„Baskonia“ pataikė 12 iš 28 tolimų metimų (43 proc.), palyginimui, „Žalgiris“ – tik 4 iš 11 (36 proc.).

Žalieji taip pat buvo netoli nuo klubo atkovotų kamuolių antirekordo (17) ir tik patikimesnė gynyba rungtynių pabaigoje leido pakelti šį statistikos rodiklį iki 21.

Vis dėlto žalgiriečiai su baskais šįkart žaidė sėkmingiau nei praėjusiame sezone, kuomet buvo du kartus pamokyti vienodu 20 taškų skirtumu.

Atrodo, tai įvertino ir komandos vairininkas Šarūnas Jasikevičius, tvirtinęs, kad auklėtinių žaidime matė nemažai pozityvo.

„Kartais nesuspėdavome, kartais nevykdėme plano. Bet apskritai tai buvo geresnis mačas nei su Vilniaus „Rytu“. Žaidėme greičiau, agresyviau. Tiesiog baskai turi labai gerų metikų ir mus nubausdavo, ypač tada, kai jau priartėdavome“, – sakė treneris.

Savo komandą jis kvietė kuo greičiau grįžti iš trečios vietos laimėtojų į vidutiniokų vaidmenį.

„Mes nesame grandai, mes – komanda, kuri turi stebinti grandus. Visiems tai taikau, taip pat ir treneriui, kuris vėl turi labai daug dirbti su komanda, kad išsireikalautų kiekvienos smulkmenos.

Turime grįžti į tą pačią vietą, kurioje buvome prieš metus. Galbūt likę žaidėjai dabar geriau žinomi, galbūt turi geresnius kontraktus. Bet jie liko tokie patys žmonės. Ir jeigu Brandonas fantastiškai žaidė pavasarį, dabar jam vėl reikia dirbti, kad tai pakartotų. Lygiai taip pat Ulanovui, Jankūnui ir kitiems. Reikia suprasti, kas mes visi tokie esame“, – pamokė Š. Jasikevičius.

Žalgiriečiai penktadienį neblogai laikėsi pirmoje rungtynių dalyje, bet po pertraukos dusyk nesugebėjo reaguoti į Vitorijos klubo spurtus.

Trečiame kėlinyje šeimininkai 4 min. atkarpą pralaimėjo 3:15, o paskutiniame ketvirtyje „Baskonia“ dar kartą trūktelėjo 13:2. Deficitas vienu metu siekė net 18 taškų, tad Š. Jasikevičiaus auklėtinių pastangos vejantis varžovus mačo pabaigoje reiškė bent jau tiek, kad misija pasiekti revanšą didesniu skirtumu atsakomosiose rungtynėse Vitorijoje nebus neįmanoma.

„Gailiuosi, kad nepradėjome keisti dengiamaisiais anksčiau. Būtent taip išmušėme iš vėžių varžovus mačo pabaigoje. Kita vertus, dar neilgai dirbame šlifuodami gynybos sistemą, tai buvo rizika“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Dvikovai dėl smulkios traumos registruotas nebuvo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas, o Donatas Sabeckis nepakilo nuo atsarginių suolo trenerio sprendimu.

Greitai renkamos pražangos neutralizavo ir ekipos kapitoną Paulių Jankūną, kuris žaidė tik 12 min. Būtent tuo Š. Jasikevičius aiškino 21:32 pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Du mūsų geriausi kovotojai negalėjo žaisti, bet jau ne visas rungtynes. Tai labai sumaišė mums kortas. Norint laimėti, „Žalgiriui“ reikalingas kiekvienas žaidėjas, ir dauguma jų dar turi sužaisti labai gerai. Kita vertus, „Baskonia“ moka kovoti dėl kamuolių. Nežinau, įdomu, kodėl taip pralaimėjome „lentą“. Nemanau, kad dėl užsidegimo, kurio šiandien, manau, vyrams tikrai užteko“, – svarstė specialistas.

Prieš rungtynes Vitorijos klubo strategas Pedro Martinezas sukėlė šurmulį socialiniame tinkle pasiskundęs, kad svečių treniruotė „Žalgirio“ arenoje buvo įrašinėjama. Paaiškėjo, kad ispanas piktinosi ne be reikalo – „Žalgirio“ atstovams teko atsiprašinėti ir teisintis, jog įrašas padarytas netyčia ir panaudotas nebuvo.

Komentuodamas šią situaciją, Š. Jasikevičius dievagojosi, jog tai įvyko be jo žinios, ir tvirtino draudžiantis tokias gudrybes.

„Taip skaniai miegojau pietų miegą, kai pradėjo plaukti žinutės. Aš žinau, kad tai yra reali problema Europos krepšinyje. Žinau, kur taip elgiamasi. Kol būsiu „Žalgiryje“, kovosiu prieš tai, nes tai labai negražu. Garantuoju, kad niekas nekalbės apie „Žalgirį“ kaip apie klubą, kur sukčiaujama. Man buvo skaudu išgirsti tokius dalykus iš trenerio, kurį labai gerbiu, kuris yra vienas geriausių Europoje. Aš už tai atsakingas, „Žalgiris“ nefilmavo varžovų treniruočių ir nefilmuos“, – pareiškė Š. Jasikevičius.

Tuo metu pats P. Martinezas neslėpė, kad buvo pasipiktinęs šia situacija.

„Nežinau, kur problema, kas už tai atsakingas, bet faktas lieka faktu. Mums tai – didelė staigmena. Turbūt įsivaizduojate, kaip jautėmės sužinoję, kad kažkas seka mūsų treniruotę. Normalu, kad buvome supykę“, – teigė ispanas.

Kita vertus, kalbai pasisukus apie žaidimą, jis apie „Žalgirį“ atsiliepė labai pagarbiai ir užsiminė laukiantis lietuvių finalo ketverto turnyre, kuris kitais metais pirmą kartą vyks Vitorijoje. Specialistas taip pat juokais nuleido faktą, kad Kauno klubą baskai įveikė trečią kartą iš eilės.

„Tai nieko nereiškia. Neturime jokios ypatingos paslapties, jokios burtų lazdelės, tiesiog sunkiai dirbame. Gerbiame „Žalgirį“, jie puikiai žaidžia, ypač namuose. Vasarą komanda pasipildė labai įdomiais žaidėjais, Mariumi Grigoniu, kurį labai vertinu. Manau, jie bent jau išlaikys pernykštį lygį ir turės galimybių žaisti finalo ketverte“, – dėstė P. Martinezas.

Kitą savaitę kauniečiai sužais du mačus su Stambulo (Turkija) klubais: trečiadienį svečiuosis pas „Anadolu Efes“, penktadienį priims „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)