Malagos kolektyvas į Vilnių išskrido dar pirmadienį popiet, tačiau mūsų šalies kol kas taip ir nepasiekė.

Priežastis – pirmojo skrydžio vėlavimas, sugriovęs iš anksto sudėliotą nakvynių ir treniruočių grafiką.

Iš Malagos į Vilnių „Unicaja“ skrido su persėdimu Danijos sostinėje Kopenhagoje, tačiau į šį skrydį pavėlavo.

Buvo priimtas sprendimas Lietuvą pasiekti per Švedijos sostinę Stokholmą, į kurį ispanai nuskrido pirmadienio vakare ir pasiliko ten nakvoti.

Skrydis į Vilnių numatytas tik antradienio ryte, taigi Malagos komanda į Lietuvą atvyks patyrusi visiškai neplanuotų ir planus sujaukusių keblumų.

Primename, kad seno gero pažįstamo – trenerio Joano Plazos – Malagos komandoje nebėra.

Andalūzijos ekipą krepšinio specialistas paliko po nesėkmingo praėjusio sezono, pasibaigus kontraktui, o postą iš jo perėmė 58-erių Luisas Casimiro.

Nepaisant to, J. Plaza socialiniame tinkle „Twitter“ pasveikino ilgus metus savo treniruotą komandą, linkėdamas jai sėkmės artėjančiame sezone.

„Geri žaidėjai, geras trenerių štabas, geri sirgaliai, nuostabus miestas ir puikus 2018-2019 m. sezonas. Kuo didžiausios sėkmės“, – rašė J. Plaza, kadaise treniravęs ir Kauno „Žalgirį“.

Lyginant su praėjusiu sezonu, kai „Unicaja“ dar žaidė Eurolygoje, Malagoje neliko ir komandos atakų lyderio Nemanjos Nedovičiaus, kuris karjerą tęsia Milane.

Du krepšininkai, su kuriais praėjusį sezoną Eurolygos ketvirtfinalyje teko kovoti „Žalgiriui“, kolekyvą papildė. Tai iš Pirėjo „Olympiakos“ į Andalūziją persikėlęs amerikiečiai – gynėjas Brianas Robertsas ir puolėjas Kyle'as Wiltjeras.

Visgi pirmose Ispanijos čempionato rungtynėse, kuriose Malagos ekipa 86:73 nugalėjo Valensijos „Basket“, „Unicaja“ gretose labiausiai išsiskyrė ne jie, o gynėjas Alberto Diazas, pelnęs 17 taškų ir pataikęs visus 5 mestus tritaškius.

Naujasis ekipos treneris L. Casimiro prieš rungtynes Vilniuje buvo atsargus.

„Europos taurės turnyras labai sustiprėjęs. Ir Vilniuje mūsų laukia iššūkis – komanda, statanti labai daug užtvarų ir turinti gerų metikų. Joje yra žaidėjų, rungtyniavusių Ispanijos lygoje, mėgstančių modernų krepšinį. Varžovai nėra aukšti, bet gerai dalijasi kamuoliu, juda, ir tai mums gali pridaryti rimtų sunkumų“, – kalbėjo ispanas.

„Unicaja“ komandos sudėtis
(numeris, žaidėjas, pozicija, ūgis)

1MUNOZ, LUCASG1.82
2OKOUO, VINYC2.14
3FERNANDEZ, JAIMEG1.86
7STILMA, MORGANF2.02
9DIAZ, ALBERTOG1.88
10SALIN, SASUG1.91
11DIEZ, DANIELF2.01
12MILOSAVLJEVIC, DRAGANF1.98
14TAMBA, ISMAELF1.98
17SHERMADINI, GIORGIC2.17
21WACZYNSKI, ADAMF1.99
22ROBERTS, BRIANG1.85
26LESSORT, MATHIASC2.06
33WILTJER, KYLEC2.08
43SUAREZ, CARLOSF2.03

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)