Skirtingai nei savaitės viduryje žaistame Europos taurės mače, šį kartą „Ryto“ krepšininkai smeigė net 11 tritaškių. Šiauliečiai realizavo tik 5 iš 26 savo tolimų šūvių.

Rezultatyviausias šeimininkų gretose buvo savo 32-ąjį gimtadienį šventęs Dominique'as Suttonas, per 20 minučių surinkęs 16 taškų (3/5 tritaškiai, 7 atk. kam.).

14 taškų pridėjo Deividas Sirvydis (3/6 tritaškiai), 13 – Evaldas Kairys (14 min., 8 atk. kam.), 12 – Arnas Butkevičius, 10 – Martynas Echodas (7 atk. kam.).

Dainius Adomaitis, kurio auklėtiniai pralaimėjo tris iš paskutinių keturių savo mačų – du Europos taurėje ir vieną LKL, buvo nepatenkintas savo auklėtinių nusiteikimu ir gynyba, taigi šeštadienį vilniečiams buvo puiki proga reabilituotis.

Antano Sireikos komanda, likusi be trijų praėjusio sezono lyderių – Donato Sabeckio, Lauryno Biručio ir snaiperio Nicko Zeislofto – kol kas niekaip negali įsirašyti nors vienos pergalės: šiauliečiai pirmus penkis susitikimus pralaimėjo tik po atkaklios kovos, o Vilniuje rimtesnio iššūkio mesti nesugebėjo.

Svečių gretose išsiskyrė Cedrickas Bowensas su 16 taškų ir Antanas Udras bei Benas Griciūnas, pasižymėję po 10 taškų.

Vilniečiai nuo pat rungtynių pradžios pademonstravo, kad „Šiauliams“ šiame susitikime lengva nebus. „Rytas“ jau pirmame kėlinyje turėjo 8 taškų pranašumą (20:12), o antrojo ketvirčio metu turėjo ir dviženklę persvarą – 40:28.

Po ilgosios pertraukos „Rytas“ nedemonstravo jokių atsipalaidavimo ženklų ir jau prieš lemiamą ketvirtį turėjo užtikrintą pranašumą (65:50).

Ketvirtąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo spurtu 17:1 ir galutinai sudaužė „Šiaulių“ viltis šiose rungtynėse sugrąžinti intrigą (82:51).

Pernai visus keturis kartus tarpusavio dvikovose pajėgesni buvo „Ryto“ krepšininkai, tačiau antrame rate Vilniuje prireikė net dviejų pratęsimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)