Prancūzas A. Toupane'as vasarą tapo vienu iš viso būrio „Olympiakos“ naujokų, su klubu pasirašęs sutartį pagal formulę 2+1.

Visų pirma, Graikijos klubo vadovai pakeitė trenerių štabą – komandą paliko Ioannis Sfairopoulas, o prie jos vairo stojo pripažintas autoritetas D. Blattas, kurio asistentu darbuojasi Kęstutis Kemzūra.

Pirėjų paliko graikas puolėjas Ioannis Papapetrou, visa grupė vilčių nepateisinusių amerikiečių, o jų vietas „Olympiakos“ užkamšė tikru internacionalu.

Be prancūzo A. Toupane'o, „Oly“ sukirto rankomis su bulgaru Saša Vezenkovu, latviu Janiu Timma, amerikiečiais Nigelu Williamsu-Gossu ir Zachu LeDay.

Duodamas interviu graikų radijui „Sport FM“, A. Toupane'as papasakojo apie savo adaptaciją naujoje komandoje ir lūkesčius prieš naują sezoną, ne sykį prisiminė ir „Žalgirio“ ekipą.

„Mėgaujuosi būdamas istoriškai garsios ir organizuotos grupės dalimi. Visi žmonės „Olympiakos“ klube nuostabiai atlieka savo darbą, turi daugybę patirties. Jaučiu rūpestį, komandos senbuvių pagalbą, kol kas galiu vardinti vien tik gerus dalykus“, – apie savo pirmuosius mėnesius ir treniruotes su „Olympiakos“ kolektyvu kalbėjo A. Toupane'as.

Primintas, kad praėjusį sezoną su „Žalgiriu“ Eurolygos ketvirtfinalyje pats nuskriaudė komandą, kurią dabar taip giria, prancūzas ėmė juoktis.

„Kitaip pasielgti negalėjau. Esu profesionalas, – šypsojosi A. Touopane'as. – Tuo metu, kai mes kovojome prieš „Olympiakos“, aš nė karto nepagalvojau, kad karjera pasisuks tokia linkme. Bet gyvenimas atneša įdomių dalykų, tikiuosi tapti svarbia naujos komandos dalimi. „Žalgiris“ praėjusį sezoną buvo fantastinėje situacijoje, „Olympiakos“ turėjo ryškių nuostolių, todėl ketvirtfinalio rezultatas buvo sąžiningas.“

Anot A. Toupane'o sėkmė Eurolygoje netskiriama nuo kelių faktorių. Visų pirma, sveikos sudėties, kurią „Žalgiriui“ pavyko išsaugoti iki pat sezono pabaigos.

„Eurolyga – ilgas ir itin sudėtingas turnyras, jau nekalbant apie finalo ketverto varžybas. Manau, kad svarbiausia išlaikyti sveikus žaidėjus, ką praėjusį sezoną mums pavyko padaryti su „Žalgiriu“
Tuo pačiu buvome „išalkę“ pergalių, o tai leisdavo aikštėje atiduoti 100 proc. jėgų.

Taigi, pergalės receptas šį sezoną turi būti sveikata, pergalių „alkis“ ir tarpusavio ryšys. Ir jeigu tai turėsime, kodėl „Olympiakos“ nesugrįžti į finalo ketvertą?“ – retoriškai klausė 201 cm ūgio prancūzas.

A. Toupane'as – krepšiniui pasišventęs žmogus. Būtent tokia citata su išvykstančiu prancūzu vasarą atsisveikino Šarūnas Jasikevičius.

Paklaustas, ką jam reiškia „Žalgirio“ stratego žodžiai, „Olympiakos“ naujokas ėmė kalbėti apie puikius tarpusavio santykius su krepšinio specialistu iš Kauno

„Jasikevičiaus žodžiai man reiškia labai daug. Apskritai kartais žmogiškas požiūris ir dėmesys gali reikšti daugiau, nei geras sezonas ar titulai. Kai tave įvertina tikra krepšinio legenda, tai tiesiog nuostabu. Mes puikiai bendradarbiavome“, – apie „Žalgirio“ trenerį atsiliepė būsimasis žalgiriečių varžovas.

Pirmą sykį ateinantį sezoną „Žalgiris“ su „Olympiakos“ susikaus gruodžio 6 d. Kaune. Atsakomasis komandų tarpusavio mačas Pirėjuje bus žaidžiamas kovo 29-ąją.

Primename, kad „Žalgiris“ Eurolygos reguliariajame sezone Pirėjo komandą nugalėjo abu sykius, o ketvirtfinalyje pasiekė pergalę 3-1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)