Nors „Fenerbahče“ pralaimėjo praėjusį Eurolygos finalą, Šarūnas Jasikevičius tvirtino, kad tai – geriausia žemyno komanda.

Nors per vasarą pasikeitė pusė Lietuvos čempionų sudėties, Željko Obradovičius tikino prieš save regėjęs lygiai tokį patį kovingą kolektyvą, koks gąsdino favoritus praėjusiame sezone.

„Tikiuosi, šįvakar dar susitiksime, juk esame labai geri draugai“, – juokdamasis Š. Jasikevičių į tete-a-tete kvietė jį praeityje treniravęs serbas.

Vis dėlto rungtynių pradžioje ne juokai jam buvo galvoje – žymiojo stratego lūpose skambėjusių keiksmažodžių geriau neatkartoti.

1 min. 39 sek. – tiek pakako, kad Ž. Obradovičiui paskaustų akis nuo vaizdo aikštėje. Po 5 Artūro Milaknio taškų iš eilės „Fenerbahče“ strategas sukvietė nė nespėjusius įšilti auklėtinius pasitarimui. Bet sėkmės rakto tituluočiausias Eurolygos treneris greitai nesurado – „Žalgiris“ svečius viena koja lenkė tiek gindamasis, tiek puldamas.

Brandonas Daviesas kone aikštės viduryje „apvogė“ puse galvos žemesnį Marko Guduričių, o pats „maudė“ tiesioginius oponentus, A. Milaknis paleido savo zenitinę artileriją, vėl drąsus ir ne mažiau tikslus puolime buvo Nate'as Woltersas. Net devyni žalgiriečiai dar iki pertraukos spėjo pelnyti taškų.

Įpusėjus antram kėliniui šeimininkai pirmavo 16 taškų skirtumu.

Bet Luigi Datome mesti atsilošęs po verpstės moka ne prasčiau nei Paulius Jankūnas. Ir tokių patyrusių vilkų, sugebančių atlaikyti spaudimą, Ž. Obradovičius turi ne vieną.

Aukščiausio meistriškumo „Fenerbahče“ krepšininkų nesėkminga pradžia neparalyžiavo. Kantriai kentėdami Turkijos atstovai sugėrė ne vieną kauniečių spurtą, kol paskutiniame ketvirtyje prisėlino ir šovė į priekį „Žalgiriui“ nespėjus nė apsidairyti aplinkui. 5 min. atkarpą Ž. Obradovičiaus auklėtiniai laimėjo 17:5, visą ketvirtą kėlinį – 29:18, ir išsivežė sudėtingą pergalę iš Kauno.

„Kai tavęs ateina pasižiūrėti 15 tūkst. sirgalių, tai yra didžiulė privilegija. Jausmas – dviprasmiškas. Atrodo, žaidėme neblogai, bet paskui... Nežinau. Viena – varžovai labai geri. Antra – truputį pametėme galvas. Ilgą laiką darėme tai, ką planavome, iš pradžių dar ir sekėsi, „Fenerbahče“ prametė patogių metimų. Bet pabaigoje subyrėjome gynyboje: leidome veržtis į patogią pusę, „lipome“ ne ant tų, ant kurių reikėjo. Vis dėlto pasikartosiu: man „Fenerbahče“ yra geriausi Europoje“, – komentavo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ pradėjo labai agresyviai gindamasis, puikiai dalindamasis kamuoliu, keisdamas žaidimo tempą. Nors nebėra Kevino Pangoso, komandos stilius nepasikeitė. Net ir naujokai rodė „Žalgiriui“ būdingą charakterį. Jie pelnytai pirmavo, o mums trūko greičio, reakcijos, priėmėme labai prastus sprendimus puolime. Turbūt taip blogai dar nesame žaidę.

Per pertrauką viską pakeitėme ir toliau žaidėme žymiai geriau. Gynėmės žymiai agresyviau, agresyviau lindome iš už užtvarų, tinkamai komunikavome tarpusavyje. Antra pusė buvo puiki“, – iš savo varpinės mūšio lauką nužvelgė Ž. Obradovičius.

Š. Jasikevičiui rungtynių metu taip pat buvo kilęs savotiškas deja vu – anot jo, mačas daug kuo priminė Eurolygos pusfinalį Belgrade (Serbija), kuriame lietuviams irgi teko pripažinti Turkijos grandų pranašumą.

Pasak specialisto, kauniečiai per dvi paras nuo praėjusio Eurolygos susitikimo paruošti naujovių, skirtų specialiai „Fenerbahče“, tiesiog neturėjo laiko. O Ž. Obradovičiaus kariaunai esą smarkiai ruoštis ir nereikėjo.

„Per 48 valandas jiems lengviau susiprasti, kaip žaisti kitas rungtynes. Tai ir yra patyrimas. Mane tik labai jaudina tai, kad kai kurie jų žaidėjai rungtyniavo ilgiau už maniškius, bet vis tiek atrodė „šviežesni“, – nusistebėjo Š. Jasikevičius.

Tokių priekaištų jis tvirtino mažiausiai galintis išsakyti A. Milakniui. Snaiperį treneris nurodė pavydžiu kario, pasiryžusio aukotis dėl bendro tikslo.

„Milaknis yra tas, kuriam šiandien labiausiai rūpi komanda. Ir tą matome pirmiausia ne Eurolygoje, o LKL. Mums nėra nesvarbių rungtynių. Šiai dienai man matosi, kad Milakniui čia viskas rūpi labiausiai. Žaisime su tais žaidėjais, kurie pasiruošę mirti už „Žalgirį“, kuriems mažiau rūpi asmeniniai interesai.

Bet apskritai per šią savaitę daugelis žaidėjų grįžo į tinkamą mąstyseną. Kai kuriems ją dar reikia susigrąžinti. Eisime toliau“, – sakė Kauno klubo vairininkas.

Tuo metu kalbėdamas apie 23 taškus pelniusį N. Woltersą, jis užsiminė, kad komandos puolimo lyderiu pastarasis tapo ne iš gero gyvenimo.

„Įžaidėją vertinu pagal tai, kaip funkcionuoja komanda, nes tai yra treneris aikštėje. Nate'ui reikia daug dalykų tobulinti, suprasti sistemą, kad tai pavyktų. Ir ne tik jam. Nate'as tikrai bando, stengiasi, ne viskas pavyksta. Tiesiog šiai dienai per daug atsakomybės griūva ant jo pečių. Reikia laiko, kad komanda dirbtų kaip vienas kumštis“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Primename, kad „Žalgiris“ trečiadienį svečiuose parklupdė kitą Stambulo klubą – „Anadolu Efes“ buvo įveiktas 93:79.

Kitame ture po savaitės kauniečiai lankysis Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) tvirtovėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)