Po pertraukos aukštesnę pavarą įjungę šeimininkai tolo nuo gynybos gniaužtuose strigusios „Fiat (54:37, 58:41).

Tačiau svečių laimėta atkarpa 12:0 visiškai grąžino intrigą. Sunkias „Rytui“ minutes nutraukė Martynas Echodas, o prieš lemiamą kėlinį rytas pirmavo 7 taškais (60:53).

Žaidimo ritmą pajutusi Italijos ekipa lipo „Rytui“ ant kulnų (68:63, 70:65).

Likus mažiau nei 2 min. Deivido Sirvydžio tritaškis pašokdino aistruolius iš savo vietų (80:72), tačiau „Fiat“ neketino pasiduoti (80:77).

Visgi Dominique Suttono ir D. J. Seeley baudų metimai leido „Ryto“ sirgaliams ramiau atsikvėpti: likus 41 sek. šeimininkai pirmavo 84:77. Desperatiški „Fiat“ bandymai neatėmė iš „Ryto“ antrosios pergalės Europos taurėje – 86:79.

Po abiem krepšiais karaliavęs D. Suttonas surinko dvigubą dublį. Jo sąskaitoje – 20 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.


Dar penki „Ryto“ žaidėjo pelnė po 10 taškų. Tai – Deividas Sirvydis, D. J. Seeley, Martynas Echodas, Evaldas Kairys ir savo rezultatyviausią mačą naujoje ekipoje sužaidęs Manny Harrisas.

Ekipos naujokas sėkmingai pakilo nuo suolo pirmame kėlinyje ir per pirmas savo 5 minutes spėjo pelnyti 6 taškus. Tačiau trečio kėlinio pabaigoje gynėjas sulaukė stratego pastabų ir sėdo ant suolo iki mačo pabaigos. D. Adomaitis spaudos konferencijoje neslėpė, kad svarbiausia – ekipos interesai, o ne paleista žaidimo kontrolė.

M. Harrisas labai pavojingas žaidžiant puolime. Norime jį sėkmingai išnaudoti atakuojant. Žinome ir tai, kad jis gali gerai žaisti gynyboje. Svarbu šimtaprocentinis atsidavimas aikštėje. Juk pirmiausia yra komandos interesai.
Dainius Adomaitis

„Turime tą pačią bėdą, su kuriomis susiduria visos naujos komandos. Sugrįžus Ch. Krameriui, žaidimas grįžo į tas pozicijas, kuriose buvome sezono starte.

Nesinori sakyti, kad buvome nesusikaupę, bet trūko gerų sprendimų. Buvo vienas, du geri sprendimai gynyboje – kada padaryti pražangą, kada rizikuoti prieš nemetantį žaidėją ir atvirkščiai, nepaleisti galinčio pataikyti. Puolant – svarbiausia, koncentracija ir uždaviniai atakoje. To trūko aikštėje“, – po mačo atsiduso sostinės klubo strategas Dainius Adomaitis.

– Treneri, neįtikėtinai laimėta kova dėl atšokusių kamuolių (44-23), kaip galima tą paaiškinti?, – spaudos konferencijoje paklaustas D. Adomaitis.

– Akcentavome prieš mačą, kad tai komanda, kuri žaidžia greitą krepšinį. Pirmas dalykas, turėjome sustabdyti jų greitą puolimą, kuris sudaro jų 30 proc. visų atakų. Jie agresyviai atakuoja ir kovoja dėl atšokusių kamuolių. Mums pavyko tai laimėti.

– Ar esate patenkintas Chriso Kramerio sugrįžimu?

– Sunku jam buvo. Bet žinojome šių rungtynių svarbą, juolab tai namų rungtynės, o reikėjo mačą pradėti gera energija ir tinkamais sprendimais. Pirmame ketvirtyje tai pavyko, Chrisas šiuo atveju suteikė stabilumo.

– Trečio kėlinio pabaigoje turėjote priekaištų Manny Harrisui, vėliau jis aikštėje nepasirodė. Kodėl?

– Jis turi įgyti gerą sportinę formą, suprasti savo vaidmenį komandoje bei mūsų norus.

– O ko konkrečiai iš jo norite?

– Jis labai pavojingas žaidžiant puolime. Norime jį sėkmingai išnaudoti atakuojant. Žinome ir tai, kad jis gali gerai žaisti gynyboje. Svarbu šimtaprocentinis atsidavimas aikštėje. Juk pirmiausia yra komandos interesai.

– Ar jau galima po šio turo daryti pirmąsias išvadas šioje grupėje?

– Tikrai ne. Sužaidėme tik ketverias rungtynes ir dar šeši mačai liko. Tikrai niekas neaišku. Galima prisiminti antradienio nenuspėjamas rungtynes, kur Malaga laimėjo po pratęsimo, nors Kazanė turėjo dvi progas išplėšti pergalę. Šioje grupėje daug klaustukų.

– Jūsų nuomone, ar keisis D.J. Seeley vaidmuo puolime, kai ant parketo grįžo Ch. Krameris ir progų turi M. Harrisas?

– Supraskite, kokia realybė. Jis ir M. Girdžiūnas žaidė neplanuotai per daug minučių, mus tai vertė situacija.

Tiesiog turime mažinti jų žaidimo minutes, nes turime solidesnį atsarginių suolelį. Chrisas turi įeiti į gerą žaidybinį ritmą, Manny –pasiekti optimalią formą, tada viskas susidėlios į vietas.

Bet dabar yra žymiai lengviau, net treniruočių procesas atrodo geriau. Dabar eisime į priekį.

Antradienio vakarą Malagoje apskritai vyko vienas iš dramatiškiausių šio Europos taurės sezono mačų, kuriam teisėjavo ir lietuvis Saulius Račys. Vietos „Unicaja“ (2/1) ekipa ant menčių po pratęsimo paguldė Kazanės „Uniks“ (2/1) krepšininkus – 82:80 (16:16, 20:17, 12:19, 22:18).

Kiek vėliau trečiadienį prasidėjo paskutinės D grupės rungtynės, kuriose Frankfurto „Skyliners“ 98:75 pranoko „Mornar Bar“ (Juodkalnija) ekipą.

D grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis):

1.UNIKS3134529550
2.Unicaja3132929930
3.Skyliners313073025
4.Rytas22300307-7
5.Mornar Bar13318371-53
6.Fiat04312337-25

Penktame Europos taurės ture „Rytas“ keliaus į Juodkalniją, spalio 31 d. susitiks su „Mornar Bar“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)