Praėjęs atrankos varžybų „langas“ rusams buvo dviprasmiškas. Jie 77:73 įveikė bulgarus, bet po rezultatyvaus Tomašo Satoransky reido rungtynių pabaigoje 78:80 nusileido čekams.

Dabar K grupėje Rusija užima trečią vietą (4 pergalės/4 pralaimėjimai), garantuojančią paskutinį kelialapį į kitais metais Kinijoje vyksiančias pirmenybes.

Tačiau toli gražu nėra tokia užtikrinta savo pozicijomis kaip aukščiau besirikiuojančios Prancūzija ir Čekija (abi – 7/1).

Mat identišką rezultatą kol kas fiksuoja ir Suomija (4/4), pasivyti dar gali Bulgarija (3/5) bei Bosnija ir Hercegovina (2/6).

Kelialapio likimas spręsis per paskutinis keturis turus, vyksiančius lapkritį ir vasarį – jau klubų sezono metu.

Rusai įprato žaisti be vienintelio likusio savo atstovo NBA lygoje – Timofejaus Mozgovo. Vidurio puolėjas padėjo komandai tik praėjusio birželio „lango“ metu.

Tačiau A. Kirilenka nerimauja dėl kitų rinktinės lyderių, atstovaujančių Eurolygoje rungtyniaujantiems Maskvos CSKA ir Maskvos srities „Chimki“ klubams.

Mat paskutiniai du atrankos „langai“ kirsis su Eurolygos tvarkaraščiu.

„Neturime konkretaus susitarimo su klubais, bet nuolat apie tai kalbame. Praėjusiame sezone rizikavome, suteikėme progą pasirodyti jaunesniems, mažiau patyrusiems žaidėjams. Rinktinė pralaimėjo keletą svarbių mačų, ir dabar erdvės klaidai nebeliko.

Kitas „langas“ mums bus gyvybiškai svarbus. Jeigu jis susiklostys nesėkmingai, tai mums gali kainuoti ne tik pasaulio čempionatą, bet ir olimpines žaidynes (pagrindinė olimpinė atranka vyks planetos pirmenybėse – Krepšinis.lt). Jeigu klubai to nemato ir nesupranta, tai labai keista. Kam apskritai tuomet vykdome šalies čempionatą, vystome krepšinį, jei nacionalinė rinktinė negali gauti geriausių Rusijos klubų žaidėjų?“ – retoriškai klausė A. Kirilenka.

Šalies krepšinio legenda nepasivaržė ir tiesiai įvardijo du klubus, kuriems adresuoti jo žodžiai.

„Suprantu, kad lygiai taip pat rėmėjai gali nesuprasti pralaimėjimų Eurolygoje. Dėl to derėsimės ateinančius du mėnesius. Bet pasikartosiu: jei CSKA ir „Chimki“ neišleis savo žaidėjų, aš to nesuprasiu. Artėjančios dvejos rungtynės bus svarbiausios Rusijos krepšiniui per keletą pastarųjų metų“, – kategoriškas federacijos vadovas.

Maskvos klubams atstovauja tokie svarbūs rinktinės krepšininkai kaip Aleksejus Švedas, Andrejus Zubkovas, Semionas Antonovas, Andrejus Voroncevičius, Nikita Kurbanovas.

Praėjusio sezono metu CSKA ir „Chimki“ sutiko „paskolinti“ žaidėjų rinktinei, tačiau perleido tik veteranus arba jaunimą, bet ne lyderius.

Artimiausias rungtynes Rusija žais lapkričio 30 d. svečiuose su Suomija, gruodžio 3 d. namuose priims Čekiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)