Tai patvirtino FIBA vadovas Horacio Muratore ir Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), kuriam taip pat priklausė P. Baumannas.

Pranešama, kad šveicarą ištiko širdies smūgis, o medikams jo gyvybės išgelbėti nebepavyko.

Pagerbiant mirusiojo atminimą Buenos Airėse tris dienas bus nuleistos TOK vėliavos.

Pats buvęs žaidėjas, treneris ir teisėjas P. Baumannas paskyrė savo gyvenimą krepšiniui, o į FIBA organizaciją pateko dar 1994-taisiais (pradžioje jis ėjo teisininko pareigas). Joje jis turėjo darbuotis bent iki 2031-tųjų.

Pastaruoju metu daug diskusijų kėlė P. Baumanno inicijuota pasaulio čempionato atrankos varžybų struktūra – po atliktos reformos rinktinės į planetos pirmenybes bando patekti specialių „langų“ metu, tačiau surenka ne pačias pajėgiausias sudėtis.

„Tai – didžiulis šokas, kuris sukrėtė mus labai stipriai. Sunkiai net galime patikėti šia siaubinga žinia. Dar šiandien jį matėme sunkiai dirbantį – tokį kaip visada – vardan sporto, kurį jis mylėjo. Mes netekome jauno lyderio pilno vilties, kovojusio dėl sporto ateities. Mūsų mintys yra su jo žmona, vaikais ir šeima“, – teigė TOK prezidentas Thomas Bachas.

Beje, lapkričio mėnesį P. Baumannas turėjo svečiuotis Vilniuje.

Tai – ne pirma FIBA nario mirtis šiemet. Gegužę pasaulis neteko buvusio FIBA prezidento Yvano Mainini, kuriam buvo 73-eji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)