Prieš savaitę pergalės prieš „Panathinaikos“ pakylėtas „Žalgiris“ sieks išsklaidyti dar vieną prakeiksmą. „Real“ komanda yra viena iš neparankiausių kauniečiams ir iki penktadienio dvikovos nugalėjo „Žalgirį“ 10 kartų iš eilės.

„Real“ sudėtis po čempioniškai pasibaigusio praėjusio sezono beveik nepasikeitė, vienintelis svarus praradimas – į NBA persikėlė Slovėnijos vunderkindas Luka Dončičius. Komandą papildė kitas Slovėnijai atstovaujantis gynėjas Klemenas Prepeličius.

Komanda meta panašų skaičių tritaškių ir dvitaškių, tad mums reikia suprasti, kad geriau du taškai nei trys. Pataikymo procentas nedaug skiriasi. Jei norime turėti galimybę rungtynėse, turime iš jų atimti lengvus taškus. Visada turime išlikti rungtynėse, kad galėtume tinkamu laiku smogti.
Šarūnas Jasikevičius

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius nesureikšmino L. Dončičiaus išvykimo.

„Nėra L. Dončičiaus, yra tikrasis Sergio Llullas, nemanau, kad jiems tai svarbus praradimas. Jie kelerius metus iš eilės žaidžia kartu ta pačia sudėtimi. Tai įspūdinga komanda, šiuo metu esanti labai geroje formoje, žaidžia kaip iš natų, viskas jiems labai aišku. Kai tu esi čempionas, keisti daug tikrai nereikia, ypač, kai lieka ta pati komanda.

„Real“ žaidime dominuoja puolimas, daug atakų. Gynyboje yra aiškios taisyklės, vaidmenys gynyboje aiškūs. Kiekvienas žaidėjas juos žino. Tai Eurolygos čempionai, 9 ar 10 žaidėjų jų komandoje yra šalia NBA: arba ten yra žaidę, arba NBA komandos jų nori. Čia yra NBA komanda“, – varžovams komplimentų negailėjo Š. Jasikevičius.

Trenerio minėtas S. Llullas yra bene pagrindinė komandos figūra. Didelę praėjusio sezono dalį praleidęs dėl patirtos šiurpios traumos, S. Llullas grįžo į Eurolygos sezono finišo tiesiąją ir padėjo komandai triumfuoti finalo ketverte Belgrade.

„Pernai S. Llullas padėjo komandai tiek tiek galėjo, o praėjus daugiau laiko po traumos S. Llullas yra toks pats, koks buvo prieš traumą, tikrasis Llullas“, – sakė Š. Jasikevičius.

Šaras išskyrė ir kitus svarbius Madrido žaidėjus: „Walteris Tavaresas, nors ir neįmetantis daug taškų, yra Eurolygos MVP (naudingiausias žaidėjas). Jis jau pernai turėjo įtakos daugelyje rungtynių. Finalo ketverte aiškiai matėsi, kad priešininkų komandos žaidėjai bijo eiti į vidų, į baudos aikštelę. Ten reikia eiti centruojant, ardyti.

Facundo Campazzo. Ūgis tėra centimetrų skaičius. Nepamatuosi jo širdies, kovingumo, atsidavimo komandai. Šiais dalykais jis kompensuoja ūgį ir duoda dar daugiau. Tikrai nuostabus žaidėjas. Anthony Randolphas visada gerai pradeda sezoną, šiais metais nėra išimtis, jis yra puikios formos“, – varžovų lyderius vardino Š. Jasikevičius.

Anot jo, norint nugalėti tituluotąjį varžovą, „Žalgiriui“ reikia didžiausią dėmesį skirti gynybai.

„Komanda meta panašų skaičių tritaškių ir dvitaškių, tad mums reikia suprasti, kad geriau du taškai nei trys. Pataikymo procentas nedaug skiriasi. Jei norime turėti galimybę rungtynėse, turime iš jų atimti lengvus taškus. Visada turime išlikti rungtynėse, kad galėtume tinkamu laiku smogti“, – žurnalistams trečiadienio vakarą sakė Š. Jasikevičius.

Strategas sulaukė klausimo apie L. Dončičiaus galimybes NBA. Slovėnas neblogai pradėjo čempionatą anapus Atlanto, kiekvienose rungtynėse pasiekdamas vis geresnius statistinius rodiklius.

„Man nėra jokių klausimų, ar jis pritaps. Čia jiems (amerikiečiams – Krepšinis.lt) yra klausimai, nes jie žiūri į Europos krepšinį dar vis nekaip. Nė vienas iš tų koledžo vaikų negalėtų tiek padaryti Eurolygos lygyje, kiek padarė L. Dončičius per pastaruosius dvejus metus“, – teigė Š. Jasikevičius.

Rungtynės Kaune penktadienį prasidės 20.00 val.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimas, taškai už, taškai prieš, taškų skirtumas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)