Antanas Sireika jau per pirmą rungtynių dalį išbandė visus 12 savo krepšininkų, tačiau nepadėjo niekas. Puikiai startavę prieniškiai jau po 20-ies minučių turėjo saugų pranašumą – 55:40.

Vis dėlto po pertraukos „Šiauliai“ sugebėjo atkurti intrigą ir prieš lemiamą ketvirtį jau turėjo vienaženklį deficitą – 69:77. Bet ramiau rungtynių pabaigą sužaidusi patyrusi „Skycop“ iškovojo antrą pergalę.

Mačo žvaigžde tapo svečių atakų organizatorius Ovidijus Varanauskas, pelnęs 16 taškų ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

Pirmą kartą šiame sezone ant parketo pasirodė Prienų klubo stratego sūnus Domantas Šeškus. Gynėjas aikštėje pakeitė latvį Davį Lejasmeierį, kurį „Skycop“ atleido šią savaitę. Anksčiau V. Šeškus skundėsi, kad gynėjas iš kaimyninės šalies neatsikrato traumos padarinių.

„Šiaulių“ gretose lyderio vaidmens vėl ėmėsi 21 tašką surinkęs naudingiausias praėjusio mėnesio LKL krepšininkas Ignas Vaitkus.

„Šiauliai“: Ignas Vaitkus 21, Arminas Urbutis 15 (10 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 13, Christianas Terrellis 11.

„Skycop“: Ovidijus Varanausas (10 rez. perd.) ir Gintaras Leonavičius po 16, Martynas Gecevičius 15, Darjušas Lavrinovičius 14, Michaelas Bruesewitzas 12.

Kitose trečiadienio rungtynėse Utenos „Juventus“ ekipa namuose jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą, tačiau jo neišlaikiusi turėjo gerokai paprakaituoti dėl pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Juventus“ žymiai geriau pradėjo susitikimą ir jau pirmame kėlinyje buvo priekyje 10 taškų skirtumu. „Pieno žvaigždės“ nesudėjo ginklų, pasivijo varžovus ir po trijų kėlinių pirmavo 65:62.

Lemiamame kėlinyje uteniškiai susigrąžino iniciatyvą, bet prasidėjus paskutinei minutei komandas teskyrė 2 taškai. Mačo didvyriu pabandė tapti svečių aukštaūgis Tomas Lekūnas, tačiau jo skubotas tolimas metimas nuskriejo toli nuo tikslo, ir „Juventus“ įtvirtino savo pranašumą – 82:79.

Pasvaliečiai šiose rungtynėse turėjo daug problemų su Aleksandru Zacharovu bei Doviu Bičkauskiu, kurie atitinkamai pelnė 22 ir 20 taškų.

„Pieno žvaigždžių“ ekipos neišgelbėjo ir 17 taškų pelnęs Gintautas Sirutavičius bei po 15 pridėję Tomas Lekūnas ir Emmanuelis Omogbo.

„Juventus“: Aleksandras Zacharovas 22, Dovis Bičkauskis 20, Arvydas Šikšnius 15, Marius Runkauskas 10, Karolis Guščikas.

„Pieno žvaigždės“: Gytis Sirutavičius 17, Emmanuelis Omogbo (8 atk. kam.) ir Tomas Lekūnas po 15, Justinas Wattsas 9.

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)