Praėjusią savaitę rašėme, kad „Lietkabelio“ administraciją papildė Jonas Vainauskas, kuris, anot pranešimo, tapo vienu klubo dalininku ir sporto direktoriumi.

Be to, spalio 9 d. Įkurtas naujas juridinis asmuo – VŠĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“, kurio vadovu nurodytas Martynas Purlys, o steigėjais įvardijamas klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas ir AB „Lietkabelis“ generalinis vadovas, vienas klubo dalininkų Sigitas Gailiūnas, nors šiuo metu klubas valdomas per viešąją įmonę KK „Lietkabelis“.

Kol kas lieka spėlioti, kodėl įkurtas naujas juridinis asmuo ir kam jis reikalingas. Antradienį 24sek.lt kėlė versiją, kad „Lietkabelio“ klubo veiklą bandoma perrašyti būtent VšĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“ ir tokiu būdu atsikratyti smulkiaisiais klubo dalininkais – Irmantu Aukštikalniu, Roku Mickevičiumi ir Mantu Ignatavičiumi

Pastarieji du iki liepos darbavosi klubo administracijoje. R Mickevičius užėmė sporto direktoriaus poziciją, M. Ignatavičius dirbo klubo direktoriumi.

Nemanau, kad dabar yra 90-ieji metai, kai gali daryti ką nori ir kaip nori.
Irmantas Aukštikalnis

Vienas klubo dalininkų I. Aukštikalnis stebėjosi situacija klube ir ją lygino su laukiniais 90-asiais metais.

„Kas vyksta „Lietkabelyje“, reiktų klausti prezidento A. Bieliausko. Plėstis nesinori, bet tai, kas vyksta, nelabai mums patinka. Nesame informuoti apie Jono (Vainausko) prisijungimą, naujienas sužinome tik iš žiniasklaidos. Nemanau, kad dabar yra 90-ieji metai, kai gali daryti ką nori ir kaip nori.

Reiktų paties LKL prezidento klausti, kodėl būtent dabar vyksta pokyčiai klube ir kodėl norima klubą perkelti į naują VŠĮ. Nesuprantami dalykai, panašu į anarchiją. Tokiu atveju ir kiti klubai gali taip pat keistis ir atsinaujinti.

Tie klube esantys demokratiniai pamatai gali labai greitai subyrėti. Mes tiek pat žinome, kiek ir eiliniai krepšinio sirgaliai, negavome jokio pranešimo. Neaišku, kurios VŠĮ dalininku tapo J. Vainauskas. Mes tokios informacijos neturime. Jei jis yra dalininkas, juk kažkur turi tai „matytis“, – Krepšinis.lt teigė I. Aukštikalnis.

Beje, spalio 9 d. įregistruotos VŠĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“ vadovu nurodytas Martynas Purlys. Šis teigė, kad apie pokyčius klube krepšinio sirgaliai naujienų gali tikėtis kitą savaitę.

A. Bieliauskas: vietoj rėmimo – priešiška veikla

Apie situaciją klube ir kodėl būtinos permainos „Lietkabelyje“, A. Bieliauskas sutiko papasakoti Krepšinis.lt portalui ir tikino pasigedęs buvusių bendražygių sąžiningumo ir pagarbos.

„Niekas jais nenori atsikratyti, paprasčiausiai klubo dalininkai turi padoriai elgtis, jei nenori remti klubo. Kiekvienas turi proporcingai prisidėti prie jo valdymo“, – dėstė A. Bieliauskas.

„Pokyčiai reikalingi, kad būtų užtikrintas realus, stabilus klubo veiklos tęstinumas. Visi trys dalininkai (red. – I. Aukštikalnis, M. Ignatavičius, R. Mickevičius) kategoriškai atsisakė bet kokia forma remti klubą.

Kokias derybas galime vesti su tais žmonėmis, kurie ateina tik prie vaišių stalo? Jei jie yra sveiko proto žmonės, jie patys turėtų atiduoti savo klubo dalį.
Alvydas Bieliauskas

Jie nori likti klube, tačiau neketina prie jo veiklos prisidėti savo dalimi. Paprastai įmonės dalininkai atsakingi ir už finansavimo klausimus. Jie ne tik nefinansuoja klubo, bet kai kuriais atvejais vykdo priešiškus veiksmus klubo interesams.

Aš jiems sakiau, kad kiekvienas dalininkas turi įnešti savo metinį tam tikrą įnašą į klubo biudžetą. Bet jie, panašu, to nenori. Turime jiems rimtų pretenzijų, kurių dabar nenoriu įvardinti“, – apie kylančią trintį klubo viduje kalbėjo A. Bieliauskas.

Anot jo, bėda ta, kad klubo dalininkai ne tik neprisideda prie jo veiklos ir finansavimo, bet ir nenori perleisti savo dalies.

„Tokiam Rokui Mickevičiui, kurį skatinau už gerą darbą, asmeniškai jam užrašiau dalį klubo akcijų. Bet jei jis klube nebedirba, vadovaujantis morale turėtų tą dalį sugrąžinti.

