Permainas klubo struktūroje paskatino isisiūbavęs konfliktas tarp Tomo Pačėso ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko.

Pagrindiniu „Dzūkijos“ dalininku oficialiai tapo advokatas, krepšinio entuziastas Andrius Būdvytis, kuriam 100 proc. akcijų paketą perleido miesto savivaldybės tarybos nario T. Pačėso žmona Laima Pačėsienė.

Komandos vadovo pareigas iki šiol ėjęs Antanas Sakavickas tapo komandos direktoriumi. Kartu su juo klube dirba ir buvusi LMKL vadovė Audra Ginelevičienė.

Tiesioginių T. Pačėso šeimos sąsajų su klubu nutraukimas „Dzūkijos“ stovyklai leidžia tikėtis, kad klubas gaus iš anksto planuotą 128 tūkst. eurų injekciją iš savivaldybės, kurią pastaruoju metu motyvuodamas Europos Sąjungos teisės aktų pažeidimais blokavo minėtasis V. Jastremskas.

Tiesa, karo kirvis tarp T. Pačėso ir V. Jastremsko greičiausiai nebus užkastas, ką byloja ir paties į politiką pasukusio buvusio krepšininko, ir „Dzūkijos“ direktoriaus A. Sakavicko pareiškimai.

„Visos šios kalbos apie finansavimo ribojimą man labiau primena priekabiavimą, ir parodo kai kurių tarybos narių nežinojimą, kokiais teisiniais nuostatais mes vadovaujamės. Jeigu atvirai, man netgi yra žema apie V. Jastemską kalbėti. Aš jam net rankos negaliu paduoti. Tai absoliuti nekompetencija, švietime, sporte, versle.

Suprantu, kad aš patinku ne visiems, nes kovoju už tiesą, tačiau dėl to neturėtų kentėti krepšinis ir visa Alytaus bendruomenė, kuriai „Dzūkijos“ komanda yra reikalinga“, – praėjusią savaitę „Dzūkijos TV“ eteryje kalbėjo T. Pačėsas.

„Savivaldybės tarybos sprendimai yra palankūs. Tiesiog vienas užsispyręs žmogus nepasirašo įsakymų pervesti pinigus. Tikimės, kad pagaliau blaivus protas nugalės“, – savo ruožtu Krepšinis.lt teigė A. Sakavickas.

Anot jo, klubas nekantriai laukia artimiausio savivaldybės tarybos posėdžio, kuriame „Dzūkijos“ paramos klausimas bus aptariamas dar kartą.

Tomas Pačėsas Dzūkijos rungtynėse

Neramias dienas išgyvenanti Alytaus komanda neseniai sulaukė netikėto dėmesio net ir iš užsienio žiniasklaidos. Krepšinio naujienų tinklalapis „Sportando“ paskelbė, jog „Dzūkija“ derasi dėl kontrakto nutraukimo su vokiečių kilmės amerikiečiu Waverly Austinu.

A. Sakavickas tokias kalbas paneigė. Anot jo, tokius gandus sukūrė ir užsienio žurnalistams paskleidė naujasis 28-erių vidurio puolėjo agentas, nusprendęs, kad jo kliento sutartis su penktąją vietą „Betsafe-LKL“ čempionate užimančia komanda yra negaliojanti.

„Niekas jokių derybų su juo dėl sutarties nutraukimo neveda. Žmogus pakeitė agentą, o naujas agentas nori parodyti, kad jis dirba ir kažką daro. Įsivaizduoja, kad esame beždžionių šalis ir mūsų kontraktai yra negaliojantys.

Tiesa tokia, kad kontraktas galioja iki sezono pabaigos ir jis nei gali nusitraukti jį, nei ką. Jei jis nori nutraukti sutartį, prašom, gali susimokėti išpirką. Sutartyje yra įrašyta konkreti išpirkos suma, bet jokių derybų niekas su mumis neveda.

Mūsų komandoje viskas yra tvarkoje, mes nei su atlyginimais vėluojame, nei dar kažką. Mes juk esame profesionali komanda. Mūsų visos sutartys yra galiojančios“, – tinklalapiui Krepšinis.lt pasakojo A. Sakavickas.

W. Austinas šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate yra sužaidęs 9 mačus. Aukštaūgis rungtyniauja vidutiniškai po 19 minučių, pelno po 7,7 taško, atkovoja po 5,6 atšokusio kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 9,9 naudingumo balo.

Geriausias savo rungtynes Lietuvoje legionierius sužaidė praėjusią savaitę, kai per 20 minučių į „Šiaulių“ krepšį įmetė 13 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei surinko 22 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)