„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius prieš skrydį teigė, kad būsimieji varžovai labai daug keičiasi ginamaisiais, turi daug atletiškų žaidėjų, o jų vidurio puolėjai – aktyvūs ir mobilūs. Komanda tiesiog sukurta, kad galėtų laisvai keistis ginamaisiais visas 40 minučių.

„Varžovų branduolys liko labai panašus, žaidimo idėja ir sistemos panašios. Kai žaidžia mobilūs centrai, Atėnų žaidėjai labai daug keičiasi ginamaisiais. Kai mažiau mobilūs – vyksta standartinė gynyba. Daugiau ar mažiau viskas priklauso nuo Nicko Calatheso. Jo stabdymas bus viena iš esminių užduočių gynyboje. Jo rankos pagimdo labai daug lengvų taškų, svarbu nepamesti savo tiesioginio oponento, nes N. Calatheso perdavimai skraido pro ausis ir galvą“, – pagrindines užduotis rungtynėms Graikijoje vardino Š. Jasikevičius.

„Panathinaikos“ komanda – viena iš mažiausiai pataikančių tritaškių Eurolygoje. Anot Šaro, svarbu neleisti varžovų lyderiams veržtis į baudos aikštelę.

„Sunku pasakyti, kodėl jie mažiau pataiko tritaškių. Nuo praėjusio sezono nebeliko K.C. Riverso, neaišku, ar žais Mattas Lojeski. Tai buvo du pagrindiniai tritaškininkai. Mums viena iš svarbiausių užduočių – išlaikyti dengiamąjį priekyje, nepraleisti prasiveržimų. Jie turi žmones, kurie labai gerai veržiasi, todėl mums reikia, kad jie nedraskytų mūsų gynybos. Keithas Langfordas yra vienas geriausių taškų darytojų Eurolygoje. Vienas prieš vieną laibai sunkiai sustabdomas. „Panathinaikos“ kartais stengiasi žaisti būtent per jį“, – vardijo Š. Jasikevičius.

Atėnų komandoje rungtyniauja kauniečiams puikiai pažįstamas Lukas Lekavičius, taip pat „Žalgiryje“ vieną sezoną žaidęs Ianas Vougioukas.

„Luko vaidmuo liko tas pats. Pernai jis daug žaisdavo su I. Vougiuoku, šiemet gal daugiau žaidžia su Georgiu Papagianniu. Kai komanda daug keičiasi, jam sunkiau dėl ūgio. Bet Lukas pasižymi tuo, kad nesvarbu, kiek gauna minučių, jis įneša savo energiją, pakilimą. Tai vienas iš faktorių, kurį reikia stebėti“, – apie L. Lekavičių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Neseniai prie „Žalgirio“ prisijungęs naujokas Derrickas Waltonas jau aklimatizavosi Kaune, tačiau, anot Š. Jasikevičiaus, jam dar reikia daug išmokti.

„D. Waltonas jau ėmė gerai miegoti, turėjo dvi šimtaprocentes treniruotes. Pirmas įspūdis neblogas, bet jam reikia laiko suprasti, kas čia vyksta, suprasti sistemą“ , – sakė Š. Jasikevičius.

Amerikietis su „Žalgiriu“ į Atėnus iškeliavo, tačiau ar gaus žaidimo laiko, kol kas pasakyti sunku.

Po praėjusio sezono graikų komandos sudėtyje įvyko nemažai pakeitimų.

Atėnus paliko amerikiečiai Kenny Gabrielis, Mike‘as James‘as, Chrisas Singletonas, Marcusas Denmonas, Adeianas Payne‘as, K.C. Riversas, tačiau komandą papildė tokie žinomi vardai kaip Stephane Lasme, Keithas Langfordas, Georgios Papagiannis, Deshaunas Thomasas.

Rungtynės Atėnuose prasidės 20.45 Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)