Nepatvirtintais duomenimis, 45-erių metų buvusį krepšininką ištiko infarktas.

Geraširdis milžinas iš Ukrainos. Taip daugelis vyresnių krepšinio gerbėjų prisimena Kauno „Žalgiryje“ 2000-2002 metais rungtyniavusį 216 cm Grigorijų Chižniaką.

Krepšininkui priklauso „Žalgirio“ blokų rekordas Eurolygoje: 2000-aisiais mače su Madrido „Estudiantes“ G. Chižniakas blokavo net 8 metimus. Žaisdamas „Žalgiryje“ jis dvejus metus iš eilės blokavo daugiausiai metimų visoje Eurolygoje.

„Žalgiris“ – man labai svarbus. Tai ne tik „Žalgiris“, tai mano antrieji namai, – interviu metu 2016 m. „Žalgiris TV“ studijoje kalbėjo G. Chižniakas. – Ukrainoje užaugau kaip žmogus, asmenybė, tačiau Lietuvoje man pavyko tapti profesionaliu ir aukšto lygio krepšininku.

Lietuva – didžiulė krepšinio mokykla. Po sezonų Lietuvoje mano karjera atsispyrė nuo tramplino.“

Glaudžius ryšius su „Žalgirio“ klubu ir Lietuva palaikęs G. Chižniakas tapo ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariu. Tiesa, buvęs krepšininkas turėjo ir dar vieną priežastį, dėl kurios jo kelionės į Lietuvą išliko reguliarios. Kaune krepšinio paslapčių mokėsi ir G. Chižniako sūnus.

Vienu iš geriausių blokuotų kamuolių meistrų „Žalgirio“ istorijoje laikomas G. Chižniakas 2001 m. iškovojo LKL čempionų žiedą.

Taip pat G. Chižniakas žaidė Rusijos, Ukrainos, Graikijos ekipose. Profesionalo karjerą užbaigęs 2010-aisiais, vėliau jis dirbo Kijevo „Budivelnik“ klube.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)