Nors oficialiai čempionatas startavo tik šį savaitgalį, krepšininkai kovas pradėjo jau vasarą. Moksleiviai rungėsi Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynėse, kurių finalinis turnyras šiandien finišavo Alytuje.

Septynioliktąjį sezoną lyga pasitinka su minimaliomis naujovėmis ir nauju vadovu, kuris pakeis iki šiol lygai vadovavusį Martyną Račkauską. Pastarasis nuo šiol užims Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ direktoriaus pareigas.

„Lidl – Lietuvos moksleivių krepšinio lyga (LIDL-MKL) pradeda jau septynioliktąjį sezoną. Smagu tęsti darbus turint tokį tvirtą užnugarį kaip prekybos tinklas „Lidl“, kuris į moksleivių krepšinio lygos gyvenimą aktyviai įsiliejo prieš keletą metų ir nuo tada skatina jaunuosius sportininkus ieškoti savęs bei tobulėti. Didžiulį įdirbį bendradarbiaujant su šiais partneriais ir apskritai su lyga atliko Martynas Račkauskas, kuriam noriu padėkoti ir labai tikiuosi, kad ir toliau šis projektas judės į priekį.

Kadangi LIDL-MKL buvo sukurta vaikams ir dėl vaikų, norėtųsi, kad ir toliau rungtyniavimas joje visiems teiktų džiaugsmą ir geras emocijas, kad per krepšinį formuotųsi teisingas jaunosios kartos požiūris į gyvenimą, nes juk krepšinis ir gyvenimas eina išvien“, – sakė naujasis Lietuvos moksleivių krepšinio lygos direktorius Irmantas Birbalas.

Šį sezoną U12 čempionate, miestuose, kur nėra mergaičių grupių, tačiau yra kelios krepšinį žaidžiančiosmergaitės– jos galės rungtyniauti berniukų komandose ir lygiomis teisėmis kautis čempionate. Šiuo sprendimu siekiama išsaugoti mergaites krepšinyje ir leisti joms tobulėti.

„Dar kartą labai norėčiau akcentuoti, kad Lietuvos moksleivių krepšinio lyga yra svarbiausia visos šalies krepšinio piramidės dalis. Čia formuojasi jaunųjų sportininkų įgūdžiai, atsiskleidžia jų stipriosios pusės, formuojasi asmenybės.

Ne visuose Lietuvos miestuose yra mergaičių grupės, tačiau yra kelios gabios merginos, kurios neturi galimybių U12 čempionate varžytis su bendraamžėmis, todėl Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis komitetas nusprendė, jog tokiais atvejais merginos galės prisijungti prie mokyklos berniukų komandos ir žaisti su jais. Kiekviena mergaitė krepšinyje yra labai svarbi, norime jas išsaugoti ir motyvuoti, jog jos ir toliau žaistų krepšinį“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

„Analogų Europoje tokiam čempionatui nėra, Lietuvoje LIDL-MKL čempionate žaidžia visos amžiaus grupės nuo 12 iki 19 metų. Mūsų tikslas, kad iš moksleivių lygos išėję krepšininkai toliau studijuotų universitetuose.

Dabar vyrų rinktinėje 70-80 proc. su aukštuoju išsilavinimu, tai labai geras skaičius. Ir apskritai, praktiškai visi rinktinės žaidėjai yra praėję MKL mokyklą. Vienintelis rinktinės žmogus, nepraėjęs moksleivių lygos piramidnės – Domantas Sabonis, augęs kitoje šalyje ir neturėjęs tam galimybių“, – pažymėjo M. Špokas.

Vaikinų U19 amžiaus grupės nugalėtojai šį sezoną ne tik pasipuoš medaliais ir kels čempionų taurę į viršų, bet kartu su oro linijų bendrove „AirBaltic“ galės keliauti į pasirinktą šalį iš Vilniaus arba Rygos. Dovanų paketą sudarys net 18 verslo klasės bilietų.

Prieš naujo sezono pradžią buvo suskaičiuotas ir LKF krepšinio mokyklų reitingas ir šiais metais jame be didesnės konkurencijos nugalėjo Vilniaus krepšinio mokykla, kuri ne tik puikiai rungtyniavo Moksleivių krepšinio lygos čempionate, bet ir delegavo daug krepšininkų ir krepšininkių į įvairaus amžiaus jaunimo rinktines. Antrąją vietą merginų grupėje užėmė Šiaulių KM „Saulė“, vaikinų – A.Sabonio krepšinio centras. Kauno KM „Aisčiai“ (merginos) ir Klaipėdos V.Knašiaus KM (vaikinai) reitinge liko trečioje vietoje.

Prieš šio sezono startą televizijos ekranus pasiekė Lietuvos moksleivių krepšinio lygos drauge su pagrindiniu jos rėmėju „Lidl“ sumanyta socialinė reklama kartu su Jonu Valančiūnu. Jos tikslas – įkvėpti jaunuosius krepšininkus parodant, kokių svarbių įgūdžių sportas padėjo įgyti šiandien itin sėkmingam buvusiam MKL auklėtiniui. Vaizdo klipas baigiasi reziumuojant – krepšinis ir gyvenimas eina išvien.

„Palaikome ir tikime vaikais Moksleivių krepšinio lygoje bei remiame šią organizaciją įsitikinę, jog krepšinis suteikia jaunuoliams gyvenimui itin reikalingos patirties, ugdančios ištvermę, atkaklumą, gebėjimą susitaikyti su pralaimėjimais ir mokėjimą dirbti komandoje. Nors tai nėra svarbiausia, džiaugsimės ir tuo, jei „Lidl“ parama padės itin talentingiems jaunuoliams atverti duris ir į profesionalaus sporto pasaulį“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Krepšinio federacijos ir prekybos tinklo bendradarbiavimas neapsiriboja vien lygos veikla. Prieš kurį laiką Tauragėje atidaryta krepšinio aikštelė, kurią rajono savivaldybė įrengė kartu su Lietuvos krepšinio federacija ir „Lidl Lietuva“. Bendrovė taip pat prisidėjo prie rekonstrukcijos arba pati įrengė 5 krepšinio aikšteles Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)