Čempionato milžinai Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ nesuklupo, bet šių komandų žaidimas dar toli gražu nėra kokybiškas. Žalgiriečiai turėjo vargo Utenoje. Kauno ekipos įžaidėjai neretai nevaldė komandos, todėl chaoso nestigo.

„Žalgiris“

Kol kas blankiai atrodo išgirtas kauniečių pirkinys Thomasas Walkupas, kuris per tris mačus vidutiniškai sukrapštė tik 3,7 taško, prametė visus 6 tritaškius.

Aikštėje dažnai blaškosi ir Marius Grigonis (2/9 tritaškių), sunkiai įsivažiuoja Paulius Jankūnas. Jis nekaip rungtyniavo ir praėjusio sezono pradžioje, todėl turbūt tik laiko klausimas, kada kapitonas atsigaus.

Solidžią sportinę formą demonstruoja Edgaras Ulanovas (vid. 12,3 taško, 6/11 tritaškių). Norėtųsi, kad jis šį sezoną dažniau iš toli atakuotų ir Eurolygoje.

Rezultatyviai rungtyniauja Nate‘as Woltersas, bet amerikietis kartais priima neteisingus sprendimus diriguodamas komandos žaidimui.

Prisiminkime, kad ir pernai tokiu pat metu „Žalgirio“ žaidimo mechanizmas smarkiai girgždėjo, bet po mėnesio kito kauniečiai ėmė versti kalnus.

„Rytas“

„Rytui“ teko pastenėti Kėdainiuose, bet vilniečiai užtikrintai sudorojo ir Utenos „Juventus“ ir Prienų „Skycop“ krepšininkus. Pirmuoju smuiku puolime griežia Eimantas Bendžius (16,3 tšk., 3,7 atk. kam., 11/17 tritaškių!). Jei šis puolėjas ir toliau taip „siautės“, turi realių šansų patekti į pagrindinę rinktinės sudėtį 2019 metų pasaulio čempionate.

Vaizdo negalina Dominique‘as Suttonas, Evaldas Kairys. Vis dėlto sostinės klubui būtina įsigyti vieną kitą žaidėją, kad galėtų mesti iššūkį „Žalgiriui“ ar sėkmingai pasirodytų Europos taurės turnyre.

Nepakenktų įžaidėjas, bet, manau, svarbiausia dabar nusipirkti pajėgų priekinės linijos krepšininką. To reikia dar ir dėl to, kad negaluoja Martynas Echodas.

„Lietkabelis“

Gintaras Kadžiulis kuriam laikui, o gal ir ilgam (parodys ateitis) užčiaupė daugumą kritikų. Panevėžio „Lietkabelis“ užtikrintai sutvarkė Klaipėdos „Neptūną“.

Sumanus ir savalaikis svečių gynybos sistemų kaitaliojimas visiškai supančiojo šeimininkus. Kita vertus, Kazio Maksvyčio auklėtiniai ne kartą ir ne du prametė būdami visiškai laisvi.

Panevėžiečių žaidimas buvo ne tik kokybiškas, bet ir malonus akiai. Skirtingai nei pirmose dvejose rungtynėse, „Lietkabelio“ žaidėjai efektyviai dalijosi kamuoliu.

Nuostabaus snaiperio reputaciją patvirtino Franas Pilepičius. Kur kas naudingiau nei praėjusį sezoną rungtyniauja Donatas Tarolis.

Po traumos dar nevisiškai atsigavo įžaidėjas Jamaras Wilsonas, bet jo buvimas aikštėje suteikia daug kokybės „Lietkabeliui“. Puikiai po krepšiais kaunasi Michaelas Morrisonas (vid. 7,3 atk. kam. per 21 min.).

Kol kas neatsiskleidžia Paulius Valinskas (1/10 tritaškių). Jis dar nesusitvarko su įtampa.

„Neptūnas“

„Neptūnas“ sužaidė blogiausią sezono mačą. Treneriai per akistatą su „Lietkabeliu“ nepataikė pasirinkdami starto penketą, kurio nariai per du kėlinius pagimdė tik 4 taškelius iš 33!

Klaipėdiečiai neretai nepamatuotai rizikavo gindamiesi, kai dviese atakuodavo vieną varžovą. Neveikė ir šeimininkų spaudimas visoje aikštėje.

Slogų įspūdį paliko individualiai stiprus žaidėjas Kyle‘as Weaveris. Jam akivaizdžiai trūksta sportinio pykčio, legionierius privengia juodo darbo aikštėje.

Matyt, ne veltui dėl sudėtingo charakterio amerikietis per karjerą pakeitė net 16 klubų. K. Maksvytis pripažino, kad šią problemą reikia spręsti.

„Neptūnas“ atsarginių suolas trumpesnis nei „Lietkabelio“. Nekaip atrodo ir kai kurie kiti žaidėjai. Štai patyręs vilkas Laimonas Kisielius sugraibo tik 1,7 taškelio per 16 min., iš žaidimo atakuoja varganu 22 proc. taiklumu.

„Dzūkija“ ir „Juventus“

Maloniai stebina „Dzūkija“, kuri tiesiog pervažiavo „Nevėžį“, per plauką nenukovė „Lietkabelio“. Didžiausia staigmena – puikus gynėjo Dominyko Domarko žaidimas (6/9 tritaškių, vid. 4,5 rez. perd.). Jis praėjusį sezoną tik trumpai vilkėjo Alytaus ekipos aprangą, atstovavo kukliam „Jekabpils“ klubui, anksčiau ilgai bandė laimę NKL.

Nors dar tik sezono pradžia, bet jau dabar turbūt galima tvirtinti, kad sprendimas trenerį Andrejų Urlepą vėl pasikviesti į Alytų vertas 10 balų iš 10-ies.

„Juventus“ padraskė akis „Žalgiriui“. Uteniškių situacija turėtų tik gerėti, kai prie komandos prisijungė Marius Runkauskas ir Tomas Dimša. Strategui Žydrūnui Urbonui nebereikės dejuoti apie trumpą atsarginių suolą.

„Skycop“ ir „Pieno žvaigždės“

Po pirmosios dvikovos su „Lietkabeliu“ Prienų „Skycop“ sirgaliai šokinėjo iš laimės, bet dabar optimizmas kiek atlėgo. Prieniškiai Vilniuje atrodė tragiškai.

„Skycop“, manau, pirmiausia stinga pajėgaus įžaidėjo. Ovidijus Varnauskas ir Davis Lejasmeieris nėra patikimi metikai. Be to, panašu, kad Austinas Ariansas tiesiog per silpnas elitinei šalies lygai.

Neblizga ir Maverickas Morganas.

Martynas Gecevičius ir Mindaugas Lukauskis ilgai negalės arti aikštėje po 31-32 minutes.

Vieno kito stipraus žaidėjo dar reikėtų ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Ši komanda turi tikrai aukštos klasės krepšininką Emmanuelį Omogbo, bet jam trūksta rimtų pagalbininkų.

„Šiauliai“ ir „Nevėžis“

Be pergalių žengia „Šiauliai“, bet jie abejas rungtynes prapylė tik paskutinėmis sekundėmis. Šiauliečių žaidimas nėra prastas.

Kol kas labiausiai nuvilia „Nevėžis“, kuris beviltiškai nusileido „Neptūnui“ ir „Dzūkijai“.

Pralaimėti kėlinį alytiškiams 4:38 reikia sugebėti. Gal ir treneriai nepakankamai nuteikė auklėtinius kovai.

Tiesa, prošvaisčių žaidime yra – Kėdainių krepšininkai rimtai kibo į atlapus „Rytui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)