„Kai žaidi sezonas po sezono, visuomet lauki artimiausių rungtynių ir jų neskaičiuoji, – EuroLeague.net kalbėjo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžianti lietuvis. – Tiesą sakant, niekuomet apie tai negalvojau, tačiau 300 yra didelis skaičius ir tai yra puiku“.

P. Jankūnas taps ketvirtuoju žaidėju, Eurolygoje sužaidusiu 300 rungtynių. Be lietuvio sąraše yra Juanas Carlosas Navarro, Felipe Reyesas ir Nikos Zisis.

„Visi jie nuostabūs žaidėjai. Didelė garbė matyti savo vardą šalia jų, – teigė „Žalgirio“ kapitonas. – Niekuomet negalvojau, kad sužaisiu 300 ar 200 rungtynių, tačiau kiekvienais metais norėjau žaisti Eurolygoje, pajėgiausiame Europos krepšinio turnyre. Džiaugiuosi tokiu pasiekimu“.

P. Jankūnas gali pasigirti ir kitais laimėjimais. Puolėjas daugiausiai kartų turnyro istorijoje žengė į aikštę būdamas starto penkete – 252.

Jis yra antras istorijoje pagal atkovotus kamuolius (1686) ir puolime atkovotus kamuolius (491), ketvirtas pagal pelnytus taškus (2877), ketvirtas pagal pataikytus dvitaškius (910), šeštas pagal pataikytus baudų metimus (646).

Kalbėdamas apie 300 sužaistų rungtynių ribą P. Jankūnas juokėsi: „Tai taip pat reiškia, kad visi keturi ją peržengę krepšininkai yra labai seni“.

Jis tvirtino, kad ir 300-osios jo rungtynės Eurolygoje niekuo neišsiskirs – joms puolėjas ruošis taip pat kaip ir prieš tai buvusioms 299-ioms.

15 iš 16 sezonų „Žalgirio“ garbę Eurolygoje ginantis P. Jankūnas atidavė duoklę ir sirgaliams.

„Mano santykis su sirgaliais yra puikus. Gerbiu juos, jie mane palaiko. Fanai buvo čia sunkiais momentais ir po įspūdingų pergalių. Visuomet stengiuosi aikštėje atiduoti visas jėgas ir leisti jiems didžiuotis“, – sakė jis.

Daugiausiai Eurolygos rungtynių sužaidusių krepšininkų

Nr.ŽaidėjasRungtynėsKomanda
1.J.C. Navarro341„Barcelona“
2.Felipe Reyesas324„Estudiantes“, „Real“
3.Nikos Zisis310AEK, „Benetton“, CSKA, „Siena“, „Unics“, „Fenerbahce“, „Bamberg“
4.Paulius Jankūnas299„Chimki“, „Žalgiris“
5.Ioannis Bourousis284AEK, „Olympiacos“, „Milan“, „Real“, „Baskonia“, „Panathinaikos“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)