Pirmoje šį sezoną principinių varžovų akistatoje sekmadienį Vilniaus „Rytas“ savo aikštėje 69:76 nusileido „Žalgirio“ krepšininkams. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai rungtynių pabaigoje pergalę iškovojo po nokautuojančio spurto 22:0.

„Visada galvoje buvo, kad norėčiau išbėgti rungtynėse prieš „Rytą“. Gerai, kad laimėjome, kitaip dabar čia sėdėtume galvas nuleidę“, – šypsojosi kalbėdamas po pergalės Marius Grigonis. 12 taškų pelnęs vienas iš galingo žalgiriečių spurto iniciatorių ir sėkmės kalvių neabejoja, kad Kauno komanda dar turi neišnaudotų rezervų.

Ši pergalė sparnų tikrai nepakelia, nes tų sparnų dar net nėra. Esame ieškojimų kelyje, bet tikėjimui tuo, ką darome, kaip treniruojamės, tai tikrai duos naudos. Turime savaitę laiko pagerinti žaidimą ir pasiruošti Eurolygos pirmoms rungtynėms.
Paulius Jankūnas

Tačiau dar trečiojo kėlinio pabaigoje pergale net nekvepėjo – aikštės šeimininkai po tritaškių lietaus turėjo susikrovę 14 taškų persvarą – 66:52. Prie tokio vilniečių pabėgimo labiausiai prisidėjo D.J. Seeley, pataikęs tris mestus tritaškius iš eilės, o iš viso surinkęs 22 taškus.

„Esu su juo žaidęs, gerai pažįstu jį. Jam reikia poros taiklių metimų ir jis užsidega“, – apie varžovų snaiperį, rungtynėse pataikiusį 5 tritaškius 6 kalbėjo M. Grigonis.

Anot jo, tai buvo vienas sudėtingiausių dvikovos momentų: „Buvo chaosas, nespėjome gaudyti varžovų tritaškių. Išsiderinome, nesekėme plano, taip ir išėjo. Moderniame krepšinyje taip yra – pora minučių, keturi tritaškiai ir vėl reikia sunkiai dirbti“.

M. Grigonis atsiduso – gerai, kad viskas sėkmingai baigėsi. „Veikiausiai pabaigoje padėjo gera gynyba. Pataikėme, norėjome gerai baigti rungtynes. Gera buvo energija. Turime rezervų ir galime geriau žaisti“, – tvirtino jis.

Gynėjas išskyrė ir stipriąją „Ryto“ pusę: „Jie neturi tokios jėgos po krepšiu kaip mes, bet gerai bėga, „primetė“ mums kontratakose. Apskritai, tai būdinga visoms D. Adomaičio komandoms – jos žaidžia laisvai“.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ stiprybes jis neabejojo, kad 12 lygiaverčių žaidėjų presu naudosis ir kitose LKL rungtynėse prieš kitus varžovus, neturinčios tokios galingos sudėties.

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, paprašytas įvertinti šiųmetinį „Rytą“ po pirmos akistatos, nebuvo linkęs daryti išvadų.

„Sunku pasakyti – pirmos tarpusavio rungtynės, jų pagrindinis įžaidėjas traumuotas, tai gal „Ryto“ žaidimas kiek ir pasikeitė. Mes taip pat nesame geriausios savo sportinės formos, dar tik ieškome savo žaidimo. Kažką vertinti būtų labai sunku. Mobilus, bėgantis, metantis daug tritaškių. Toks tas „Rytas“, – kalbėjo jis.

Visus savo 5 taškus nuo baudų metimų linijos surinkęs ir dar 5 atkovotus kamuolius prie pergalės pridėjęs aukštaūgis pripažino, kad visos 40 rungtynių minučių buvo labai intensyvios.

„Pergalę lėmė mūsų gynyba. Pradžioje tai kur vaikišką klaidą padarėme, kai kur neatkovojome kamuolio. Pirmoje dalyje daug taškų varžovai įmetė greitame puolime. Daug mūsų broko gynyboje buvo.

Ketvirtame kėlinyje gerai gynėmės, o tuomet atsiranda jėgų ir gerai užpulti, pelnyti lengvesnius taškus, – vertino P. Jankūnas. – Ši pergalė sparnų tikrai nepakelia, nes tų sparnų dar net nėra. Esame ieškojimų kelyje, bet tikėjimui tuo, ką darome, kaip treniruojamės, tai tikrai duos naudos. Turime savaitę laiko pagerinti žaidimą ir pasiruošti Eurolygos pirmoms rungtynėms“.

5 taškus pelnęs vienas iš „Žalgirio“ senbuvių Edgaras Ulanovas džiaugėsi, kad komanda pademonstravo charakterį.

„Svarbiausia buvo nepasiduoti toms emocijoms, kurios buvo ypač geros Vilniaus „Ryto“ komandai. Charakterio dėka perlaužėme rungtynes. Žiūrint į detales tikrai dar nesame patenkinti, trūksta dar nemažai, bet šiam etapui svarbiausia pergalė“, – sakė jis.

Paklaustas apie pergalingo spurto ištakas, E. Ulanovas akcentavo reikiamu momentu „ugnelę“ įžiebusius komandos draugus: „Pabaigoje pradėjome mažiau abejoti savo sprendimais, spaudė ir laikas, ir rezultatas nebuvo mūsų naudai. Reikėjo metimus atlikti. Gerai, kad nepabijojome. Reikėjo, kad kažkas „patrauktų“, Marius Grigonis tai padarė šiandien. Dar Nate'ui Waltersui buvo geros rungtynės. Tiesiog reikėjo tos ugnelės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)