Pralaimėtojų strategas Xavieras Pascualis teigė, kad jo auklėtiniai namuose krito dėl pramestų metimų ir neatkovotų kamuolių. Šeimininkai penktadienį įmetė 9 iš 29 tritaškių (31 proc. taiklumas), o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 32-46.

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Mes šįkart laimėti negalėjome dėl pramestų metimų ir neatkovotų kamuolių. Lemiamu metu gynyboje neatkovojome labai svarbių trijų kamuolių. Pirmoje mačo pusėje atostogavome, visiškai neveikė mūsų gynyba, tuomet varžovai buvo daug geresni už mus.

Po pertraukos žaidėme geriau. Pradėjome suprasti, kaip reikia rungtyniauti ir perėmėme iniciatyvą, nes patobulėjome tiek puolime, tiek gynyboje. Rungtynių pabaigoje nepavargome, tiesiog apmaudžiai klydome, o „Žalgiris“ tuo naudojosi ir išsivežė pergalę.

Lemiamu metu neapsigynėme baudos aikštelėje. Brandonas Daviesas išprovokavo 7 pražangas, o tai buvo labai svarbu“, – kalbėjo X. Pascualis, kuriam pritarė vidurio puolėjas Stephane'as Lasme, pridūręs, jog B. Daviesas pražangas provokavo ne visai švariai.

5 taškus pelniusio S. Lasme pasirodymas rungtynėse baigėsi dar iki pratęsimo. Penktąją asmeninę pražangą ketvirtojo kėlinio pabaigoje gavęs aukštaūgis nebuvo linkęs su ja sutikti bei teigė, jog B. Daviesas pasistengė pašalinti jį iš aikštelės.

„Nesiskundžiau dėl sprendimo skirti pražangą, bet pasakiau teisėjui, jog B. Daviesas nuolat vaidina. Tas vyrukas nebando išsilaikyti ant kojų ir nuolat krenta ant parketo. Po kiekvieno kontakto jis elgiasi taip, tarsi būtų pašautas. Manau, kad tai yra kvaila.

Nenoriu ginčytis dėl pražangos, tačiau nemanau, kad taip provokuoti pražangas yra normalu. Jei taip žaisčiau aš, teisėjai lieptų man nustoti vaidinti. B. Daviesas tokių teisėjų replikų nesulaukė“, – po rungtynių kalbėjo S. Lasme.

Atėnų ekipai tai buvo antrasis pralaimėjimas šio sezono Eurolygoje. Pirmą kartą graikai krito praėjusią savaitę, kai svečiuose netikėtai krito prieš Miuncheno „Bayern“. Šią nesėkmę prisiminęs S. Lasme teigė, jog abu jo komandos pralaimėjimus lėmė nesusikaupimas.

„Nutiko tas pats, ką matėme Vokietijoje. Pradėjome rungtynes nesusikaupę, todėl pirmosiomis minutėmis prametėme daugybę metimų. Taip pat klydome ir gynyboje. Taip žaisti negalima. Reikia nuo pat pradžių būti susikoncentravusiems į mažas detales. Tik taip galėsime laimėti.

Tai blogas pralaimėjimas, privalėjome laimėti, bet nepamirškime ir to, jog „Žalgiris“ praėjusį sezoną žaidė Eurolygos finalo ketverte. Tai trečia geriausia Europos komanda, žinanti, ką nori nuveikti ant parketo. Ji labai vieninga ir gerai treniruojama. Pernai jau pamatėme, ką ji gali“, – sakė S. Lasme.

Penktadienį „Panathinaikos“ vertėsi be vieno savo lyderių Matto Lojeski, kuris šiuo metu gydosi traumą. Nors graikų klubo atstovai teigė nenorintys ieškoti pasiteisinimų, jie pabrėžė, jog amerikiečio netektis yra didelis nuostolis.

„Mattas yra labai svarbi šios komandos dalis. Trenerio schemose jis turi labai didelį vaidmenį. Mums tikrai trūksta Matto tiek puolime, tiek gynyboje“, – sakė S. Lasme.

„Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, bet jei matėte, kaip žaidėme su Mattu, suprantate, jog su juo rungtyniaujame daug geriau. Jis prideda mums kūrybiškumo, taiklių metimų ir šalto proto. Jis mums yra labai svarbus“, – sakė X. Pascualis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)