2015-ųjų rugpjūtį R. Kurtinaitis pasirašė naują sutartį su „Chimki“, kuri turėjo galioti iki 2018-ųjų vasaros.

Tuo momentu, kai buvo sudaryta sutartis, R. Kurtinaitis buvo laikomas vienu iš geriausiai Rusijoje apmokamų krepšinio trenerių (kartu su CSKA strategu Dimitriu Itoudžiu).

Tačiau krepšinio specialistas iš Lietuvos buvo atleistas 2016-ųjų kovą, suprastėjus „Chimki“ komandos rezultatams. Vietoje R. Kurtinaičio dirbti į Rusiją klubo direktorius Pavelas Astachovas pakvietė serbą Duško Ivanovičių.

„Bandome susitarti, kad jie man išmokėtų dalį pinigų ir tada nutrauktume sutartį. Dabar deramės dėl sumos, kuri man būtų išmokėta.

Noriu susitarti gražiuoju, išlaikyti gerus santykius ir išvengti teismų. Ten liko nemažai mano draugų“, – apie išsiskyrimą su „Chimki“ dar 2016-ųjų birželį Krepšinis.lt teigė R. Kurtinaitis.

2016 m. rugpjūčio mėnesį abi pusės susitarė dėl 1 mln. eurų kompensacijos, kurią klubas turėjo sumokėti per du metus lygiomis dalimis po 250 tūkst. kas pusmetį.

Visgi, išsiskirti gražiuoju abejoms pusėms nepavyko. „Chimki“ išmokėjo strategui tik pusę tos sumos ir neketino pervesti likusių pinigų.

Klubas teisinosi, kad nebegali mokėti dėl Rusijoje galiojančių tarptautinių perlaidų ribojimų, nes R. Kurtinaitis neturėjo darbuotojo statuso Rusijoje.

Krepšinio specialistas buvo priverstas kreiptis į tarptautinį FIBA Arbitražo teismą, kuris išnagrinėjęs bylą, priėmė palankų R. Kurtinaičiui sprendimą.

Klubas turės ne tik sumokėti lietuviui 500 tūkst. eurų, bet ir padengti bylinėjimosi išlaidas (1950 eurų) bei sumokėti dar 8600 eurų dėl susidariusių kitų išlaidų. Teismo sprendimas priimtas liepos 17 d., paviešintas po trijų mėnesių.

Primename, kad po atleidimo iš Chimkų klubo R. Kurtinaitis kurį laiką treniravo Kantu „Pallacanestro“ klubą Italijoje, vėliau stojo prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo.

Šiuo metu 58-erių krepšinio specialistas yra be darbo.

Krepšinio arbitražo teismo sprendimas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)