Vidutiniškai 16 taškų per rungtynes – tokio aktyvo neteko „Real“, kuomet geriausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas L. Dončičius pasuko į NBA.

Tačiau Ispanijos čempionai kaip buvo, taip ir liko geriausiai puolanti žemyno komanda. Šiame sezone Eurolygoje Pablo Laso auklėtiniai nepalieka aikštės nesumetę vidutiniškai 97 taškų.

Paradoksalu, tačiau Madrido ekipa tuo pačiu metu yra ir geriausiai besiginanti visoje lygoje, per mačą praleidžianti tik po 78 taškus.

Skaičius šioje statistikos grafoje ilgainiui turėtų augti, antraip „Real“ šluos visus sau iš kelio. Vis dėlto prakiurdyti Eurolygos nugalėtojų ir dabartinių turnyro lentelės lyderių krepšį nebus paprasta, kol jį gina W. Tavaresas.

Vidurio puolėjas iš Žaliojo Kyšulio salų Atlanto vandenyne demonstruoja, kad madridiečiai nėra vien perimetro grandies žaidėjų komanda, aklai tikinti, jog geriausia gynyba – puolimas.

Praėjusio sezono pabaigoje po sunkios traumos į aikštę grįžęs Sergio Llullas stengiasi kompensuoti L. Dončičiaus netektį, o aplink jį – tokie gynėjai kaip Facundo Campazzo, Rudy Fernandezas, Jaycee Carrollas, Fabienas Causeuras.

Simboliška, kad naudingiausio pirmojo Eurolygos mėnesio žaidėjo laurais įvertintas buvo ne vienas iš jų, o krepšininkas, daugiau kozirių turintis savoje baudos aikštelėje.

W. Tavaresas pirmauja lygoje pagal atkovotus kamuolius (vid. 9,5) ir blokus (3). Ilgarankis milžinas nėra nei labai lėtas, nei nekoordinuotas – oponento į krepšį paleistą kamuolį savo didele plaštaka jis kartais kerta it Rafaelis Nadalis – rakete teniso kamuoliuką.

P. Laso net sugalvojo kitą palyginimą – trenerio žodžiais, W. Tavaresas aikštėje metimus blokuoja tarsi muštų muses savo virtuvėje.

Pridėkime 10,3 taško vidurkį ir 71 proc. pataikymą iš dviejų taškų zonos – visi Edžiu vadinamo aukštaūgio statistikos rodikliai šiame sezone pasistiebė dvigubai.

Kalbėdamas su Krepšinis.lt, 26-erių žaidėjas teigė, jog tokios permainos nesusijusios su „Real“ žaidimo stilistikos naujovėmis – anot W. Tavareso, tiesiog jis pats jaučiasi tvirčiau komandoje.

Prieš metus NBA neįsitvirtinęs vidurio puolėjas į Madridą atvyko kaip greitoji pagalba – sezonui įsibėgėjus, kuomet klubą purtė sunki traumų karštinė. Šįkart žymiausias Žaliojo Kyšulio salų krepšininkas galėjo nuo pradžių ruoštis sezonui su komandos draugais.

„Sulaukiu daugiau jų pagalbos, ir pats daugiau galiu jiems padėti. Svarbiausios asmeninės užduotys man tenka gynyboje. Tai – mano pagrindinis darbas, kuriuo labiausiai galiu prisidėti prie pergalių. O puolime man nebūtina būti ryškiam, rinkti taškus moka daug mano komandos draugų. Žinoma, kai yra proga, stengiuosi įmesti – jeigu tik kas nors perduoda man kamuolį“, – nusijuokė W. Tavaresas.

Vis dėlto panašu, kad kylanti Eurolygos žvaigždė turi ambicijų ir puolime. Savo mėgstamiausiais krepšininkais jis įvardija anaiptol ne siauro profilio gynybos specialistus.

„Shaquille'as O'Nealas buvo natūrali visa griaunanti jėga. Dar labiau man imponuoja Marcas Gasolis. Todėl, kad jis aikštėje sugeba viską: blokuoti metimus, žaisti po krepšiu, perduoti kamuolį. Įgūdžių iš jo verta pasimokyti“, – sakė W. Tavaresas.

Jeigu „Real“ bokštui pavyktų panašiai praplėsti savo ginklų arsenalą, į NBA jis dar neabejotinai sugrįžtų.

Tuo metu kalbėdamas apie visą Ispanijos sostinės ekipą, W. Tavaresas įsitikinęs, kad šiame sezone ji bus dar pajėgesnė nei tuomet, kai savo burtais kerėjo L. Dončičius.

„Luka – puikus žaidėjas, bet tokių mūsų komandoje – ne vienas. Pavyzdžiui, S. Llullas, R. Fernandezas, kiti. Žinoma, pasiilgstame Lukos, tačiau vis tiek žygiuojame į priekį nenuleisdami kartelės. Turime tą patį trenerį, nieko nekeitėme savo žaidimo schemose. Tik kol kas S. Llullas dar nesusigrąžino optimalios formos. O kai jis pasieks 100 proc. savo potencialo, būsime ypatingi“, – pareiškė „Los Blancos“ atstovas.

Tiesa, „Real“ varžovų jis nenuvertina – net ir tų, kurie buvo nugalėti pastaruosius dešimt kartų iš eilės.

„Lietuvoje žaisti su „Žalgiriu“ sunku: pilnos tribūnos suteikia energijos šeimininkams. Čia būtina atvažiuoti deramai pasiruošus, antraip jie mus nugalės“, – sakė W. Tavaresas.

„Žalgirio“ ir „Real“ akistata Kaune vyks penktadienį, nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)