Antrojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai spurtavo 15:2 bei įgijo dviženklį pranašumą 46:32.

Atrodo kad tokios geros atkarpos Š. Jasikevičiaus auklėtiniams tik ir reikėjo. Prasidėjus antrajai mačo pusei svečiai nemažino apsukų ir pradėjo varžovų triuškinimą 57:38.

Prieš lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ turėjo solidų 20 taškų pranašumą, kurio ištirpdyti jau nebegalėjo ir užsidegęs Krunoslavas Simonas.

Nepaisant sudėtingų kroato tritaškių, kauniečiai išsaugojo pirmąją pergalę savo rankose bei privertė turkus patirti pirmąją nesėkmę – 93:79.

Visi esame tie patys žmonės, kurie buvome pernai. Mums iš naujo reikia tapti žvėrimis. Jei mes būsime gražuoliai ir vaikščiosime kaip Europos užkariautojai... Tai vyko praėjusiais metais, dabar tai yra už jūrų marių.
Šarūnas Jasikevičius

„Visada smagu iškovoti tą pirmąją pergalę. Pasiekėme ją prieš pajėgų varžovą. Manau, jog 25 minutes tikrai atrodėme labai solidžiai, žaidėme gerą krepšinį. Pradžia buvo nekokia, bet pradžią dar galiu paaiškinti, nes tai yra specifinės rungtynės, pirmoji Eurolygos išvyka“, – iš karto po rungtynių bendraudamas su Lietuvos žurnalistais kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Negalime žaisti taip, kaip žaidėme ketvirtajame kėlinyje. Neturėjome aikštelėje galvų, kurios sustatytų mus į vietas ir suprastų, ką mes norime pasiekti per savo žaidybinį planą. Tuomet varžovai priartėjo pavojingai. Svarbiausia, kad laimėjome. Reikia tiesiog stengtis nedalinti tiek dovanų, kiek šiandien dalinome“, – pridūrė strategas.

– Kas buvo gerai daroma tuomet, kai pavyko antrajame kėlinyje susikrauti didelę persvarą?

– Mes, aišku, gerai žaidėme puolime, bet man svarbiausia, kaip mes atrodėme gynyboje. Mes gynyboje žaidėme labai solidžiai. Mes sustabdėme žmones, kurie dažniau veržiasi negu meta iš toli. Išlaikėme juos priešais save, o tai yra vienas svarbiausių dalykų žaidžiant prieš „Anadolu Efes“. Supratome, kur galima rizikuoti. Tai buvo disciplina. Reikia žaidėjus už tai pagirti. Kai tu apsigini, puolimas pasidaro daug lengvesnis.

– Kiek svarbus toje atkarpoje buvo Brandonas Daviesas?

– Svarbus, bet dar svarbesni buvo mūsų gynėjai. Jie darė daug klaidų pirmoje pusėje ir ketvirtajame kėlinyje. Jie leido varžovams veržtis. Kuomet mūsų gynėjai išlaikydavo varžovus priekyje, mums iškart buvo lengviau.

– Ar Brandonas šįkart priminė tą žaidėją, kuriuo jis buvo praėjusiame sezone?

– Aš manau, kad dauguma žaidėjų šiandien žaidė gerai. Ne tik Brandonas. Išskirti kažką sunku. Mes esame sisteminė komanda. Tokia komanda turi veikti kaip vienas kumštis. Visi žaidėjai turi žinoti savo roles. Kada gali rizikuoti, kada negali. Turime pasimokyti iš šių rungtynių, nes buvo labai daug pozityvių dalykų.

– Geras Leo Westermanno mačas. Kiek tai svarbu komandai ir jam pačiam?

– Pirmi mėnesiai turi būti apie žaidėjus, kurie žino sistemą. Jis sistemą žino. Komandą dabar turi tempti senbuviai. Taip, naujokai šiandien irgi davė daug, bet jiems viskas dar nėra įaugę į kraują.

– Kokios žaidėjų reakcijos tikėjotės po sekmadienio ir kokią ją pamatėte?

– Aš buvau tikras, kad reakcija bus tokia, bet tai nieko nekeičia. Mes negalime žaisti kas antrų rungtynių. Mes esame „Žalgiris“. Dabar turime užmiršti ir šią pergalę, nes penktadienį į Kauną atvyksta grėsmingas varžovas „Fenerbahče“.

– Atliekant spurtą kartu žaidė Antanas Kavaliauskas ir Brandonas Daviesas. Ką tai duoda „Žalgirio“ komandai?

– Antanas gali žaisti ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijose. Aš juos mėtysiu, nes yra idėjų, jie žino, su kokiomis idėjomis mes žaidžiame. Mes turime opcijų, bet ne tame esmė. Mums reikia sugrįžti į alkanus žmones, kuriais mes buvome pernai. Jei pasijusime trečia geriausia Europos komanda, greitai būsime trylikta.

– Ar tos opcijos skirtos specifinėms situacijoms?

– Kartais tai bus naudinga apsiginti prieš kažkokį varžovų pranašumą, o kartais tai suteiks pranašumo mums. Nuostabu, kad turime tokį pasirinkimą.

– Kaip po pertraukos buvo sustabdytas Vasilije Micičius?

– Paprasčiausiai gynėjai išliko jam priekyje ir privertė jį mesti tritaškius. Iki šiol Vasilije daug ardė, tai akcentavome prieš rungtynes, bet rungtynių pradžioje ir pabaigoje neišlaikėme jo prieš save. Nesupratome, kad galime rizikuoti gauti metimą, bet nepraleisti prasiveržimo.

– Aaronas White'as puolime pasyvus ar jam tiesiog nėra skiriamas didesnis vaidmuo?

– Žinome, kokio tipo jis žaidėjas. Jis turi duoti tą patį, ką jis davė pernai. Nereikia nieko išsigalvoti. Visi esame tie patys žmonės, kurie buvome pernai. Mums iš naujo reikia tapti žvėrimis. Jei mes būsime gražuoliai ir vaikščiosime kaip Europos užkariautojai... Tai vyko praėjusiais metais, dabar tai yra už jūrų marių.

– Ar po paskutinio Thomo Walkupo tritaškio džiaugėtės taip pat, kaip šokinėti pradėję žaidėjai?

– Tas Thomas išsiėmė save iš rungtynių su kvailomis pražangomis. Jis pradėjo pirmą kėlinį įspūdingai ir parodė savo tikrąjį veidą. Tai yra momentas, kai jis turi suprasti, kas jam veikia, kas neveikia, ir eiti į priekį. Matosi, kad ir apeiti gali, ir įmesti gali, ir gynyboje yra fantastinis. Mes esame „Žalgiris“, mums reikia iš naujo integruoti naujokus, yra nauja komanda ir mes turime tapti tais, kuriais buvome praėjusiais metais.

– Buvo išjungti tokie puolime itin gabūs žaidėjai kaip Shane'as Larkinas, Rodrigue'as Beaubois ar Jamesas Andersonas. Kas dėl to nusipelno didžiausių nuopelnų?

– Gynėjai. Gynėjai 25 minutes žaidė labai geras. Žaidybinis planas buvo laikyti juos priekyje savęs. 25 minutes tai tikrai padarėme, 15 ne.

– Ar atliekant savo darbą gynyboje taip, kaip tas 25 minutes, galima išjungti bet kurią Eurolygos žvaigždę?

– Nežinau, tai yra komandinis dalykas. Labai sunku išjunginėti tas žvaigždes, bet stengtis reikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)