Puikiai startavęs „Neptūnas“ pirmavo beveik visas rungtynes, o trečio kėlinio pabaigoje buvo susikrovęs net 15 taškų pranašumą (41:26).

Bet italai ėmė dominuoti paskutiniame ketvirtyje – Kazio Maksvyčio auklėtiniai atrodė bejėgiai prieš triukšmingų sirgalių palaikomus šeimininkus.

Įpusėjus kėliniui „Virtus“ išlygino rezultatą (60:60), netrukus jį ir persvėrė. Vis dėlto mačo pabaigoje klaipėdiečiai suėmė save į rankas ir panaikino 5 taškų deficitą, o likus minutei iki ketvirčio pabaigos Jerai Grantas galingu dėjimu atkūrė pusiausvyrą.

„Neptūnas“ rengė paskutinę ataką, bet į baudos aikštelę prasiveržusio Lorenzo Williamso dvitaškį blokavo varžovas. Tiesa, visa svečių komanda emocingai protestavo, nes buvo įsitikinusi, jog įžaidėjo metimas buvo „nupūstas“ jau po to, kai kamuolys palietė lentą.

Pratęsime Klaipėdos ekipą individualiais veiksmais sužlugdė gynėjas iš JAV Kevinas Punteris, lemiamu metu pelnęs 9 taškus, o iš viso jų surinkęs 27.

„Neptūną“ ant savo plačių pečių nešė J. Grantas, įmetęs 21 tašką ir atkovojęs 12 kamuolių.

Po finansinių sukrėtimų atsigavusi Bolonijos ekipa yra viena tituluočiausių Apeninų pusiasalyje ir pastaruoju metu bando susigrąžinti apleistas pozicijas. Praeityje ji dusyk laimėjo Eurolygą ir net 15 kartų tapo Italijos čempione.

„Virtus“: Kevinas Punteris 27, Davidas Cournooh 11, Dejanas Kravicas 10, Amathas M'Baye 9 (9 atk. kam.).

„Neptūnas“: Jerai Grantas 21 (12 atk. kam.), Kyle'as Weaveris 12 (6 rez. perd.), Osvaldas Olisevičius 10, Tomas Delininkaitis 9.

Artimiausias mačas „Neptūno“ laukia po savaitės namuose su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Pastarasis Čempionų lygą pradėjo išvykoje 78:70 nugalėdamas „Medi Bayreuth“ (Vokietija).

Kitose D grupės rungtynėse Strasbūro SIG (Prancūzija) 81:71 pranoko Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija), o Patrų „Promitheas“ (Graikija) 93:84 nukovė Ostendės „Filou“ (Belgija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)