neatspindi mūsų gynybos, ji nebuvo gera. Broko buvo visur. Suprantu, kad niekas čia, Podgoricoje, nėra sužaidęs gerai – „Budučnost“ įklampina komandas į neparankų žaidimą, tuo įžymi serbų mokykla. Bet vis dėlto mes negalime dalinti taškų.

Per visą didžiąją pertrauką ničnieko nekalbėjau apie korekcijas, pakeitimus, reagavimą į įvykius aikštėje. Vietoje to aš žaidėjams turėjau iš naujo kartoti tai, ką tarėmės prieš rungtynes. Komanda ištraukė, gerai. Bet žaidimas džiaugsmo nekelia, ir manau, kad apie tai reikia kalbėti labai atvirai“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Paklaustas, ar komandos žaidime atsispindėjo spaudimas, kurį Podgoricoje galėjo sukelti nebūdingas favoritų statusas, treneris grįžo prie „pamestos galvos“ temos.

„Galbūt. Bet tai paprastai pasireiškia nepataikymu ir panašiai. O mes darėme klaidas nesilaikydami savo taisyklių – tiek daug, kad užtektų dvejoms rungtynėms. Gerai, kad dažnai likdavome nenubausti.

Reikia pradėti mąstyti. Dabar mes tik žiauriai stengiamės. Bet „Žalgiriui“ to mažai, dar reikia ir žaisti protingai. Pavyzdžiui, susitarėme, kad varžovų įžaidėją Nemanją Gordičių stumsime į kairę pusę. O aikštėje stumiame tai šen, tai ten. Žmogiška suklysti – vieną, du kartus. Bet ne dešimt.

Turbūt kiti treneriai norėtų tokių žaidėjų kaip Marius Grigonis, Brandonas Daviesas ar Thomasas Walkupas, kurių energija niekada nesibaigia. Jie tikrai stengiasi, nori. Bet šimtaprocentinės pastangos turi eiti kartu su galva, o jos dabar nėra“, – protino žaidėjus specialistas.

Jis taip pat išreiškė nusivylimą dėl vietos sirgalių elgesio ir parėmė „Budučnost“ treniruojantį kolegą Aleksandrą Džikičių.

„Nušvilpti – neteisinga jų atžvilgiu. Esu kuo geriausios nuomonės apie šį kraštą, apie šį trenerį. Kažkaip keista. Iš kitos pusės, žiūrovai visur nori pergalių. Aš dėl jų niekada pernelyg nepersistengiu, visada labiau noriu žiūrėti į žaidimą, detales. Bet vis dėlto pergalės irgi svarbios. Galvoju, kad kalti prie kryžiaus „Budučnost“ nebūtų labai pamatuota, bet reikia žiūrėti į savo daržą“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Taškas Podgoricoje išlygino „Žalgirio“ pergalių ir pralaimėjimų balansą (3/3) bei pakėlė lietuvius į devintą vietą. „Budučnost“ lieka tuščiomis autsaiderės pozicijoje (0/6).

Kitas rungtynes Kauno klubas žais po savaitės namuose su „Barcelona“ (Ispanija).

Eurolygos rikiuotė po 6 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas):

1.Real60106
2.CSKA6051
3.Fenerbahce5140
4.Panathinaikos4237
5.AX Armani4226
6.Barcelona4220
7.Anadolu Efes4215
8.Bayern3320
9.Žalgiris330
10.Olympiakos33-7
11.Baskonia243
12.Chimki15-23
13.Maccabi15-43
14.Gran Canaria15-73
15.Daruššafaka15-92
16.Budučnost06-80

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)