„Iškart geresnis treniruočių procesas, jo pastangos yra geros, žingsnis po žingsnio einame į priekį, mokosi sistemą, ką reikia daryti, kokios yra jo atsakomybės“, – apie M. Harriso pirmąsias dienas sostinės ekipoje kalbėjo D. Adomaitis.

Tiesa, anksčiau Vilniaus klubo radarai buvo nukreipti ne tik į gynėjo pozicijoje galinčius žaisti krepšininkus, tačiau „Rytas“ turėjo greitai reaguoti į situaciją ekipoje.

„Taip, mes ieškojome kiek kitokio žaidėjo, tikėjomės pasistiprinti aukštaūgiu, tačiau matėte mūsų situaciją – Mattas Farrellas išvyko dėl asmeninių priežasčių, vėliau traumas gavo Chrisas Krameris ir Normantas Margiris“, – apie bėdas sezono pradžioje kalbėjo strategas.

Kad ekipa galėtų treniruotis penki prieš penkis, D. Adomaitis į pagrindinę ekipą pakvietė dublerių ekipoje žaidžiantį Karolį Giedraitį, kuris praėjusį penktadienį NKL čempionate pasiekė rezultatyvumo rekordą: Vilniaus „Perlo“ 20-ies metų 194 cm ūgio gynėjas mače su Mažeikių „Ereliais“ pelnė 36 taškus.

„Faktas, mes ieškojome to „didelio“ žaidėjo ir jau turėjome susiradę, tačiau reikėjo priimti kitokį sprendimą ir jis yra, manau, logiškas“, – naujoko pasirinkimą paaišino D. Adomaitis, apgailestavęs, kad į savo taktines schemas kol kas negali įtraukti aukštaūgio Mareko Blaževičiaus, kuris patyrė traumą žaisdamas su „Žalgirio“ dubleriais.

„Tikrai sezono pradžioje norėjome duoti ir Marekui šansų, tikėjomės jį turėti ant suolo ir esant galimybei leisti jį ant parketo. Turime ir Norbertą Gigą, jis po traumos, grįžo į treniruočių procesą, tad visų pirma norisi pasižiūrėti, ką visų pirma jie gali.

Šiuo metu stebime rinką, tai faktas, bet pasirašyti sutarties su kažkokiu žaidėju neplanuojame, žaisime ta sudėtimi, kokią turime“, – spaudos konferencijoje teigė D. Adomaitis, kurio auklėtiniai trečiadienį mače su Frankfurto „Skyliners“ 19 val. sieks antrosios pergalės „Eurocup“ turnyre.

– Kokį įspūdį palieka varžovų ekipa?, – žurnalistų buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Labai pavojinga komanda, daug atakų surengia dar pirmoje jos fazėje, per pirmas 6-8 sekundes. Turi žaidėjų, kurie gali atkovoti kamuolį ir suregzti greitą išpuolį, patys užbaigti ataką arba kamuolį atmesti metikams.

Didžiausias jų privalumas tas, kad treneris Gordonas Herbertas klube dirba nuo 2013-ųjų, sistema aiški, yra tvirtas krepšininkų branduolys, apie kurį treneris ir kuria žaidimą.

– Didelis Frankfurto pralaimėjimas Malagoje, tai byloja apie ypač skirtingą komandų meistriškumą?

– Dar pirmame ketvirtyje „Skyliners“ buvo priekyje, po to Malaga labai gerai išnaudojo tas situacijas prie tritaškio linijos, pataikė, gynyboje šiek tiek rizikavo ir tai pasiteisino.

– Prieš rungtynes su Malagos „Unicaja“, „Žalgiriu“ ir Kazanės UNIKS minėjote, kad po tų trejų rungtynių taps aišku, ko komandai labai trūksta. Tad jūsų manymu, ką atskleidė šie trys mačai?

– Didžiausius galvos skausmus sukelia traumos, nes per kiekvieną mačą netekdavome po kurį nors žaidėją. Blogiausia, kad tai buvo žaidėjai, kurie buvo tvirti savo pozicijos krepšininkai, kaip Chrisas Krameris, kaip Normantas Margiris.

