„Baskonia“ praėjusiame sezone buvo viena iš trijų komandų, kurios nepavyko žaliai baltiems įveikti. Panašu, tą padaryti šiemet taip pat bus labai sunku.

Trečio kėlinio antroje pusėje po pralaimėtos atkarpos 0:10 svečiai nutolo 61:49. Prieš lemiamą ketvirtį žalgiriečių laukė sudėtinga užduotis – panaikinti 10-ies taškų deficitą.

Mačas buvo toks, kokio ir tikėjomės. Varžovai bėgo į greitą puolimą, metė daug tritaškių, vietomis pavyko tai pristabdyti, vietomis – ne. Pirmoje pusėje jie daug kamuolių atkovojo po mūsų krepšiu bei pelnė lengvus taškus.
Paulius Jankūnas

Ketvirtą kėlinį pradėjo kapitono Pauliaus Jankūno dvitaškis su pražanga, Darrunas Hilliardas prasižengė puolime ir tribūnos vėl atgijo. Aaronas White’as pridėjo dvitaškį ir varžovų ataką sirgaliai pasitiko kurtinančiu švilpimu.

Tačiau tai netrikdė tritaškį smeigusio Jaysono Grangerio, po nesėkmingos šeimininkų atakos tolimą metimą pridėjo ir Tornike Šengelija – svečių pranašumas šoktelėjo iki 12-os taškų (69:57).

Įsišaudęs J. Grangeris neketino sustoti: jo tritaškis atsilošus iš aikštės kampo privertė griebtis už galvų daugelį žaliai baltų sirgalių.

Nesportinė A. White’o pražanga suteikė „Baskonia“ ekipai dar vieną šansą, o fenomenaliai pataikęs J. Grangeris žudė ir didžiausių optimistų viltis (59:76).

Paskutinę minutę intriga dar buvo trumpam sugrįžusi į areną: po Artūro Milaknio tritaškio ir P. Jankūno baudos metimų ekipas skyrė 6 taškai (79:85), o iki mačo pabaigos buvo likusios 29 sek. Tačiau varžovai neklydo ir šeimininkai per likusias sekundes stebuklo nesukūrė – 79:87.

Svečiai įtikinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (32-21), kur kas dažniau ir taikliau mėtė tolimus metimus (28/12, 42,9 proc. – prieš 4/11, 36,4 proc.).

„Mačas buvo toks, kokio ir tikėjomės. Varžovai bėgo į greitą puolimą, metė daug tritaškių, vietomis pavyko tai pristabdyti, vietomis – ne“, – po rungtynių atsiduso 6 taškus per 13 min. sukrapštęs (2/4 dvit., 2/3 baudos) komandos kapitonas

„Pirmoje pusėje jie daug kamuolių atkovojo po mūsų krepšiu bei pelnė lengvus taškus. Daug dar taisytinų dalykų matau, ties tuo ir reikia dirbti.

Sunku atsakyti, kas nutiko antroje rungtynių pusėje, kai varžovai atitrūko 10-0. Dabar reiktų peržiūrėti vaizdo įrašą kas nutiko ir kodėl sustojome. Gal kažkur neatkovojome kamuolio, gal padarėme klaidą, po tokių dalykų varžovai ir atitrūko.

Kai varžovai pelno lengvus taškus, jie gali pabėgti per minutę.

Lyginant šio sezono ir praėjusių metų „Baskonia“ ekipas, daug skirtumų nėra, branduolys išliko toks pat, žaidžia tokį patį krepšinį. Žinoma, jie, kaip ir mes, dar ieškojimų kelyje. Bet kokiu atveju, tai labai aukšto lygio komanda“, – po mačo teigė 34-erių P. Jankūnas.

Varžovai pataikė 12 tritaškių, sunku atsakyti, kodėl taip. Ne vienas – paskutinėmis atakų sekundėmis, kai kurie tritaškiai – nuo lentos ar per rankas. Sunku nuo tokių metimų apsiginti.
Artūras Milaknis

Jam pritarė ir Artūras Milaknis, mače per 26 min. surinkęs 12 taškų (2/4 trit., 6/6 baudų met.).

„Gal detalės yra nuobodu, bet, ko gero, ne visi kol kas jas pagauna.

Visi penki ant parketo turime veikti kaip vienas organizmas. O kai vienas ar kitas priima ne tą sprendimą, sugriūna žaidimas. Buvo atkarpų, kai atrodėme puikiai, bet buvo minučių, kai pralaimėjome stipriai“, – kalbėjo žaliai baltų snaiperis.

Anot jo, skaudžiai atsiliepė neatkovoti kamuoliai, o varžovai vėl turėjo antruosius šansus, nuo kurių reikėjo gintis.

„Tai kainuoja jėgas. Gynyboje keitėmės, toks buvo planas, turėjome kiečiau kovoti dėl kamuolių, tačiau šiandien toje vietoje stipriai pralaimėjome.

Varžovai pataikė 12 tritaškių, sunku atsakyti, kodėl taip. Daug metimų pataikė paskutinėmis atakų sekundėmis, kai kurie tritaškiai – nuo lentos ar per rankas. Sunku nuo tokių metimų apsiginti.

Baskų braižas išlikęs, treneris tas pats, nieko kažko naujo. Jų puolimo schemos tiko prieš mūsų gynybą, kažkuo jie mūsų nenustebino, tiesiog patys nespėjome.

Reikia padėkoti sirgaliams, kurie nuo pat pirmų rungtynių taip užpildė „Žalgirio“ areną.

Galbūt naujokams tas pristatymas, 15 tūkstančių žiūrovų darė įspūdį, ne kasdien tokia atmosfera“, – svarstė A. Milaknis.

Artūras Milaknis

Grigonis: nedavėme to, ko visi norėjo

„Klaidos... Tiek gynyboje, tiek puolime. Porą kartų užmiršome derinį puolant, gynyboje kažkur ne ten nubėgomem, tos detalės ir lemia Eurolygoje rezultatą. Varžovai pataikė sunkius metimus, įgavo pasitikėjimo ir buvo sunku juos sulaikyti", – po mačo kalbėjo Eurolygoje debiutavęs Marius Grigonis, kuris per 21 min. pelnė 7 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit., 2/2 baudų met.).

„Matyt, trečio kėlinio antra pusė buvo esminė, kai varžovai atitrūko 12 taškų. Atrodo, stengiesi, stengiesi, o Grangeris pataiko per rankas iš kampo ar nuo lentos. Tai negali neveikti.

Bet ne vien tie tritaškiai. „Baskonia“ žaidžia gerai, o mums reikia dar laiko.

Nepasakyčiau, kad tie tolimi metimai mus būtų pribloškę, jie vadovaujami Pedro Martinezo yra įpratę mėtyti iš toli. Komanda žaidžia greitą krepšinį, pataiko tritaškius.

Kalbant apie debiutą, jausmas yra geras žaisti, kai tave palaiko 15 tūkstančių žiūrovų. Tik nedavėme sirgaliams to, ko visi norėjo“, – kalbėjo per 21 minutę 7 taškus pelnęs (1/2 dvitaškis, 1/1 tritaškis, 2/2 baudos) M. Grigonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)