Tačiau šiemet Kuzia nepanašus į save. M. Kuzminskas nežiba ne tik Italijos čempionate, bet ir Eurolygoje, kur renka viso labo po kelis taškus. Dugną lietuvis pramušė ketvirtadienio vakarą, kai per mačą su Maskvos CSKA (85:90) surengė vieną blogiausių žaidėjų pasirodymų per visą turnyro istoriją ir surinko net -11 naudingumo balų.

Itin prastas mūsiškio žaidimas (0/3 metimai, 1 gautas blokas, 3 klaidos, 4 pražangos) Milano „AX Olimpiai“ galbūt net sutrukdė iškovoti penktą pergalę. Trečiame kėlinyje italai diktavo savo sąlygas – 64:51, bet aikštėje esant Mindaugui prapylė poros minučių atkarpą 0:10 ir įteikė varžovams kvietimą sugrįžti į rungtynes, o galiausiai ir pralaimėjo.

Po košmariško asmeninio vakaro M. Kuzminskui kliuvo ir nuo komandos vyriausiojo trenerio Simones Pianigiani, ir, žinoma, nuo italų spaudos, kuri kala mūsiškį prie kryžiaus.
Reto bjaurumo rungtynės lietuviui. Jis nerodė nei energijos, nei noro. Su Mindaugu aikštėje Milanas nuolat skendo, buvo nuspėjamas puolime ir baudžiamas gynyboje.
Basketuniverso.it

Tikras paradoksas yra tai, kad lygiai prieš trejus metus, 2015-tųjų lapkritį, Kuzia prieš tą patį CSKA kaip tik sužaidė sėkmingiausią karjeros susitikimą – 22 taškai ir 30 naudingumo balų – ir netgi padėjo Malagos „Unicajai“ išsivežti pergalę iš Maskvos (86:78).

Praėjo treji metai ir M. Kuzminskas ne tik nebeskriaudė CSKA, bet ir pats jai padėjo – nuo +30 naudingumo balų iki -11...

„Reto bjaurumo rungtynės lietuviui. Trys pramesti metimai ir trys prarasti kamuoliai – tai tik ledkalnio viršūnė mačo, kuriame jis nerodė nei energijos, nei noro. Su Mindaugu aikštėje Milanas nuolat skendo, buvo nuspėjamas puolime ir baudžiamas gynyboje“, – kirto basketuniverso.it ir skyrė M. Kuzminskui 4 balus.

Tokio paties vertinimo Kuzia sulaukė ir iš kitų portalų – realolimpiamilano.com bei basketissimo.it

„-16 pagal pliuso/minuso statistiką. Net ir žaisdamas trečioje pozicijoje jis nesugebėjo tapti kokiu nors faktoriumi puolant, nebent tik neigiamu. Tikrai blogas vakaras lietuviui“, – konstatavo jie.
Simone Pianigiani ir Mindaugas Kuzminskas (olimpiamilano.com nuotr.)

Jiems pritarė ir S. Pianigiani, kuris, savaime suprantame, labai neplakė savo auklėtinio, bet sutiko, kad tai buvo ne jo diena.

„Bandžiau Mindaugą ir trečiu numeriu. Ir jei gynyboje jis laikėsi, tai puolimas iškart strigo“, – sakė strategas.

Sunkiai suvokiama, bet pagal dvikovos protokolą M. Kuzminskas, kuris šiuo metu išgyvena skyrybų dramą, ketvirtadienį aikštėje per 13:30 min. neatliko nė vieno teigiamo veiksmo – 0 pataikytų metimų, 0 taškų, 0 atkovotų kamuolių, 0 rezultatyvių perdavimų, 0 perimtų kamuolių, 0 blokų ir 0 išprovokuotų pražangų.

Be to, mūsiškis ne savo noru tapo ir vieno gražiausių dienos epizodų dalyviu, kai jo bandymą dėti iš viršaus įspūdingai nupūtė Kyle'as Hinesas.

Kitam Lietuvos atstovui Artūrui Gudaičiui, pasižymėjusiam 16 taškų, 7 atkovotais kamuoliais ir 21 naudingumo balu, italai skyrė aukščiausius balus komandoje – 7,5-8.

Sėkmingai sezoną pradėjusi „AX Olimpia“ (4/2) liko ketvirtoje Eurolygos turnyro lentelės vietoje, bet dabar net trejas ir ketverių artimiausių rungtynių žais išvykose, įskaitant ir lapkričio 29 d. akistatą Kaune su „Žalgiriu“.

Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)