Džiaugiamės, kad Chriso sveikatos situacija yra gera, jis sveiksta pagal planą, kantriai jo laukiame. Blogiausia, kad sutrumpėjo atsarginių suolelis ir kai kurie krepšininkai žaidžia per daug minučių. Tas treniruočių procesas buvo ne toks, kokio mes norėjome.

– Kaip sekasi į komandą įsilieti Manny Harrisui?

– Iškart geresnis treniruočių procesas, jo pastangos yra geros, žingsnis po žingsnio einame į priekį, mokosi sistemą, ką reikia daryti, kokios yra jo atsakomybės.

– Kalbama apie M. Harissą kaip žaidėją, kuris gali sėkmingai žaisti vienas prieš vieną, ar nematote kabliukų, kad gynėjas gali neįsilieti į komandinį žaidimą?

– Matau, kad jūs jau geriau žinote, ką jis gali ir nusprendėte, kad sugriaus žaidimą ir panašiai. Ne, mes juk žinome jo stiprybes, kaip ir silpnybes, jis labai gerai supranta, ko mes norime iš jo, koks jo vaidmuo ekipoje.

Užtruks laiko, kol jis priims mūsų tą informaciją, žaidimo sistemą, bet taip, jis individualiai labai stiprus žaidėjas, gali daugelį savo varžovų pranokti žaisdamas vienas prieš vieną, tačiau jis mums reikalingas ir komandiniame žaidime kaip krepšininkas, kuris gali kurti.

Matysime, kaip seksis tas procesas.

– Iškritus iš rikiuotės traumuotiems žaidėjams atsiskleidė Deividas Sirvydis, ar tikėjotės, kad jis gali tapti vienu ekipos lyderiu?

– Tikrai tikėjomės, tik gaila, kad jis taip pat porai savaičų buvo iškritęs iš rikiuotės dėl keistos rankos traumos. Dabar jis yra sveikas, bus komandoje ir mes jį matome savo sudėtyje. Jaunų žaidėjų progresas visada džiugina.

– Kada tikitės Ch. Kramerio sugrįžimo?

– Gyvename nuo dienos iki dienos. Krūviai jam yra didinami, su juo dirba medikai. Kol kas jokių blogų naujienų dėl jo sveikatos negauname, žaidėjas sveiksta pagal planą. Matysime, gal artėjančio savaitgalio LKL rungtynėse.

Pirmadienį DELFI.lt viešėjęs Vaidas Čeponis minėjo, kad remiantis jo šaltiniais, „Rytas“ aukštaūgio nebeieškos?

– Klauskite jo.

– Kodėl buvo pasirinktas būtent M. Harrisas? Klubas kiek anksčiau minėjo, kad ieško ir aukštaūgio?

– Bet juk matėte mūsų situaciją, M. Farrellas paliko klubą dėl asmeninių priežasčių, vėliau traumas gavo Chrisas Krameris ir Normantas Margiris.

Kad galėtume treniruotis penki prieš penkis, pasikvietėme iš „Perlo“ Karolį Giedraitį. Mums šioje pozicijoje reikėjo pasistiprinti.

Taip, mes ieškojome kitokio žaidėjo, tikėjomės ekipą papildyti aukštaūgiu ir jau buvome radę jį. Bet situacija buvo tokia, kad reikėjo priimti kitokį sprendimą. Manau, jis yra logiškas.

– Sakėte „ieškojote“, reikia suprasti, kad jau nebeieškote?

– Labiausiai gaila šiai dienai, kad sezono starte mače su „Žalgirio“ dubleriais traumą patyrė Marekas Blaževičius. Tikėjomės jį išbandyti, suteikti jam šansų. Taip pat turime Norbertą Gigą, kuris grįžo po traumos, pirmiausia norisi pasižiūrėti, ką jie gali.

Šiuo metu stebime rinką, bet pasirašyti sutarties su kažkokiu žaidėju neplanuojame, žaisime ta sudėtimi, kokią turime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)