„Krepšinis labai paprastas žaidimas – tai sprendimų žaidimas. Mūsiškiai iki ketvirto kėlinio buvo neblogi tiek gynyboje, tiek puolime. Po to kažkuriuo metu paprasčiausiai sugriuvome. 8 ar 9 mūsų klaidas, padarytas puolime, žalgiriečiai pavertė lengvais taškais, dėl kurių jiems nereikėjo dirbti puolime“, – pasakojo „Ryto“ vyriausiasis treneris.

Vilniaus klubo krepšininkai sunkumų turėjo ne tik puolime – per paskutines 8 žaidimo minutes į savąjį krepšį jie praleido net 22 taškus. Iš jų net 15 pelnė gynėjų grandis – Marius Grigonis ir Nate‘as Woltersas.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje 68:54 pirmavęs „Rytas“ paskutinėmis minutėmis tik bejėgiškai stebėjo, kaip „Žalgiris“ galutinai perima iniciatyvą ir įtvirtina nelengvą savo pergalę.

„Gynyboje, kur turėjome rizikuoti, pametėme galvas vykdydami planą ir jie mus nubaudė. Galime ieškoti daug pasiteisinimų, bet į tokias pat situacijas papulsime sezono metu, žaisdami svarbiausias rungtynes, todėl turime išmokti priimti gerus sprendimus“, – teigė D. Adomaitis.

Nors krepšinio specialistas ir nenorėjo to pripažinti, prie „Ryto“ subyrėjimo galėjo stipriai prisidėti nuovargis.

D.J. Seeley, Eimantas Bendžius ir Arnas Butkevičius aikštėje praleido virš 30 minučių. Rungtynių pabaigoje išsekinti atrodė ir Dominique‘as Suttonas su Mindaugu Girdžiūnu, žaidę virš 25 minučių.

Siaura rotacija – traumų ir nebaigtos komplektacijos pasekmė. Dėl traumos 2-3 savaites nerungtyniaus Chrisas Krameris, o antrajame kėlinyje čiurną susižaidė solidžiai pirmojoje rungtynių pusėje žaidęs ir 7 taškus surinkęs Margiris Normantas. Paklaustas apie šią situaciją, D. Adomaitis tegalėjo liūdnai pajuokauti.

„O ką daryti? Eisime į bažnyčią... Nereikia ieškoti pasiteisinimų nuovargyje ar kažkur kitur. Privalome išmokti priimti sprendimus, kai esame pavargę. Taip, rotacija siaura, ją gerinsime, ateityje bus geriau“, – apie būsimą pastiprinimą užsiminė sostinės ekipos strategas.

„Rytas“ dar nuo rugpjūčio mėnesio ieško dviejų krepšininkų – aukštaūgio ir antrosios linijos žaidėjo. Nors negalint rungtyniauti C. Krameriui ir esant neaiškiai situacijai su M. Normantu Vilniaus klubui labiausiai trūksta įžaidėjo, tačiau D. Adomaitis tikisi, jog amerikiečio sugrįžimas greitai išspręs susidariusią bėdą.

„Tikimės, kad Chrisas grįš kuo greičiau ir šioje pozicijoje nebeturėsime problemų. Ieškome antros-trečios pozicijos žaidėjo. Rinkoje šiuo metu nėra tokio pirmos-antros pozicijos krepšininko, kokio mums reikia. Reiktų laukti dar 3-4 savaites, o to mes negalime sau leisti. Aktyviai ieškome pastiprinimo“, – apie komplektaciją pasakojo sostinės ekipos treneris.

Susidariusi padėtis dėl traumų privertė Vilniaus klubo trenerių štabą griebtis šiaudo – trečiajame ketvirtyje aikštėje pasirodė 18-metis Deividas Sirvydis. Gynėjas pataikė du metimus iš tolimos distancijos ir nesudarė problemų besiginant. Šis pasirodymas padarę įspūdį ir D. Adomaičiui, kuris jam ir M. Normantui negailėjo pagyrų.

„Džiugina kiekvienas toks jauno žaidėjo pasirodymas. Taip nutiko ir su Normantu pirmoje rungtynių pusėje, nes kalbėjome, kad jis bus rotacijoje. Jis buvo pasiruošęs, žaidė gerai, darė ką reikia. Deividas išėjęs pataikė, yra metikas, metė be abejonės. Svarbiausia, kad grįžtų į rotaciją ir negautų traumų“, – pasakojo specialistas.

Kitas Vilniaus „Ryto“ išbandymas laukia antradienį Eurocup turnyre – sostinės ekipa svečiuose susitiks su Kazanės „Uniks“ krepšininkais.

LKL čempionate Vilniaus komanda su 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu smuktelėjo į 4-ąją vietą. Vienvaldžiu lyderiu tapo „Žalgiris“, sąskaitoje turintis visas 5 pergales iš tiek pat galimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)