„Real“ parodė, kad ne veltui yra Eurolygos čempionai – Rudy Fernandezas per paskutines 5 žaidimo minutes pataikė 4 tolimus metimus, vieną pridėjo Anthony Randolphas ir Madrido ekipa susikūrė nebepanaikinamą dviženklę persvarą.

Nepaisant šių sunkumų, svečiai rūbinėje nerodė didelio džiaugsmo. Jiems labiau rūpėjo kuo greičiau pasitikrinti savo statistikos rodiklius ar prisijungti prie socialinių tinklų. Kalbėti su žurnalistais dauguma atletų taip pat neskubėjo.

„Šiems vaikinams laimėti įprasta. Toks mūsų darbas“, – šypsodamasis paaiškino 9 taškus rungtynėse su „Žalgiriu“ surinkęs Jaycee Carrollas.

Iš tiesų, ispanams pergalės – jau kasdienybė. Šį sezoną „Real“ krepšininkai laimėjo visas 5 Eurolygos rungtynes ir triumfavo 6 kartus iš tiek pat galimų Ispanijos pirmenybėse.

Iš praeitą sezoną Eurolygos ir ACB lygos čempionais tapusio Madrido klubo gerbėjai tikisi sėkmingo pasirodymo kiekvieną kartą, kai krepšininkai žengia į aikštelę.

Nors menkiausias kluptelėjimas pasitinkamas nepasitenkinimu ir didele kritika. Vis dėlto, J. Carrollas tokio požiūrio į klubą nesureikšmina.

„Esame profesionalai. Nejaučiame spaudimo, tiesiog einame į aikštelę ir padarome savo darbą. Šios rungtynės buvo sunkesnės negu dauguma šį sezoną, tačiau mums tai tik dar vienas varžovas“, – aiškino amerikietis.

Komandos draugo klausęsis A. Randolphas nusijuokė ir paprieštaravo gynėjui.

„Na jau, duok nuopelnų ir „Žalgiriui“. Jie mus pribloškė vos prasidėjus mačui. Jankūnas paprasčiausiai neprametė iš vidutinio nuotolio, Woltersas laidė savo firminius „floaterius“, o mes nebuvome tam pasiruošę.

Negalima tikėtis lengvų rungtynių prieš bet kokią Eurolygos komandą, ypatingai svečiuose. Dar nereikia pamiršti, kad jie žaidė finalo ketverte pavasarį“, – kauniečius pagyrė aukštaūgis.

„Žalgiriečiai“ nustebino ne tik „Real“ krepšininkus, tačiau ir namų sirgalius, kurie su kiekvienu metimu vis garsiau palaikydavo Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius. Pasibaigus pirmajam kėliniui kauniečiai buvo susikrovę 14 taškų persvarą – 32:18.

Atrodė, jog šeimininkai lengvai pabėgs ir užsitikrins pergalę dar pirmoje rungtynių pusėje.

Tokį pranašumą Kauno ekipa įgijo dėl puikiai išpildyto trenerių štabo paruošto žaidimo plano.

Visą pirmą ketvirtį vienas „Real“ lyderių Walteris Tavaresas buvo atakuojamas – jo tiesioginis oponentas statė užtvarą po užtvaros, o tai leido N. Woltersui patekti į baudos aikštelę ir sukurti progas P. Jankūnui laisvam atakuoti iš vidutinio nuotolio. Už šį taktinį sprendimą varžovų trenerių štabą gyrė ir Eurolygos čempionų strategas Pablo Laso.

„Jie nusprendė atakuotį Tavaresą, įtraukė jį į nemažai „du prieš du“ situacijų, todėl mūsų gynyba kentėjo, o jie susikūrė patogių progų“, – pasakojo ispanas.

Vis dėlto, antroje rungtynių pusėje Madrido klubo trenerių štabas atrado pagrindinę šeimininkų silpnybę – Artūrą Milaknį. Lietuvis savo aikštės pusėje turėjo prižiūrėti tokias žvaigždes kaip R. Fernandezas, Sergio Llullas ir J. Carrollas.

Būtent jo dengiami šie krepšininkai ir paskandino „Žalgirį“. „Real“ vairininkas pripažino, kad šis taktinis sprendimas buvo viena iš pergalės priežasčių.

„Mes stengėmės susikurti patogias mikrodvikovas ir jas išnaudoti. Norėjome žaisti „du prieš du“ tokiais atvejais ir šiandien patogu buvo tą daryti su Milaknio prižiūrimu krepšininku“, – teigė P. Laso.

Paklaustas apie Kauno krepšinio gerbėjų nemėgstamo R. Fernandezo pasirodymą, strategas nusišypsojo.

„Visi švilpė jam. Rudy tai išgirsta ir sureaguoja. Jis labai gerai atsidengė. Jis ne tik pataikė, bet ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Jis gerai gynėsi bei neleido laisvai jaustis Edgarui Ulanovui. Ne tik dėl savo tritaškių Rudy šįkart žaidė gerai rungtynėse“, – auklėtiniui gerų žodžių negailėjo ispanas.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 9 dieną išvykoje su Podgoricos „Budočnost“ ekipa, iki šiol neiškovojusia nė vienos pergalės iš 5 galimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)