Užkulisiuose veteranų vadinama Prienų komanda rungtynių pradžioje niekuo nenusileido žalgiriečiams, o pirmuoju smuiku Virginijaus Šeškaus kariaunoje griežė tuoj 39 metų gimtadienį švęsiantis Darjušas Lavrinovičius.

Vidurio puolėjas kėlė daugiausiai problemų svečiams – po jo tritaškio sužaidus 4 minutes „Skycop“ pirmavo 7:6. Edgaro Ulanovo vedamas „Žalgiris“ davė atkirtį – 14:14.

Aikštės šeimininkų puolimas ėmė strigti, kai dėl trijų pražangų ant atsarginių suolo buvo priverstas atsisėsti 9 taškus pirmame kėlinyje surinkęs D. Lavrinovičius. Fiziškai kietą ir klampų žaidimą primetę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai spurtavo 12:0 ir antrojo kėlinio pradžioje jau pirmavo 28:15.

Prienų ekipos puolimą kiek atgaivino Mindaugo Lukauskio baudos metimai ir Michaelio Bruesewitzo tritaškis (20:28). Neefektyvus su „Žalgirio“ apranga debiutavusio Lauryno Biručio žaidimas po krešiu ir atkakli aikštės šeimininkų kova dėl kamuolių leido prieniškiams pradėti spurtą 8:0 ir beveik pavyti varžovus – 28:30. Tačiau kėlinį sėkmingiau baigė žalgiriečiai – po Aarono White'o dėjimo iš viršaus įpusėjus dvikovai „Skycop“ atsiliko 28:34.

Trečiajame kėlinyje sukilusias emocijas Prienų arenoje teisėjai ėmė slopinti skirdami technines ir nesportines pražangas. Itin kieta kova, apmaudžios klaidos ir priekaištai arbitrams „Skycop“ lyderiui D. Lavrinovičiui kainavo techninę ir penktą pražangą. 13 taškų pelnęs aukštaūgis anksčiau laiko baigė rungtynes.

Technine pražanga už kalbas taip pat buvo nubaustas Martynas Gecevičius, nesportinę gavo ir Kšištofas Lavrinovičius už netyčinį smūgį ranka Brandonui Daviesui į veidą.

Svečiai taip dosniai dovanų nedalijo – teisėjų nutildytas buvo tik treneris Š. Jasikevičius. Likus žaisti paskutinį kėlinį Lietuvos čempionai turėjo dviženklį pranašumą – 53:42.

Paskutiniame kėlinyje parako pritrūkę aikštės šeimininkai nespėjo paskui „Žalgirio“ žaidėjus ir tai netrukus atspindėjo rezultatas. Po E. Ulanovo dvitaškio ir L. Westermanno 7 taškų iš eilės komandas likus žaisti 3 minutes skyrė jau 20 taškų – 47:67.

Įsikarščiavęs dar vieną techninę pražangą „užsidirbo“ M. Bruesewitzas. Abiems broliams Lavrinovičiams jau stebint paskutines minutes nuo atsarginių žaidėjų suolo dvikova baigėsi svečių pergale 53:74.

Šiose rungtynėse „Žalgiryje“ vėl debiutavęs L. Westermannas surinko 10 taškų ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Visi prancūzo taškai buvo pelnyti po ilgosios pertraukos.

Tuo metu Laurynas Birutis apskritai pirmą kartą išbėgo į aikštę su „Žalgirio“ marškinėliais oficialiose rungtynėse. Vis dėlto vidurio puolėjas pelnė 2 taškus (1/6) dvit, atkovojo 4 kamuolius ir surinko -3 naudingumo balus.

Abi komandos kitas LKL rungtynes žais rugsėjo 30 dieną – „Skycop“ išvykoje susigrums su Vilniaus „Rytu“, o „Žalgiris“ svečiuose tikrins Utenos „Juventus“ pajėgumą.

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius 13 (dvitaškiai 4/7, tritaškiai 1/1, baudos 2/2), Mike'as Bruesewitzas 13 (6 atk.k.), Mindaugas Lukauskis 8 (8 atk.k., 4 kl.), Maverickas Morganas 4, Martynas Gecevičius, Austinas Ariansas ir Davisas Lejasmeiersas po 3, Ovidijus Varanauskas, Aidas Labuckas ir Gintaras Leonavičius po 2.

„Žalgiris“: Nathanas Woltersas 15 (4/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 4/6 baudos), Edgaras Ulanovas 12, Leo Westermannas 10, Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as po 9, Artūras Milaknis 8, Antanas Kavaliauskas, Donatas Sabeckis, Laurynas Birutis, Thomas Walkupas (8 atk.k.) ir Paulius Jankūnas po 2, Marius Grigonis 1.

„Skycop“ ir „Žalgirio“ rungtynių statistika:

Paaiškinimai: MŽ - metimai iš žaidimo, 2T - dvitaškiai, 3T - tritaškiai, BM - baudų metimai, AK - atkovoti kamuoliai, RP - rezultatyvūs perdavimai, PK - perimti kamuoliai, BL - blokuoti metimai, KL - klaidos, AP - asmeninės pražangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)