Pergalę šią savaitę Europos taurėje iškovojęs Vilniaus „Ryto“ klubas dėl neįvykusio bei vėluojančių skrydžių į šalį sugrįžo tik šiąnakt, nors planuotas sugrįžimas turėjo įvykti ketvirtadienį vakare.

Nepaisant to, vilniečiai nusprendė kautis ir neperkelti būsimosios akistatos su „Neptūnu“, nes treneris bei žaidėjai degė noru su savo būsimuoju varžovu susigrumti šeštadienį.

Rytasvilnius.lt pateikia būsimų „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalgą.

Grėsmingai atrodantis uostamiesčio klubas

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai „Betsafe-LKL“ pirmenybes pradėjo galingai. Iškovotos septynios pergalės, Kaune patiestas „Žalgiris“ (75:60), geras legionierių žaidimas bei patikimas veteranas – Tomas Delininkaitis.

Visi šie veiksniai leido „Neptūnui“ pralaimėti tik kartą – (76:89) nusileista Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai. Uostamiesčio komanda rikiuojasi pirmoje „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietoje.

Kazio Maksvyčio auklėtinius į pergales veda puikią sportinę formą demonstruojantis Tomas Delininkaitis. 36-erių metų veteranas per 18 žaidimo minučių vidutiniškai renka po 12,3 taško.

Už pastarojo rikiuojasi po sezono pertraukos į Klaipėdą sugrįžęs Jerai Grantas: 206 centimetrų ūgio centras vidutiniškai per mačą renka po 11,6 taško, bei sugriebia po kiek daugiau nei 5 atšokusius kamuolius.

Legendinio krepšininko, NBA čempiono – Horace Granto sūnėnas yra naudingiausias komandoje. Aukštaūgis per susitikimą vidutiniškai surenka po 16,5 naudingumo balo.

Įsibėgėjanti sostinės ekipa

„Rytas“ šioje sezono stadijoje taip pat atrodo solidžiai – 3 pergalės iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate, o Europoje taip pat laimėti dveji susitikimai paeiliui. Šalies pirmenybėse užimama trečioji vieta, iškovotos šešios pergalės ir patirta viena nesėkmė. Tačiau vilniečiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau už svečius iš uostamiesčio ir pergalės atveju turnyrinėje lentelėje aplenktų „Neptūną“ bei patys įsitaisytų antroje vietoje.

Neabejotinas vilniečių vedlys yra Dominique’as Sutton’as – 195 centimetrų ūgio sunkusis krašto puolėjas vidutiniškai per susitikimą renka po 12,1 taško, sugriebia po 6,6 atšokusio kamuolio (2-3 rezultatas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse). Amerikietis taip pat yra ir naudingiausias komandos krepšininkas, jo sąskaitoje – 17,4 naudingumo balai per rungtynes.

Sutton’ui puikiai talkina D.J Seeley ir Eimantas Bendžius. Pastarasis per mačą vidutiniškai pelno po kiek daugiau nei 12 taškų, o 28-erių amerikietis fiksuoja 11,4 taško per varžybas rodiklį.

Vilniaus „Rytas“ su „Klaipėdos „Neptūnu” susitinka jau šiandien – lapkričio 3-ąją. Rungtynes bus galima gyvai stebėti per DELFI.TV. Pradžia – 17:20.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)