Praėjusią savaitę „Betsafe–LKL“ aikštelėse daug diskutuotinų momentų nebuvo. Rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ šį kartą apžvelgiame ir aiškiname dvi situacijas.

Viena iš jų užfiksuota per lygos milžinų Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ susitikimą, kitas epizodas – iš Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynių su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: pažeidimas ar ne? („Lietkabelis“ – „Juventus“)

Po „Lietkabelio“ žaidėjo Nr. 30 (D. Mavros) metimo kamuolys jau buvo pasiekęs aukščiausią tašką ir pradėjo leistis (nors dar nelietė lentos), kai jį numušė „Juventus“ žaidėjas Nr. 23 (M. Gebenas).

Tai – pažeidimas (neteisingas besileidžiančio į krepšį kamuolio lietimas). Arbitrai teisingai įskaitė 2 taškus „Lietkabelio“ komandai.

2 momentas: paprasta ar nesportinė pražanga? („Rytas“ – „Žalgiris“)

„Ryto“ žaidėjas Nr. 25 (E. Kairys) prasiveržė ir bandė mesti į varžovų krepšį. Metimo metu „Žalgirio“ žaidėjas Nr. 0 (B. Daviesas) neadekvačiai stipriai ranka trinktelėjo varžovui per petį, užkabindamas ir jo veidą.

Tai nesportinė pražanga: pertekliniai stiprus kontaktas su varžovu, nesvarbu ar bandant siekti kamuolį, ar tik

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)