Po pralaimėjimo Miunchene „Panathinaikos“ gavo progą reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje. Tik rungtynių pradžia gražaus scenarijaus Graikijos čempionams nežadėjo. Aikštės šeimininkai atsiliko 6:12 ir minutės pertraukėlę paėmęs Xavi Pascualis nesirinko žodžių prastam žaidimui apibūdinti.

Velnių gavę „Panathinaikos“ auklėtiniai tarsi prabudo ir per pora minučių išlygino rezultatą 12:12. Išleistas į aikštę L. Lekavičius prisidėjo prie spurto 15:2 ir Atėnų klubo gerbėjai tribūnose galėjo lengviau atsikvėpti.

Užkurtas puolimo mechanizmas veikė nepriekaištingai ir antrame kėlinyje, o L. Lekavičius buvo neįmenama mįslė varžovams.

Trenerio pasitikėjimą gavęs įžaidėjas ne tik sėkmingai dalijo perdavimus, provokavo pražangas, bet ir be klaidų atakavo krepšį. jis pataikė visus 4 mestus dvitaškius ir vieną baudos metimą, o aikštės šeimininkai skirtumą padidino iki 16 taškų – 50:34.

Po didžiosios pertraukos „Panathinaikos“ apsukų nemažino ketvirto kėlinio pradžioje po sėkmingo L. Lekavičiaus ir Jameso Gisto žaidimo prarają tarp komandų padidino iki 23 taškų. „Žalieji“ peržengė 100 taškų ribą ir šventė užtikrintą pergalę.

L. Lekavičius šiose rungtynėse gavo itin daug laiko aikštėje. Per 23 minutes lietuvis pelnė 16 taškų (6/7 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus,4 kartus suklydo, prasižengė kartą, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 17 naudingumo balų.

Ketvirtame ture kitą savaitę L. Lekavičius sveikinsis su buvusiais komandos draugais – į Atėnus atvyks Kauno „Žalgiris“.

„Panathinaikos“: Keithas Langfordas ir Lukas Lekavičius po 16, Ioannis Papapetrou 15 (7 atk.k.), Nikas Pappas 13, Deshaunas Thomas 12 (7 atk.k.), Jamesas Gistas 9.

„Herbalife“: Marcusas Erikssonas ir Christopheris Evansas po 15, Clevinas Hannahas 12 (6 rez.p.), Luke'as Fisheris 10, Anzejus Pasečnikas 9.

Kitose rungtynėse Podgoricoje pagirtinai kovoję vietos „Budočnost“ krepšininkai ketvirtame kėlinyje atidavė iniciatyvą Tel Avivo „Maccabi“ ekipai ir nusileido 68:78 (16:14, 25:20, 21:24, 6:20).

Tai po ilgos pertraukos grįžusiai Juodkalnijos komandai jau trečias pralaimėjimas iš eilės. Tel Avivo ekipa po dviejų pralaimėjimų iškovojo pirmą pergalę šį sezoną.

„Budočnost“: Edwinas Jacksonas 13, Alenas Omičius ir Nemanja Gordičius po 12.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 28 (4/5 dvitaškiai, 6/11 tritaškiai, 2/4 baudos, 30 naud.b.), Michaelas Rollas 12, Tarikas Blackas 10.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:
(komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai už, taškai prieš, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)