Tritaškių prišaudę baskai „Žalgiriui“ ir vėl buvo neįkandamas riešutas – 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24). Ketvirto kėlinio viduryje komandas skyrė net 18 taškų (61:79).

Beje, pirmame ketvirtyje teisėjai padarė grubią klaidą ir, nepaisant visų šeimininkų protestų, įskaitė jau po atakos laiko atliktą Shavono Shieldso dvitaškį.

„Baskonia“ pataikė net 12 tritaškių iš 28 bandymų (43 proc.), o „Žalgiris“ – tik 4 iš 11. Vienas Jaysonas Grangeris smeigė daugiau tolimų adatų nei visa šeimininkų ekipa kartu sudėjus.

Maža to, kauniečiai, kuriems dėl traumos negalėjo padėti Antanas Kavaliauskas, atsikovojo tik 21 kamuolį po krepšiais ir tai yra mažiausias jų rezultatas naujojo formato Eurolygoje.

„Viskas vėl prasideda nuo nulio“, – prieš naują startą tarė žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius, kuriam pernai pavyko sutriuškinti visas ekspertų prognozes ir sensacingai užtempti vienu kukliausių biudžetu disponavusį „Žalgirį“ net ant trečio Eurolygos laiptelio.

Praėjusį sezoną abu tarpusavio mačus įtikinamai laimėjo „Baskonia“: ji žaliai-baltus pranoko 97:77 bei 84:64 ir buvo tik viena iš trijų tarp turnyro komandų, kurios liko taip ir nenugalėtos „Žalgirio“. Beje, pernai susitikime Kaune baskai į šeimininkų krepšį pripyškino net 17 tritaškių.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24).

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas 19 (8/11 dvitaškiai, 3/4 baudos, 5 rez. perd., 27 naud. balai), Artūras Milaknis 12 (2/4 tritaškiai, 6/6 baudos), Edgaras Ulanovas 9 (3/3 dvitaškiai, 1/2 tritaškis), Laurynas Birutis, Aaronas White'as ir Marius Grigonis po 7, Brandonas Daviesas, Paulius Jankūnas ir Leo Westermannas po 6 taškus. Thomas Walkupas (10 min.) taškų nepelnė. Donatas Sabeckis nežaidė.

„Baskonia“: Jaysonas Grangeris 15 (5/7 tritaškiai), Shavonas Shieldas 14 (4/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai), Tornikė Šengelija 12, Mattas Janningas ir Marcelinho Huertas po 11, Vincentas Poirier 8, Ilimane Diopas 5 (8 atk. kam.), Patricio Garino ir Johanessas Voigtmannas po 2 taškus. Luca Vildoza (3 min.) taškų nepelnė.

Kitą savaitę „Žalgirio“ Eurolygoje laukia net du turkiški išbandymai: trečiadienį Stambule su „Anadolu Efes“ ir penktadienį namuose su turnyro finalininke Stambulo „Fenerbahče“.

20-metis Lietuvos talentas Tadas Sedekerskis dėl stuburo traumos Baskijos atstovams negalės padėti tris artimiausius mėnesius.

„Baskonia“ pastarąjį sykį Finalo ketverte svečiavosi 2016 metais ir ten užėmė ketvirtą vietą.

Įdomu, kad „Baskonia“ strategas Pedro Martinezas penktadienį metė kaltinimus „Žalgiriui“ dėl šnipinėjimo – neva slapčia buvo įrašyta uždara jo vadovaujamos komandos treniruotė Kaune.

Anot P. Martinezo, kad tai padarytų, „Žalgiris“ panaudojo „Instant Replay“ sistemą.

„Pastaba, kurią verta prisiminti: po treniruotės varžovų aikštėje pasižiūrėti, ar visa treniruotė nebuvo nufilmuota ir įrašyta. (Ir netikėti, kai tau sako, jog tai buvo atsitiktinumas)“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ironizavo „Baskonia“ treniruojantis katalonas.

Tiesa, netrukus išplatintame oficialiame Eurolygos rašte paaiškinta, kad sužinojus apie incidentą iškart po treniruotės visi padaryti įrašai buvo ištrinti ir apie tai informuotos abi pusės.

Per klaidą sistema iš tikrųjų įrašė visą „Baskonios“ treniruotę, o tai prieštarauja Eurolygos taisyklei, rungtynių dieną komandoms garantuojančiai privatumą. Tačiau „Žalgiris“ nebuvo atsakingas už šių vaizdo įrašų atsiradimą ir neturėjo prieigos nei prie kamerų, nei prie jų nufilmuotos medžiagos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (483)