„Labai skausmingas pralaimėjimas. Patys varžovams įteikėme pergalę. Sukurti taktinį planą nebuvo sunku, turėjome aibę pranašumų. Bet kai tik pabėgdavome į priekį, įsimylėdavome save ir nustodavome kentėti. Imdavome žaisti „Real“ krepšinį – laisvą, nuostabų. Bet mes taip negalime. Varžovai tris kartus grįžo į rungtynes, ir paskutinį jų nebebuvo galima pavyti“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Pirmame kėlinyje išties galėjo pasirodyti, kad komandos apsikeitė marškinėliais – tokį karališką puolimo spektaklį pastatė „Žalgiris“.

Taškų fejerverką pradėjo Brandonas Daviesas ir Nate'as Woltersas, užbaigė Paulius Jankūnas, paeiliui pataikęs keturis firminius metimus iš vidutinio nuotolio, įskaitant dvitaškį sulig ketvirčio sirena. Nors tik po akistatos paaiškėjo, kad šią savaitę kapitoną kamavo neįvardinta trauma, dėl kurios jis praleido nemažai treniruočių.

Per pirmas 10 min. kauniečiai atliko net 11 rezultatyvių perdavimų – atakuodami tokiu tempu visas rungtynes, jie būtų į šipulius sudaužę ne tik klubo (29), bet ir visos Eurolygos rezultatyvių perdavimų rekordą (36), priklausantį ne kam kitam, o „Real“.

Tačiau vėliau „Žalgiris“ palengva smuko link sau įprastesnių statistikos vidurkių, o Pablo Laso auklėtiniai ėmė svaidyti tritaškius – vien per pusantros minutės antrame kėlinyje jų pataikė tris iš eilės.

14 taškų persvarą, kurią šeimininkai turėjo mačui įsibėgėjant, „Real“ visiškai panaikino 21-ą min., kai pirmą kartą išsiveržė į priekį.

Trečiame kėlinyje žalgiriečiai sugebėjo smogti dar sykį, kai pabėgo 64:54. Šįkart varžovai nebebandė kliautis tik savo snaiperių talentu ir patys ėmė „laužti“ per baudos aikštelę, kur Antanui Kavaliauskui neįkandamas buvo blankų Walterį Tavaresą pakeitęs Gustavo Ayonas.

Kauno ekipa neatrodė silpnesnė už tituluotus priešininkus, bet pati kelis kartus žioplai pametė kamuolį, neefektyviai realizavo baudas (5/10), stokojo ir paprasčiausios sėkmės – po Thomaso Walkupo ir Artūro Milaknio metimų lankas „išspjovė“ kamuolį.

O paskutinėmis minutėmis kelioms grupelėms svečių aistruolių „Žalgirio“ arenoje nervų sutaupė tolimas bombas paleidę Anthony Randolphas ir Rudy Fernandezas.

„Žalgiris“ Madrido klubui pralaimėjo vienuoliktas rungtynes iš eilės.

„Neradome vedlio, kuris nuramintų komandą, kontroliuotų žaidimą. Tai – įžaidėjų darbas. Labai skauda, nes prieš Eurolygos čempionus turėjome daug pranašumų. Mūsų paskaičiavimais, padovanojome jiems apie 30 taškų – tai yra kosminis skaičius, taip būti negali. Šiandien nebuvome pasiruošę nugalėti, atiduoti šimtą procentų komandai.

Tiesiog varo iš proto, kad pastabos nėra priimamos, nėra atsižvelgiama į detales. Leidome pralįsti palei galinę liniją, neprotingai prasižengėme, atidavėme nemažai kamuolių varžovams į rankas lygioje vietoje. Nesakau, kad turime vienodai sužaisti visas 40 minučių. Bet mums pakanka drausmės tik 23-24 minutėms. Tada nustojame būti „Žalgiriu“, lakstome padebesiais, iš kurių mus labai skaudžiai nuleidžia. Skaudu“, – liūdėjo Š. Jasikevičius.

Treneris pareiškė nemanantis, kad dvikovų pabaigose krentančiai žaidimo kreivei įtakos turi nuovargis.

„Pažiūrėkite į protokolą: išskyrus Edgarą Ulanovą, nė vienas nežaidė daug. Reikalas kitas.

Pasakiau žaidėjams, kad pernai turėjome tokią pačią problemą. Padovanojome keletą rungtynių varžovams, bet paskui prasimušėme, daug pergalių iškovojome būtent pabaigose. Dabar dar tokio lygio nepasiekėme. Potencialas matosi, bet tai dar nereiškia, kad pavyks jį ištraukti. Nereikalauju kažkokių stebuklų. Tai – tik paprastos užduotys, pavyzdžiui, kaip įžaidėjams įvesti kamuolį į žaidimą. Bet šiandien jie dažnai to nepadarydavo“, – graužėsi specialistas.

Galingiausias „Žalgirio“ spurtas nutrūko antrame kėlinyje, kai Š. Jasikevičius vienu metu į aikštę išleido tris iki tol nerungtyniavusius žaidėjus. Paklaustas, ar pats nesuklydo, jis traukė pečiais.

„Gal. Bet mes ir toliau žaisime visa sudėtimi. Madridas rungtyniauja panašiai, kiti – taip pat. Toks šiuolaikinis krepšinis. Išėjai į aikštę – turi kažką duoti“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Kitokį rungtynių vaizdą susidarė P. Laso, kuris džiūgavo dėl „pelnytos pergalės“ ir pabrėžė, kad ją pasiekti leido tinkama reakcija į galingą priešininkų pradžią.

„Pirmas kėlinys nei ginantis, nei puolant mums nebuvo geras, toli gražu. Varžovai žinojo, kaip žaisti prieš W. Tavaresą, tad mes turėjome prisitaikyti. Buvome gudrūs skaitydami „Žalgirio“ veiksmus, atsarginiai įnešė daug energijos. Pabaigoje puikiai dalinomės kamuoliu, susikūrėme gerų progų metimams, mūsų pataikymas buvo puikus. Džiaugiuosi šia pergale, nes žinau, kaip Kaune sunku laimėti“, – kalbėjo ispanas.

Spaudos konferencijoje jam dar labiau ūpą pakėlė klausimas apie jau daugelį metų „Žalgirio“ arenos taikinyje esantį R. Fernandezą, kuris šįkart pataikė 5 iš 7 tritaškių, surinko 15 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Visi čia jį nušvilpia, o aš taip su Rudy nesielgčiau. Jis ne tik pataikė, bet ir gerai dalino kamuolį, gerai gynėsi. Rudy sužaidė puikiai“, – šypsojosi pralaimėjimų šiame sezone nei Eurolygoje, nei Ispanijos čempionate dar nepatyrusios komandos vairininkas.

Kitą penktadienį Lietuvos čempionai svečiuosis Eurolygos naujokės Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija) teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (293)