Sekmadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse čempionai namuose 60:75 neprilygo Klaipėdos „Neptūnui“.

Rungtynių pabaigoje žalgiriečiai atrodė lyg trenkti šlapiu skuduru per veidą, darė vaikiškas klaidas ir paskutinį kėlinį pralaimėjo net 11:24.

Kauno ekipa šįkart atsisakė sau įprasto nuolatinio puolimo per baudos aikštelę ir metė 18 tritaškių, bet pataikė vos 2 (11 proc.).

Apie komandos taktiką ir pralaimėjimo priežastis Š. Jasikevičius tradicinėje spaudos konferencijoje nekalbėjo – rėžęs trumpą monologą, specialistas pareiškė neturintis ką pridurti ir pakilo nuo kėdės nelaukdamas žurnalistų klausimų.

„Sveikinu varžovus ir jų trenerį. Jie nusipelnė laimėti, buvo geriau paruošti šiam mačui. Atsiprašau mūsų fanų. Vaizdas aikštėje šiandien neatspindi klubo istorijos. Buvo neatsakingai pažiūrėta į „Žalgirio“ marškinėlius.

Nepadariau savo darbo. Stengsiuosi per kelias dienas iki kitų rungtynių pasiekti, kad vyrai taptų tokiais pačiais žmonėmis, kokie buvo pernai tuo pačiu metu. Tikiu, kad taip gali būti. O tada pradėsime dirbti ties krepšinio elementais. Daugiau šiandien neturiu ką pasakyti, atsiprašau“, – prieš atsistodamas pasakė Š. Jasikevičius.

Nors treneris spaudos konferencijoje daug nekalbėjo, vėliau keliasdešimt minučių arenos užkulisiuose buvo girdėti įsikarščiavusio ekipos stratego pamokslas rūbinėje. Žodžių nesirinkęs specialistas šaukdamas gėdino ir visą komandą, ir pavienius krepšininkus.

Įdomu, kad per visą praėjusį sezoną „Žalgiris“ tik kartą pralaimėjo dvejas rungtynes iš eilės.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi „pirma tokia gražia pergale prieš „Žalgirį“ per visą jo karjerą“.

„Labai gerai gynėmės antrame ir ketvirtame kėliniuose, protingai išnaudojome pražangas. Puikiai sužaidė Kyle'as Weaveris – nesuklydau prieš sezoną galvodamas, kad jis yra būtent tokių svarbių rungtynių žaidėjas. Nebereikėjo jo prašyti pasistengti kaip eilinėse dvikovose. Taip pat ir priekinė linija, ypač po pertraukos, įsidrąsino ir sužaidė geras rungtynes. Nuogąstavome dėl sunkiojo krašto puolėjo pozicijos, bet toks vaizdas, kad aukštaūgiai – kaip tik mūsų stiprioji pusė“, – teigė K. Maksvytis, kuris taip pat atsisakė komentuoti kauniečių pasirodymą, pasiteisinęs, kad nemėgsta vertinti varžovų.

Praėjusiose komandų tarpusavio rungtynėse praėjusį balandį žalgiriečiai buvo sutrypę uostamiesčio atstovus net 94:47. „Neptūnui“ pergalę iš Kauno pastarąjį kartą pavyko išsivežti prieš daugiau nei pusantrų metų.

Primename, kad penktadienį taip pat namuose kauniečiai 79:87 nusileido Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) komandai. Kitą savaitę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sužais du mačus su Stambulo (Turkija) klubais: trečiadienį svečiuosis pas „Anadolu Efes“ (Turkija), penktadienį priims „Fenerbahče“.

„Neptūnas“ žaidė praėjusį trečiadienį, kuomet FIBA Čempionų lygos starte išvykoje po pratęsimo 78:83 nusileido Bolonijos „Virtus“ (Italija), o kita dvikova laukia trečiadienį namuose taip pat su Stambulo klubu – „Bešiktaš“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)