Kaip sostinėje surengtame susitikime su žiniasklaida teigė „Ryto“ generalinis direktorius Darius Gudelis, naująjį sezoną klubo biudžetas sieks 4,4 mln. eurų. Žaidėjų atlyginimams klubas išleis 2 mln eurų – lygiai tiek pat, kiek išleido ir praėjusiame sezone.

Anot D. Gudelio, 3,5 mln. eurų „Rytas“ gaus iš paramos ir reklamos pardavimų, dar 1,25 mln. skirs Vilniaus miesto savivaldybė.

„Skirtingai nuo antro pagal dydį miesto, mūsų pajamos iš savivaldybės yra antros pagal dydį, nors miestas ir didesnis. Bet tai yra savivaldybės, kaip dalininko indėlis“, – komentavo D. Gudelis, tarp eilučių užsiminęs apie didesnę Kauno savivaldybės paramą „Žalgiriui“, šį sezoną sieksiančią 2,3 mln. eurų.

Iš bilietų ir atributikos Vilniaus klubas ketina surinkti 700 tūkst. eurų. Dar 200 tūkst. bus gauta iš klubo narysčių pardavimo.

D. Gudelio teigimu, po 2016-2017 m. sezono klubo skolos siekė 3,4 mln. eurų, tačiau per praėjusius metus jas pavyko sumažinti iki 870 tūkst. eurų.

Klubo generalinio direktoriaus teigimu, augant sirgalių lankomumui rungtynėse ir sugrįžtant rėmėjams, kitą sezoną klubo biudžetas gali augti iki 5 ar net 6 mln. eurų.

Renginyje dalyvavęs klubo sporto direktorius Linas Kleiza įvardijo ir komandai keliamus tikslus.
Anot jo, LKL čempionate „Rytui“ keliama užduotis patekti į finalą, o Europos taurės turnyre – prasibrauti į geriausių aštuonetą.

„Tikslai yra aukšti, tačiau manau, kad jie yra įgyvendinami. Treneris naujas, reikės laiko, kol įsivažiuosime, bet mes esame patenkinti tuo, kaip reikalai juda į priekį“, – teigė J. Kleiza.

Pasak L. Kleizos, galutinė komandos sudėtis dar nėra suformuota – komandai trūksta vidurio puolėjo. Buvęs krepšininkas leido suprasti, kad naujokų ekipoje gali būti netgi ne vienas.

„Norime įsigyti aukštos klasės žaidėjus. Manau, artėjame prie susitarimų pabaigos“, – pažymėjo jis.

Rugsėjo mėnesio FIBA pasaulio čempionato „lange“ Vilniaus klubas kliūčių dirbti su rinktine nedarė vyriausiajam savo treneriui Dainiui Adomaičiui, išleido ir žaidėjus.

Paklausti, kaip elgsis lapkričio-gruodžio ir vasario mėnesio „langų“ metu, Vilniaus klubo vadovai tvirtino jokių kliūčių ir vėl nedarysiantys.

„Seniai priimtas sprendimas, kad „Rytas“ nedarys jokių kliūčių. Netrukdysime nei treneriui, nei žaidėjams. Aš manau, kad ir likusios rungtynės „languose“ bus svarbios, nes svarbu, kurią vietą grupėje užimsime. Pagal tai bus dėliojama, į kurį krepšelį pateksime traukiant čempionato burtus. Taigi, ką treneris kvies, tie ir važiuos“, – kalbėjo L. Kleiza.

Jį netrukus papildė ir D. Gudelis.

„Mes dalininkų susirinkime svarstėme klausimą dėl rinktinės. Visi supranta, kad tai reikalauja tam tikrų rizikų, iškrenta iš ritmo žaidėjai. Bet mes 100 proc. esame už tai, kad rinktinės tikslai yra keliami aukščiau klubo ir asmeninių. Klausimų, kas piramidės viršuje, mums nekyla.

Nuo savęs galiu pasakyti, kad man nėra pilnai suprantama vieno iš klubų marketingo strategija, užimti prekės ženklo dominavimą rinkoje, ir visus kitus prekės ženklus – tuo pačiu ir rinktinės – nustumti kažkur į šoną arba pasikišti po savimi, siekiant geresnių komercinių rezultatų. Žinoma, tokios strategijos veikia, bet šioje vietoje nemanau, kad dera kalbėti apie komerciją“, – dėstė Vilniaus klubo vadovas, tačiau tiesiai šviesiai paklaustas, ar omenyje turėjo „Žalgirį“, atsakymo vengė.

Primename, kad prieš pastarąjį FIBA „langą“ vėl buvo užvirusios diskusijos dėl „Žalgirio“ pozicijos sulaikyti krepšininkus nuo žaidimo rinktinėje. Po kilusio triukšmo ir viešo D. Adomaičio pasipiktinimo, į rinktinę vienas žalgirietis – Edgaras Ulanovas – atvyko.

Pirmas LKL čempionato rungtynes „Ryto“ komanda žais sekmadienį. Vilniečiai namie 17 val. priims Utenos „Juventus“ ekipą.

Primename, kad L. Kleiza apie Vilniaus klubo ateitį plačiai kalbėjo šią savaitę lankydamasis DELFI TV konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)