31-erių metų 205 cm ūgio puolėjas iš statiškos pozicijos smeigė net 4 tritaškius, iš viso surinko 14 taškų ir buvo vienas iš ginklų, Kazanės klubui padėjusių susikrauti dviženklę persvarą antrojo Europos taurės turo rungtynėse.

Jas „Rytas“ išvykoje pralaimėjo 73:86, nors didžiąją mačo dalį atsiliko kur kas mažesne persvara.

„Uniks“ – labai patyrusi komanda, varžovai žaibiškai randa būtų, kaip pelnyti lengvus taškus. Gynyboje mes žaidėme tikrai gerai, bet jie pradėjo rinkti taškus antrais bandymais (kovą po lenta vilniečiai pralaimėjo 29-39 – Krepšinis.lt). Tuomet mes bandėme rizikuoti gynyboje, tačiau neturėjome teisės rizikuoti dengdami Šeleketą, kai jis būdavo prie tritaškio linijos. Tai jo stiprioji pusė. Jis pataikė visus 4 tritaškius, o mes nesureagavome. Ir tai yra klaida“, – po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis.

„Manau, kad mes sužaidėme dvi itin prastas minutes antrojo kėlinio pabaigoje, ir sugrįžti kovą, kai tu atsilieki dešimčia taškų, nėra lengva. Ypač, kai tavo oponentai žino, kaip žaisti turint pranašumą“, – pridūrė jis.

Tuo metu Kazanės klubą treniruojantis graikas Dimitris Priftis pagyrė savo varžovus iš Vilnius ir tvirtino, kad „Rytas“ yra pavojinga metikų komanda.

„Antroje rungtynių pusėje žaidėme geriau. Tačiau, nors keletą kartų susikrovėme persvarą, ją sugebėdavome iššvaistyti. Visgi ketvirtame kėlinyje pataikėme keletą svarbių metimų – štai iš kur šitoks taškų skirtumas. „Rytas“ – pajėgi komanda, turinti gerų metikų. Nebuvo lengva neleisti jiems išmesti tritaškius, nes jie meta visi. Tačiau laimėti mums padėjo kontroliuojama kova dėl atšokusių kamuolių“, – džiaugėsi graikas.

„Rytas“ šiose rungtynėse pataikė 8 iš 16 tritaškių (3/4 – Deividas Sirvydis). „Uniks“ realizavo 10 iš 22 tolimų metimų, iš kurių visus 4 pataikė minėtasis M. Šeleketa.

„Uniks“ komanda su dviem pergalėmis tapo vienvalde D grupės lydere. „Rytas“ savo sąskaitoje turi 1 pergalę ir 1 pralaimėjimą.

Kitą trečiadienį namie vilniečiai susikaus su Frankfurto „Fraport Skyliners“ krepšininkais.

D grupės lentelė (Komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1.Uniks2018314736
2.Unicaja1116314419
3.Rytas11153158-5
4.Mornar11158177-19
5.Skyliners11139166-27
6.Fiat02155159-4

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)