2012-2013-tųjų sezoną Kaune darbavęsis ispanas nepraleidžia pro akis ir „Žalgirio“ pasirodymo Eurolygoje, ir Domanto Sabonio bei Mindaugo Kuzminsko žaidimo.

„Kaune vis tiek liko dalis manęs. Aš seku „Žalgirio“ rezultatus, žinau, kaip jam sekasi. Mačiau, kad jis turi keletą pralaimėjimų. Bet ką jie reiškia dabar? Aš tikiu jo galimybėmis. Laikausi įsitikinimo, kad „Žalgiris“ ir vėl turės gerą sezoną“, – duodamas interviu portalui basketnews.lt sakė J. Plaza.

Jis neslepia, kad ne tik žiūri žalgiriečių rungtynes, bet ir už juos serga.

„Manau, kad prisigerčiau iš laimės, jei „Žalgiris“ laimėtų Eurolygą. Būčiau beprotiškai laimingas. Visgi noriu pasakyti tai, kad galbūt „Žalgirio“ Finalo ketverte ir nebus, tačiau jis nebus toli šio tikslo. Net neabejoju. Ta komanda atlieka beprotiškai gerą darbą. Tai gali būti geras sezonas Kaunui. Kodėl? Nes tai „Žalgiris“, nes tai Jasikevičius ir Paulius Motiejūnas. Jie to nusipelnė, ypač po sunkių praeities laikų“, – tvirtino jis.

Domantas Sabonis, Joanas Plaza ir Mindaugas Kuzminskas

Malagos „Unicaja“ gretose M. Kuzminską puikiai išnaudojęs treneris išgyvena, kad šiuo metu Mindaugas yra savotiškoje duobėje, bet turi tam paaiškinamą – pas J. Plazą jis žaisdavo kaip lengvasis puolėjas arba net atakuojantis gynėjas, o Milane yra pastumtas į sunkiojo krašto poziciją.

„Negaliu meluoti, aš labiau matau jį kaip lengvąjį krašto puolėją. Tikiu, kad Mindaugas vis dar auga ir gali sugrįžti į dar aukštesnį lygį“, – teigė jis.

Tuo metu vertindamas D. Sabonio, kuris šį sezoną NBA lygoje renka beveik po 14 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, padarytą pažangą J. Plaza negalėjo nuslėpti savo nuostabos.

„Dabar Domantas žaidžia taip, lyg NBA jis būtų jau 15 metų. Jis – kietas, kovingas, gerai išnaudojantis savo fiziškumą. Jis tiesiog naudojasi savo stiprybėmis. Svarbiausia, kad Domas yra alkanas. Sabonis yra geras pavyzdys ne tik Lietuvai. Jis yra pavyzdys tiek Ispanijai, tiek Europai. Tai – puikus vaikinas, puiki asmenybė ir išties geras žaidėjas“, – žavėjosi lietuviu buvęs jo mokytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)