Čempionės titulą ginanti „Real“ ekipa „Žalgirį“ Eurolygoje dabar palaužė 10 kartų iš eilės, penkis sykius paeiliui Kaune. Lietuvos čempionai vienintelę pergalę prieš Madrido krepšininkus iškovojo 2014 metų balandį (87:80). Tiesa, tuomet ši dvikova jau neturėjo jokios įtakos Ispanijos klubo padėčiai turnyro lentelėje.

Kauniečiams Madrido komanda pirmiausia neparanki dėl to, kad demonstruoja labai greitą krepšinį. Panašiu stiliumi rungtyniauja ir Vitorijos „Baskonia“, kuriai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusileido pirmajame ture.

„Real“ laimėjo visus keturis mačus ir užimą pirmąją vietą. Dvi pergales savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ žengia aštuntas.

„Karališkasis“ klubas pelno daugiausia taškų turnyre (vid. 96,5), kartu su Maskvos CSKA geriausiai kaunasi dėl kamuolių (vid. 39), „Real“ ekipai niekas neprilygsta ir pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 23).

Iš pagrindinių statistikos kategorijų „Žalgiris“ grėsmingus oponentus lenkia tik pagal tritaškių taiklumą – atitinkamai 48,1 ir 42,9 proc. Beje, kauniečiai atlieka mažiausiai tolimų metimų (tik 13,5). Ispanijos čempionai iš toli vidutiniškai atakuoja net 28 kartus.

„Žalgiris“ yra dažniausiai klystantis Eurolygos klubas (vid. 14,5). „Real“ padaro po 11 klaidų.

Madrido komandoje rezultatyviausiai žaidžia sunkusis puolėjas amerikietis Anthony Randolpfas – vid. 15,8 taško. Be to, sugriebia po 5,5 kamuolio, iš toli atakuoja 50 proc. taiklumu (10/20).
Daugiausia naudingumo balų netikėtai sukaupia 221 cm ūgio „centras“ Walteris Tavaresas – vid. 19,3. Jis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos spalio mėnesio krepšininku. Aukštaūgis pelno 10,3 taško, atkovoja 9,5 kamuolio, blokuoja po 3 varžovų atakas.

Gynėjas Sergio Llullas įmeta 11,3 taško, atlieka 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Real“ ir Ispanijos čempionate skina pergales – laimėjo visas šešerias rungtynes ir kartu su „Barcelona“ atsidūrė turnyro lentelės viršuje.

Mačą Kauno ir dar ketverias 5-ojo turo rungtynes tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ kanalai.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

lapkričio 1 d.

18.45 val. CSKA - „Olympiacos“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports“),
21.45 val. „Barcelona“ - „Maccabi“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports“);

lapkričio 2 d.

18.45 val. „Chimki“ - „Herbalife“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports+“),
19.45 val. „Žalgiris“ - „Real“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),
21.30 val. „Armani Olimpia“ - „Anadolu Efes“ (tvplaypremium.lt; „TVPlay Sports+“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)