Po trečiadienį iškovotos pergalės sostinės klubas dėl atšauktų skrydžių į Lietuvą grįžo tik penktadienio naktį.

Prieš susitikimą buvo spekuliuojama, jog Dainiaus Adomaičio auklėtiniams gali pritrūkti jėgų užbaigti rungtynes, tačiau situacija klostėsi atvirkščiai.

„Rytas“ susitikimą pradėjo lyg apsnūdę ir jau antrajame ketvirtyje leido uostamiesčio klubui susikrauti dviženklį pranašumą. Prastą vilniečių startą akcentavo ir vyriausiasis ekipos treneris D. Adomaitis.

„Tokiose rungtynėse yra be galo svarbu nuo pradžių sukuriamas tonas, ypatingai kai žaidžiame namuose. Pirma pusė nenusisekusi – tiek klaidų, prastų sprendimų. Leidome jiems susikurti progas greitame puolime, išmesti lengvų tritaškių. Padarę tiek klaidų atidavėme rungtynių kontrolę, o po to jų patirtis leido jiems išlaikyti pranašumą“, – pasakojo strategas.

Daugiausiai problemų „Rytui“ pridarė svečių vidurio puolėjas Jerai Grantas. Aukštaūgis vienas prieš vieną drąsiai kovojo tiek su Evaldu Kairiu, tiek su Martynu Echodu ar Dominique Suttonu. Prasidėjus ilgajai pertraukai amerikietis buvo surinkęs 9 taškus.

Prasidėjus antrajai rungtynių pusei D. Adomaitis nusprendė, jog po užtvarų jo auklėtiniai turėtų keists dengiamaisiais. Tokie sprendimai leido J. Grantui žaisti nugara prieš žemesnius ir silpnesnius krepšininkus.

Išnaudojęs palankias mikrodvikovas aukštaūgis per trečiąjį kėlinį pelnė net 14 taškų ir padėjo „Neptūnui“ susikrauti jau 16 taškų pranašumą. Sostinės ekipos treneris D. Adomaitis dėl tokio vidurio puolėjų žaidimo kaltino agresyvumo stoką.

Nėra ko teisintis, tiesiog tai nepadeda. Negalėjome pasiruošti tinkamai. Nusprendėme šiandien žaisti dėl sunkaus tvarkaraščio kitą savaitę.
Dainius Adomaitis

Gindami jį buvome pasyvūs. Jis kamuolį gaudavo per arti krepšio, o mūsiškiai stovėjo jam už nugaros. Žaidėjai privalo būti aktyvesni ir agresyvesni padėdami komandos draugams gynyboje“, – komandinės gynybos svarbą akcentavo specialistas.

Nepaisant beveik beviltiško rezultato, „Ryto“ krepšininkai neprarado vilties. Sostinės klubas per pirmąsias 7 paskutiniojo ketvirčio minutes sužaidė atkarpą 23:14 ir buvo sumažinę deficitą iki 7 taškų.

Tačiau kelios klaidos puolant numarino paskutines „Ryto“ viltis pakovoti dėl pergalės – 78:66.

D. Adomaitis dėl nesėkmingos rungtynių pabaigos kaltino auklėtinių neatidumą detalėms.

„Gale buvo keletas situacijų, kai galėjome perimti kamuolį ir nepasisekė arba pritrūko vieno ar kito geresnio sprendimo. Buvo vietų, kur prasižengėme, o reikėjo tvarkingai gintis“, – skėsčiojo rankomis strategas.

Mače su „Neptūnu“ vilniečių klubo sirgalius nuvylė ir įžaidėjas Chrisas Krameris. „Ryto“ kapitonas prametė visus 6 savo metimus „iš žaidimo“ ir kamuolį prarado 3 kartus. Vis dėlto, D. Adomaitis dėl nesėkmingą pasirodymą paaiškino vis dar neišgijusia gynėjo trauma.

„Planavome, kad jis rungtynes pradės nuo suolo, nes dar nėra iki galo pasveikęs nuo traumos. Nepavyksta jam iki galo išgyti. Čia didelė mūsų bėda. Duosime jam keletą laisvų dienų, tada žiūrėsime, kokia bus situacija“, – dėl ekipos lyderio rūpinosi specialistas.

Nepaisant pralaimėjimo, D. Adomaitis neketino teisintis sunkia kelione namo.

„Nėra ko teisintis, tiesiog tai nepadeda. Negalėjome pasiruošti tinkamai. Nusprendėme šiandien žaisti dėl sunkaus tvarkaraščio kitą savaitę. Treniruotės neturėjome. Ketvirtadienį visą dieną buvome oro uoste, o vakar iki nakties keliavome. Neturėjome galimybės treniruotis“, – aiškino situaciją „Ryto“ treneris.

Antradienį sostinės komanda išskrenda į Malagą, kur lauks Europos taurės rungtynės su namuose įveikta Ispanijos ekipa.

Sufleravo antraštes

Tuo metu Klaipėdos komandos strategas Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje neslėpė geros nuotaikos: įveiktas principinis varžovas svečių arenoje.

„Ko gero, rašysite, kad persvarą iššvaistęs „Neptūnas“ vos palaužė po kelionės nuvargusį „Rytą“ (šypsosi). Tačiau patys turime savų bėdų, L. Williamsas sirguliavo, Weaveris žaidė su pasukta čiurna, mes žiūrime savo darbo, turėjome savo planus“, – surimtėjęs aiškino „Neptūno“ strategas.

– Jerai’us Grantas pelnė 25 taškus, ar turėjote planą žaisti per jį?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– Taip, jis pastarruoju metu gerai žaidžia, o dabar rungtyniavo ir prieš buvusį savo trenerį. Iš vidutinio nuotolio jis pataiko įgavęs pasitikėjimo pastarosiose rungtynės, kuomet atakavo gerai, tai nebuvo namų darbai. Buvo situacijų, kuomet jis buvo priverstas mesti. Kartais žaidžiame mažesniu penketu, o jis iš 3–5 metrų gali pataikyti, jei varžovai rizikuoja – jis nubaudžia.

– Laurynas Beliauskas pastaruoju metu rungtyniauja geriau nei sezono pradžioje.

– Man buvo jo gana gaila, jis po vasaros grįžo prisiauginęs raumenų, bet tai trauma, tai liga jį išmušė iš ritmo. Norėjome stipresnės antros pozicijos, bet likome su Delininkaičiu ir Laurynu, kartais pastumiame Weaverį.

Laurynas gerai atrodo ir padeda įnešti gyvasties.

– Suttonas pataikė tris tolimus metimus. Rizikavote?

– Na, varžovai rizikavo su Grantu, mes – su Suttonu. Nepasakyčiau, kad susigynėme gerai, mes leidome jam mesti, bet gal ne visai laisvus metimus.

– Kol kas LKL turnyro lentelėje po pirmo rato esate pirmi. Ką manote apie tai?

– Mūsų žaidimas nėra tobulas, bet yra kovinga, darbinė atmosfera. Po pirmo rato nėra ką vertinti, nes galima vėliau tris ratus žaisti blogai ir nepatekti į atkrintamąsias ar iškristi pirmame jų ture.

Bet abejo, geros emocijos stumia į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)