Praėjusį sezoną Vitorijos klubas „Žalgirį“ du kartus pamokė dviženkle persvara – 97:77 ir 84:64.

„Tai komanda, kuri pretenduoja į finalo ketvertą. Nenustebčiau, jeigu ji ten atsidurtų“, – savo požiūrį į varžovus ne kartą išsakė baskų ekipos skriausto „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Visgi prasta reguliariojo sezono pradžia, po kurios postą paliko treneris Pablo Prigioni, „Baskonios“ komandai pernai kainavo brangiai.

Nors galingai finišavę baskai ir įšoko į atkrintamųjų traukinį, ketvirtfinalyje jiems teko susiremti su būsimais finalininkais iš Stambulo – „Fenerbahče“. Turkams pralaimėta 1-3, viltys atidėtos 2018-2019 m. sezonui.

Mūsų tikslas šį sezoną – žaisti finalo ketverto turnyre savoje arenoje.
Johannesas Voigtmannas

Šis sezonas baskams Eurolygoje bus jau 19-asis istorijoje.

Ir griežtos Pedro Martinezo rankos treniruojamos Vitorijos ekipos žaidėjai neslepia, kad šiemet jos tikslas – nebekartoti pernykščių klaidų ir patekti tarp 4 geriausių turnyro klubų.

Tam yra ir papildoma paskata – juk būtent Vitorijoje ateinantį pavasarį vyks Eurolygos finalo ketverto turnyras.

Toks yra ir vienas iš didžiausių garsaus baskų verslininko ir „Baskonios“ savininko – buvusio krepšininko Joseano Querejetos norų: tarp keturių geriausių matyti savus.

Klubo vadovybės iškeltą tikslą artėjant rungtynėms su „Žalgiriu“ garsiai įvardijo vienas iš „Baskonios“ žaidėjų – vokietis Johannesas Voigtmannas.

„Mūsų tikslas šį sezoną – žaisti finalo ketverto turnyre savoje arenoje“, – prieš pirmąsias rungtynes tiesiai šviesiai prakalbo universalus vidurio puolėjas, praėjusį sezoną Eurolygoje rinkęs po 8,7 taško ir tritaškius metęs net 57 proc. taiklumu (30/52).

„Tačiau mūsų laukia ilgas kelias. Žinoma, jį pradėti pergalingai būtų labai gerai – tai būtų geras impulsas ateičiai. Kad pasiektume pergalę, reikės žaisti kietai ir komandiškai“, – „La Vanguardia“ cituoja 214 cm ūgio, 26-erių metų krepšininką.

„Esame pasiruošę pirmoms rungtynėms, pasiruošę pradėti siekti išsikeltą tikslą“, – dar kartą apie laukiantį iššūkį užsiminė vokietis, prieš būsimą dvikovą išskyręs žalgiriečių kapitoną Paulių Jankūną.

„Tai patyręs, aukšto lygio žaidėjas, – apie 34-erių veteraną atsiliepė J. Voigtmannas. – Bet kuriuo atveju, Eurolyga – labai aukšto lygio turnyras, ir kiekviena komanda turi aukšto lygio krepšininkų, todėl visi mūsų laukiantys iššūkiai bus nelengvi.“

Vitorijos miestas tapti Eurolygos finalo ketverto sostine siekė ne vienus metus, tačiau po didelių klubo vadovybės ir baskų krašto regiono valdžios pastangų teisę organizuoti turnyrą Fernando Buesa arenoje gavo.

Klubui penktadienio rungtynės Kaune bus jau 424 šiame turnyre. Iki šiol per 423 žaistas rungtynes Eurolygoje baskai pasiekė 246 pergales.

Simboliniu susitikimas Kaune taps vienam iš „Baskonios“ lyderių Tornikei Šengelijai – tai bus šimtosios gruzino rungtynės Eurolygoje.


Primename, kad praktiškai vien iš legionierių sudaryta Baskijos komanda tarpezonį buvo viena iš mažiausiai pasikeitusių Eurolygos komandų išvyko tik du pagrindinės sudėties žaidėjai ir tiek pat atvyko. Išsiskirta su latviu Janiu Timma ir prancūzu Rodrigue'u Beauboisu, o sukirsta rankomis su pora amerikiečių – Shavonu Shieldsu ir Darrunu Hilliardu.

Primename, kad baskų klubo sudėtyje yra ir lietuvis Tadas Sedekerskis, bet sezono pradžią jis praleis dėl stuburo traumos. Tadas yra vienintelė Vitorijos komandos netektis prieš šias rungtynes – visi kiti pagrindiniai ekipos žaidėjai į Lietuvą turėtų atvykti.

Rungtynės Kaune penktadienio vakarą prasidės 19 val. 45 min. Baskų klubas į Lietuvą atskris ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)