Jis tą pamiršo ir nori kažkokias ambicijas parodyti. Man tai nerūpi. Todėl reikalingas stabilumas, kad nereikėtų man su tokiais kariauti ir panašiai. Ir taip daug dėmesio skiriu krepšiniui, esu priverstas atsitraukti nuo verslo, nors turiu daug projektų. Kartais pagalvoju, ar man pačiam, ko gero, nekils noras atsitraukti. Įdedu sielą, jėgas, laiką, kam man to reikia?“, – nusivylimo neslėpė A. Bieliauskas, teigęs nematantis prasmės veltis į kažkokias derybas su žmonėmis, kurie klubui neduoda jokios naudos.

„Turiu visus finansavimo skaičius nuo 2012 metų, kada klubas susigrąžino „Lietkabelio“ vardą. Juokinga kalbėti, kai vienas nieko nedavęs, kitas – simbolines sumas. Kokias derybas galime vesti su tais žmonėmis, kurie ateina tik prie vaišių stalo? Jei jie yra sveiko proto žmonės, jie patys turėtų atiduoti savo klubo dalį.

Nenoriu pats į viešumą iškelti kai kurių dalykų apie juos, bet jei juos atskleisčiau, labai riebiai nuskambėtų“, – mįslingai kalbėjo A. Bieliauskas.

Aš žiūrėjau, kaip pakelti Panevėžio krepšinį, savo draugus, verslo partnerius kviečiau prisidėti prie rėmimo. O kiti naudos ieškojo: vienas sūnų protegavo ir trukdė treneriams dirbti, kitam asmeniniai interesai rūpėjo
Alvydas Bieliauskas

Klubo vadovas tiki, kad J. Vainausko prisijungimas bus tik naudingas „Lietkabeliui“.

„Nenoriu kalbėti apie konkrečias rėmimo sumas atvykus J. Vainauskui, bet atsineš tiek, kiek reikės. Kiek reikės klubui, tiek bendromis jėgomis dirbsime.

Tie žmonės, kurie yra dalininkai, nei rėmėjų ieško, nei patys prisideda prie biudžeto. Jei patys neturi pinigų, tegul ieško rėmėjų, bet nei vieno nėra atvedę. Aš iš Vilniaus, iš Kauno, iš visur tampau rėmėjus, o jie Panevėžy neranda.

Esu geranoriškai nusiteikęs, bet už ūsų tampomas liūtas gali pratrūkti. Panevėžio krepšinis gali atsidurti ten, kur buvęs prieš keletą metų.

Galiu tik tiek pasakyti, kad aš nepasakoju kai kurių dalykų, kurie yra labai riebūs“.

Klubo prezidentas nepanoro atskleisti, kiek klubo akcijų priklauso jam ir kiek turi likę dalininkai.

„Nesvarbu, kiek kas akcijų valdo, man svarbu finansavimas. Man nereiktų jokių klubo akcijų, galiu likti su nuliu, užrašyčiau kitiems, jei kiti dirbtų ir įneštų savo dalį į biudžetą. Pats akcijų turėjimas naudos neatneša, tai tik galvos skausmas, kaip užtikrinti finansavimą. Juk žinote, kad krepšinyje – vien išlaidos, jokių pajamų nėra. Tai labdaringa veikla ir mano požiūris nuo kitų dalininkų iš esmės skiriasi.

Aš žiūrėjau, kaip pakelti Panevėžio krepšinį, savo draugus, verslo partnerius kviečiau prisidėti prie rėmimo. O kiti naudos ieškojo: vienas sūnų protegavo ir trukdė treneriams dirbti, kitam asmeniniai interesai rūpėjo“, – kalbėjo „Lietkabelio“ vadovas, patikinęs Aukštaitijos komandos gerbėjus, kad kol jis dirbs klube, tol jis bus stabilus.

„Nepaisant klubui kenkiančių žmonių, kurie daro visokias nesąmones, aš esu geranoriškai nusiteikęs“, – Krepšinis.lt tvirtino A. Bieliauskas.

Su komanda – ir Jonas Vainauskas

Beje, naujasis klubo sporto direktorius Jonas Vainauskas, panašu, jau aktyviai darbuojasi klube ir išvyko kartu su komanda į Bambergą, kur trečiadienį vakare „Lietkabelis“ susikaus su Bambergo „Brose“ krepšininkais.

„Jonas mėgsta permainas ir pertvarkas, bet kaip pats sakė, turi susipažinti su situacija, neskubės daryti kardinalių sprendimų“, – DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo Vaidas Čeponis.

Jo žiniomis, „Lietkabelio“ trenerių štabą gali papildyti 34-erių krepšinio specialistas iš Serbijos Slobodanas Ljubotina, kuris šiuo metu vyr. trenerio pareigose dirba Suboticos „Spartak“ komandoje.

Anot V. Čeponio, G. Kadžiulis turėtų išlaikyti vyriausiojo trenerio kėdę, nebent „Lietkabelio“ rezultatai ir komandos žaidimas bylotų apie būtinas permainas trenerių štabe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)