„Iš pradžių su juo (Adomaičiu) turėjau labai gerus santykius, bet jeigu lendant giliau, pradėjus viešinti visus dalykus ir visas žinutes, tai Dainius ilgai nešnekėtų nei apie mane, nei apie kažką kitą. Jis pats žino, ką jis kalbėjo ir žadėjo, o aš kovojau už save. Kai išvažiavau į Kiniją, man buvo duotas įsakymas iš komandos, kad negaliu važiuoti.

Bandžiau paaiškinti, vėlgi, tam tikrose žinutėse buvau apkaltintas tam tikrais dalykais. Mane tai juokino ir aš paprasčiausiai nebeatrašiau į tas žinutes. Dėl to dabar esame, kur esame. Visi mane kaltina. Gerai, aš pabūsiu protingesnis. Bet jeigu ir toliau iš jo pusės bus važiuojama, stumiama ant mano pusės, aš galiu apsisukti ir parodyti tikrąją istoriją“, – laidoje kalbėjo D. Motiejūnas.

Prieš pirmąjį FIBA atrankos į pasaulio čempionatą langą 2017 metų lapkritį D. Motiejūnas buvo įtrauktas į rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau negalėjo iš Kinijos atvykti.

Kai tas pats pasikartojo 2018 metų vasarį, D. Adomaitis taip kalbėjo: „Iš Donato klubo negavome jokio atsakymo. Teoriškai klubas žaidėjui negali uždrausti atstovauti rinktinei, ar šią situaciją turime suprasti taip, kad Donatas nerodo jokio noro žaisti rinktinėje. Man, kaip treneriui, labai svarbu, kad žaidėjai norėtų atvykti į rinktinę ir nereikėtų jų įkalbinėti atstovauti nacionalinei komandai. Taip trumpai pakomentuosiu ir neįsivelkime į tolimesnes diskusijas“.

Vėliau D. Motiejūno pavardės rinktinės sąrašuose tiesiog neliko.

„Aš į tai nekreipiu dėmesio. Mano paties ambicijos yra būti kuo geresniu krepšininku. Jeigu kažkas bando parodyti, kažkaip paveikti ar kažką įrodinėti, tai man tai sukelia tik juoką. Mano darbas yra žaisti, aš einu ir žaidžiu. Dauguma trenerių, su kuriais dirbau, aš gerbiu. Dirbu savo darbą, o kažkas šone nori pažaisti politinius žaidimus. Jie tik parodo savo tikrąjį veidą. Aš savo pusę padarau“, – laidoje teigė D. Motiejūnas.

Liepos pabaigoje DELFI redakcijoje viešėjęs D. Motiejūnas kalbai pasisukus apie Lietuvos rinktinę, su kuria 2013 metais iškovojo Europos vicečempiono titulą, prasitarė, kad norėtų patirti tą jausmą.

„Man dar ne 35-eri metai. Palaukite, kiek Broliams metų? 38? Ir jie dar atrankoje žaidė – ir neblogai. Bus galimybė, žaisiu, nebus – nežaisiu. Aš santykių viešai nesiaiškinu, tiesiog duodu atsaką, jeigu kas nors jo prisiprašo. Aš esu paskutinis žmogus, kuris nori ką nors viešai aiškintis. Sergu, džiaugiuosi rinktine pastoviai. Tai yra mano šalis ir mano širdis – čia. Kaip ir sakiau, kaip mano širdis su „Žalgiriu“, taip ji ir su Lietuvos rinktine. Linkiu jai viso ko geriausio“, – tikino jis.

Tuomet D-Mo prisipažino, kad jo svajonė būtų užsivilkti nacionalinius marškinėlius ir pakovoti olimpiadoje: „Būtų malonu ir olimpinėse žaidynėse sužaisti bent vieneriose. Šios kur? Tokijuje? Tai man visai prie namų. Net aklimatizuotis nereikės“.

FIBA 2019 atrankos varžybų tvarkaraštis ir rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)