Derbis tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ visuomet buvo ypatingas visiems Lietuvos krepšinio sirgaliams. Taip teigia buvęs „Statybos“ treneris bei žaidėjas ir Vilniaus krepšinio legenda Rimantas Endrijaitis.

„Niekada nepamiršiu pirmosios Vilniaus „Statybos“ pergalės Sovietų Sąjungos čempionate varžovų arenoje prieš Kauno „Žalgirį“, – pasakojo R. Endrijaitis. – Tuomet buvau vyriausiasis treneris, o po finalinio švilpuko Kauno sporto halėje buvo mirtina tyla.

Ši akistata yra ir turi būti svarbi. Tai – pagrindinis derbis Lietuvos krepšinio istorijoje. Jame žaidžia dvi stipriausios šalies komandos, kurios turi didžiausią šansą tobulėti. Reikia džiaugtis ir vertinti tai, nes mūsų laukia nuostabios rungtynės.“

Į sekmadienį vyksiančias rungtynes sparčiai mažėja bilietai, o iki mačo pradžios jų gali ir nelikti. 10 arenos sektorių jau uždaryti, todėl Vilniaus „Ryto“ sirgaliai raginami iš anksto pasirūpinti savo vieta „Siemens“ arenoje, kurioje vyks vienintelės vilniečių rungtynės šiais metais namuose prieš „Žalgirį“.

„Visi Lietuvos krepšinio fanai puikiai žino šių rungtynių svarbą. Anksčiau tai buvo pats pagrindinis mūsų varžovas ir, ko gero, nedaug kas pasikeitė. Tai – ypatinga dvikova, kurioje visuomet norėjosi įrodyti, jog esi stipresnis.“, – teigė „Ryto“ legenda Ramūnas Šiškauskas.

„Tai yra didelė šventė krepšinio sirgaliams, – teigė 7 sezonus „Ryto“ gretose praleidęs Steponas Babrauskas. – Tokioje dvikovoje viską lemia detalės bei didesnis noras laimėti.

Privalai eiti į aikštę pilnai susikoncentravęs ir atiduoti viską. Namų pranašumas taip pat yra labai svarbus faktorius, tačiau saldu laimėti ir išvykoje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)